Author Topic: Newest avast! (2014.9.0.2008) and Outlook Issue  (Read 16622 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline petr_matrix

  • Avast team
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 268
  • avast! programmer
    • AVAST Software
Re: Newest avast! (2014.9.0.2008) and Outlook Issue
« Reply #15 on: November 27, 2013, 02:49:01 PM »
Hi guys,
does it work if you let enabled only the file system shield?

Thanks,
pm

Offline RobGD3

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re: Newest avast! (2014.9.0.2008) and Outlook Issue
« Reply #16 on: November 27, 2013, 05:05:08 PM »
Hi, Petr,

For me, it works when the Webshield is turned off.  All other shields are turned on.

I haven't checked, specifically, if it works with all other shields turned off, and the Filesystem shield on, but, since I've seemingly isolated it to the webshield (turning one shield off at a time), I would have to assume that it would work if the Filesystem shield were the only one turned on.

Thanks,
..rob

Offline PamJ

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 239
    • The Perfect Word Transcription Service
Re: Newest avast! (2014.9.0.2008) and Outlook Issue (Now fixed!)
« Reply #17 on: November 29, 2013, 01:54:18 AM »
RobGD3, thanks to Gandalf1369, I believe my Outlook sending problem is fixed! Since you're having issues as well and I didn't know if you'd see the other thread, wanted to post back here.

Here's that thread:

http://forum.avast.com/index.php?topic=141404.0

Don't pay any attention to the first part that I did, as that is NOT a good solution. But further down, Gandalf suggested this:

From the avast GUI click "Settings" -> "Active Protection" -> "Web Shield" (click the gear symbol on the right) -> then while in the Main Settings window put a check mark in the "Scan traffic from well known browser processes only".

Hopefully this will allow you to send and receive emails thru Outlook and, at the same time, continue with complete avast! protection while browsing the web.

I made this change and have tried sending emails in Outlook several times and each time worked like a charm.I don't know what that item is for that he suggested I put a check mark, but it sure works!

: )
« Last Edit: November 29, 2013, 02:02:02 AM by PamJ »
Windows 7. Avast Free 2014.9.0.2013; Malwarebytes 1.75.0.1300; SUPERAntiSpyware 5.7.1018; Firefox 26-1.0; Google Chrome 33.0.1750.154m; IE 8; Dell Inspiron 660 (68bit) w/4 GB RAM; My site: http://www.perfect-word.net

Offline thekochs

  • Speak Your Mind, Who minds don't matter, Who matters won't mind
  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 1115
  • Hapkido Blackbelt
Re: Newest avast! (2014.9.0.2008) and Outlook Issue (Now fixed!)
« Reply #18 on: November 29, 2013, 03:38:13 AM »
RobGD3, thanks to Gandalf1369, I believe my Outlook sending problem is fixed! Since you're having issues as well and I didn't know if you'd see the other thread, wanted to post back here. Here's that thread:
http://forum.avast.com/index.php?topic=141404.0

For those reading this thread go look at the other.........until Avast Team chimes in I'm not sure these solutions just don't open you up to no protection.  I can see how they would work....but also how they may be opening you up.
OpenDNS + Avast Free + MBAM Premium + MBAE Free Anti-Exploit + CryptoPrevent + Windows Firewall
Avast FAQ Videos
Avast 2016 Videos
Avast Clean Un/Re-Install How-To

Offline RobGD3

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re: Newest avast! (2014.9.0.2008) and Outlook Issue
« Reply #19 on: December 02, 2013, 03:59:16 PM »
Thanks, Pam,

Saw the other thread, and jumped on there, too :)

..rob

Offline redlake2

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Newest avast! (2014.9.0.2008) and Outlook Issue
« Reply #20 on: December 09, 2013, 03:14:26 AM »
Thanks for the advice above guys. My Outlook stopped working as well.

My outlook started working again the minute I uninstalled version 9.

I have reinstalled version 8 and will wait for avast to fix the issue.