Author Topic: Avast Online Security settings  (Read 1438 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline stduc

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 41
Avast Online Security settings
« on: November 27, 2013, 11:16:32 AM »
I have Avast Online Security 9.0.2005.45 installed and mostly use Chrome - I love this feature but am wondering if there is any way to make the settings stick across all websites. I would like to to change web analytics and others to block permanently.

Offline Staticguy

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 814
  • Always update programs to the latest version
Re: Avast Online Security settings
« Reply #1 on: November 27, 2013, 01:13:46 PM »
Hello stduc

I have this similar problem. I have also reported this in this forum http://forum.avast.com/index.php?topic=141125.0

My post is now viewed 45 times but no reply! I have also reported this to avast support via support ticket. I am waiting for their reply!

I believe this is a new bug. It didn't occur when I installed 2014.9.0.2008 when it was released. Nor it's a problem with Google Chrome.
HP Pavilioin dv6-7031tx, Windows 7 64-bit (SP1), Windows Firewall, Avast Antivirus Free Edition SP1 2015.10.0.2208, Internet Explorer 11 (latest version), Google Chrome 40 (latest version), MalwareBytes Antimalware Free Edition 2.0.4.1028, SuperAntiSpyware Lifetime Professional Subscription 6.0.1170, AdBlock Plus 1.8.1, CCleaner v5.03.5128 (64-bit) Free Edition, WINRAR 5.21 (64-bit) Trail version, and Revo Uninstaller 1.95 Free version.

Offline stduc

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 41
Re: Avast Online Security settings
« Reply #2 on: November 27, 2013, 02:47:58 PM »
Thanks for your swift response
I searched for the topic before I posted - it didn't come up!

Not sure its a bug - but certainly a feature that is lacking. Mine remembers on a per site basis - but that is tedious - I would like to be able to set defaults and then change them on a per site basis.

Offline Staticguy

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 814
  • Always update programs to the latest version
Re: Avast Online Security settings
« Reply #3 on: November 27, 2013, 03:15:29 PM »
Oh yeap! It's either a bug or something is not working right! On mine, my homepage is google and i make changes to the avast online security settings in the google chrome browser. It stays fixed, but if i go to another new website the changes that i made in google it gets reset.

Before facing this issue. I save changes in the avast online security and click on settings on that and a new tab comes with with extra settings and functions. I then make changes according to my needs and save them. So from there on end, every site that i go to states that all the changes that i make is applied to every site. Now that's not the case.

Anyhow, I am still waiting for Avast support response on my support ticket.
HP Pavilioin dv6-7031tx, Windows 7 64-bit (SP1), Windows Firewall, Avast Antivirus Free Edition SP1 2015.10.0.2208, Internet Explorer 11 (latest version), Google Chrome 40 (latest version), MalwareBytes Antimalware Free Edition 2.0.4.1028, SuperAntiSpyware Lifetime Professional Subscription 6.0.1170, AdBlock Plus 1.8.1, CCleaner v5.03.5128 (64-bit) Free Edition, WINRAR 5.21 (64-bit) Trail version, and Revo Uninstaller 1.95 Free version.

Offline Para-Noid

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 5539
Re: Avast Online Security settings
« Reply #4 on: November 27, 2013, 03:46:02 PM »
@ Staticguy  I responded in the thread you provided.

Try resetting your AOS...
Dell Inspiron, Win7x64 SP1, Pentium Dual-Core T4500, 6 GB Ram, Avast Free v2015.10.2.2213, Comodo Firewall 5.12 w/D+, MalwareBytes Premium 2.0, MCShield, Super Anti-Spyware Free, SpywareBlaster, OpenDNS Premium, Keyscrambler Personal, Ghostery. CCleaner, Greenshot, Firefox (latest build), Google Chrome (latest build) and, various browser security tools.

When you do something, do it with a purpose and do it on purpose.

Offline stduc

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 41
Re: Avast Online Security settings
« Reply #5 on: November 27, 2013, 04:09:55 PM »
Clicking on settings just goes to about:blank - UNLESS you do it on a new blank tab page!

Absolutely brilliant - just needs some documentation for the average person!

Sorted.

Offline Para-Noid

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 5539
Re: Avast Online Security settings
« Reply #6 on: November 27, 2013, 04:55:02 PM »
Mine opens to the AOS settings page just fine.
Dell Inspiron, Win7x64 SP1, Pentium Dual-Core T4500, 6 GB Ram, Avast Free v2015.10.2.2213, Comodo Firewall 5.12 w/D+, MalwareBytes Premium 2.0, MCShield, Super Anti-Spyware Free, SpywareBlaster, OpenDNS Premium, Keyscrambler Personal, Ghostery. CCleaner, Greenshot, Firefox (latest build), Google Chrome (latest build) and, various browser security tools.

When you do something, do it with a purpose and do it on purpose.

Offline Staticguy

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 814
  • Always update programs to the latest version
Re: Avast Online Security settings
« Reply #7 on: November 27, 2013, 09:05:24 PM »
@ Staticguy  I responded in the thread you provided.

Try resetting your AOS...

Yeah Para-Noid. That's the exact same spot that me and stduc are facing right now! Clicking setting leads us straight to a blank page. I also uninstalled and reinstalled google chrome and avast free edition. With no luck. I have also submitted a support ticket to avast support about this issue. It's either a bug/something is not responding.
HP Pavilioin dv6-7031tx, Windows 7 64-bit (SP1), Windows Firewall, Avast Antivirus Free Edition SP1 2015.10.0.2208, Internet Explorer 11 (latest version), Google Chrome 40 (latest version), MalwareBytes Antimalware Free Edition 2.0.4.1028, SuperAntiSpyware Lifetime Professional Subscription 6.0.1170, AdBlock Plus 1.8.1, CCleaner v5.03.5128 (64-bit) Free Edition, WINRAR 5.21 (64-bit) Trail version, and Revo Uninstaller 1.95 Free version.

Offline Staticguy

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 814
  • Always update programs to the latest version
Re: Avast Online Security settings
« Reply #8 on: November 27, 2013, 10:01:14 PM »
OMG!!! Freaking unbelievable!!!!  :o

I finally found a work around. Instead of clicking settings on AOS. I clicked settings on google chrome, clicked on extensions, clicked options under AOS, and voila there is the settings page of AOS. Why does it work there when it shows a blank page after i click settings on AOS???????
HP Pavilioin dv6-7031tx, Windows 7 64-bit (SP1), Windows Firewall, Avast Antivirus Free Edition SP1 2015.10.0.2208, Internet Explorer 11 (latest version), Google Chrome 40 (latest version), MalwareBytes Antimalware Free Edition 2.0.4.1028, SuperAntiSpyware Lifetime Professional Subscription 6.0.1170, AdBlock Plus 1.8.1, CCleaner v5.03.5128 (64-bit) Free Edition, WINRAR 5.21 (64-bit) Trail version, and Revo Uninstaller 1.95 Free version.