Author Topic: Windoxs XP SP3 a AVAST Premier 2014 9.0.2008  (Read 3595 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline martyl

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Windoxs XP SP3 a AVAST Premier 2014 9.0.2008
« on: November 20, 2013, 11:02:54 PM »
Mám dva počítače - stolní Dell a netbook ASUS. Na obou Windows XP SP3. Mám tento problém. Upgradoval jsem na obou počítačích AVAST Premier z verze 8 ..... na verzi 2014 (9.0.2008). Zatímco stolní počítač si poradil a upgrade zvládl v pohodě, netbook poté, co si AVAST vyžádal restart, není schopen naběhnout. Po zapnutí se začnou otvírat Windows, pak to hodí na chvíli modrou obrazovku s nápisem Čekejte prosím, pak se objeví obrazovka s uživatelskými účty a za pár vteřin vše zmizí (černá obrazovka) a počítač zamrzne. Prosím, nevíte někdo, co s tím? Díky. ML

Offline lukas.hasik

  • Avast team
  • Advanced Poster
  • *
  • Posts: 904
  • Product manager of Mac AV and Cleanup
Re: Windoxs XP SP3 a AVAST Premier 2014 9.0.2008
« Reply #1 on: November 21, 2013, 10:45:33 AM »
Dobry den, zkuste udelat boot do SafeMode a zapnout "Load avast! services only after loading other system services" v avastu > Settings > Troubleshooting. To by melo pomoci.
Quality is also a feature.

Offline martyl

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Windoxs XP SP3 a AVAST Premier 2014 9.0.2008
« Reply #2 on: November 21, 2013, 09:33:31 PM »
Dobry den. Dekuji za radu. Jel jsem podle navodu, ale nastal tento problem. V nouzovem rezimu jsem otevrel
AVAST a ten nahodil obrazovku Dokoncit aktualizaci na avast 2014. Myslel jsem si, ze tady je ta chyba, ale radoval
jsem se predcasne. Muj problem spociva v tom, ze v nouzovem rezimu je rozliseni obrazovky 800x600 (bohuzel mi to v panelech neslo zmenit), ale nemohu se pohnout (srolovat) na teto obrazovce k tlacitku Pokracovat, kterym bych dokoncil zmenu verze.  Proste me to k nemu nepusti. Dal jsem ESC. avast nahodil Nouzovy rezim, ale tlacitko Vyresit vse nereaguje. Zkusil jsem v avastu zvolit option, kterou jste mi poradil. Program me ale varoval, ze pocitac muze byt napaden. Volbu si nezapamatoval. Pri kontrole nebyla zaskrtnuta, i kdyz se po zaskrtnuti mackal OK. Nevite prosim, jak z toho ven? Predpokladam, ze problem je v nedokonceni aktualizace, ale neumim si poradit. Dekuji predem. Martin Licenik

Offline martyl

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Windoxs XP SP3 a AVAST Premier 2014 9.0.2008
« Reply #3 on: November 22, 2013, 02:50:57 PM »
Dobry den. Zkousel jsem to a bohuzel nic. Kdyz zaskrtnu spusteni avastu az po spusteni dalsich sluzeb,
avast to proste ignoruje a pri restartu pocitac opet zamrzne :-(

Offline martyl

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Windoxs XP SP3 a AVAST Premier 2014 9.0.2008
« Reply #4 on: November 30, 2013, 10:18:10 AM »
Jeste jednou diky vam obema, panove. Zkusil jsem vsechno mozne. Ale nakonec jsem byl nucen proste avast 2014 odinstalovat pomoci avastclearu a rucne dovymazat vsechny zbyle soubory. Po instalaci predchozi verze avastu vse bezi normalne. M. 

Offline CABAL

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Windoxs XP SP3 a AVAST Premier 2014 9.0.2008
« Reply #5 on: November 30, 2013, 01:47:42 PM »
Mám dva počítače - stolní Dell a netbook ASUS. Na obou Windows XP SP3. Mám tento problém. Upgradoval jsem na obou počítačích AVAST Premier z verze 8 ..... na verzi 2014 (9.0.2008). Zatímco stolní počítač si poradil a upgrade zvládl v pohodě, netbook poté, co si AVAST vyžádal restart, není schopen naběhnout. Po zapnutí se začnou otvírat Windows, pak to hodí na chvíli modrou obrazovku s nápisem Čekejte prosím, pak se objeví obrazovka s uživatelskými účty a za pár vteřin vše zmizí (černá obrazovka) a počítač zamrzne. Prosím, nevíte někdo, co s tím? Díky. ML
Mám rovnaký problém a ja mám presnejšie Asus Eee PC 1000 HD a tiež XP-čko. Lenže mne sa to prvýkrát stalo už pri aktualizácii na verziu 8. Inde mám všade Avast a tam nie je problém, len na tomto compe a rozhodol som sa počkať aspoň na verziu 9, ale vidím, že v Avaste to stále nevyriešili. Chápem, že XP je už starý systém, ale Avast nie je Microsoft, tak by sa mohli starať stále aj o ten. Ale ja som to napokon vyriešil iným antivírusom a hotovo. Nikde inde s Avastom problém nebol a nie je, ale tak bude to aj chyba kombinácie Asus a XP pravdepodobne.