Author Topic: Can not submit a false positive URL report of WebShield even in 2014.9.0.2009  (Read 5383 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline muto

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
"Report the file as a false positive" of WebShield does not work in case that the file is included in an installer, a SFX file or an archive file.
The problem of 2014.9.0.2008 which I reported on November 23rd ( http://forum.avast.com/index.php?topic=140711.0 ) continues in 2014.9.0.2009.


Windows 7 Pro SP1 x64 (Japanese)/ avast! free 2014.9.0.2009/ Privacyware Privatefirewall 7.0.30.2/ Firefox 25.0.1, NoScript, RequestPolicy

« Last Edit: December 04, 2013, 12:18:03 PM by muto »

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 82548
  • No support PMs thanks
Unfortunately that was a problem in the .2008 version that still hasn't been resolved in this beta. I ended up doing manual submissions from the http://www.avast.com/contact-form.php?loadStyles Report false virus alert on website and just copy and paste the actual URL of the website and file name.

I think the problem is that, the URL is validated against the alert URL and when that has additional characters after the URL like the |> and all characters after that aren't legit URL characters so fail this validation.

Unfortunately they don't strip out everything after (and including) the |> so that the URL is valid. Or allow the URL being submitted to be edited removing the |> and everything after it.
WinXP ProSP3/ Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ avast! free 18.5.2342/ Firefox ESR, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ DropMyRights/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security
Windows 10 Home 1909 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 19.8.2393 (build 19.8.4257.552) UI-1.0.440/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ WinPatrol+/

Offline muto

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
This problem still exists in Avast 2014.9.0.2010.
I tested it at EICAR site http://www.eicar.org/download/eicar_com.zip .


Intel Core i7-3770/ 8GB RAM/ Windows 7 Pro SP1 x64 (Japanese)/ avast! free 2014.9.0.2010/ Privacyware Privatefirewall 7.0.30.2/ Firefox 26.0, NoScript, RequestPolicy


Offline muto

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
This problem still exists in Avast 2014.9.0.2011.


Intel Core i7-3770/ 8GB RAM/ Windows 7 Pro SP1 x64 (Japanese)/ avast! free 2014.9.0.2011/ Privacyware Privatefirewall 7.0.30.2/ Firefox 26.0, NoScript, RequestPolicy