Author Topic: Avast en Spytech Agent  (Read 2547 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ladybirds

  • Guest
Avast en Spytech Agent
« on: December 10, 2013, 10:30:27 AM »
Beste,

Om bepaalde reden werk ik met Spytech Agent op mijn pc. Mijn Avast antivirus was verlopen en moest deze hernieuwen. Heb Avast free verwijderd van mijn pc, niet wetende dat ik een nieuwe licentie kon aanvragen (deze heb ik ondertussen wel in mijn bezit) Bij het terug installeren van Avast werkte mijn Internet Explorer 11 niet meer. Blijkbaar was deze versie niet compatibel en moest ik de IE 10 plaatsen. Dat heb ik gedaan maar het probleem bleef, de Spytech Agent deed het echter wel. Hoe kan ik dit probleem oplossen om beiden toch te laten samenwerken, ervoor werkte alles perfect samen?

MVG
Ladybirds

propheticus

  • Guest
Re: Avast en Spytech Agent
« Reply #1 on: December 10, 2013, 06:38:02 PM »
Over SpyAgent weet ik niks; ik hoef mijn partner gelukkig niet te bespioneren (en kids heb ik nog niet). Van de nieuwste versie van Avast is echter bekend dat de Online Security browser plugin i.c.m. Internet Explorer problemen veroorzaakt. Probeer dus eens deze plugin te verwijderen om te zien of dat helpt.


Offline polonus

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 33571
  • malware fighter
Re: Avast en Spytech Agent
« Reply #2 on: December 12, 2013, 03:04:01 PM »
Spytech Agent heeft een waardeloze web reputatie volgens WOT: https://www.mywot.com/en/scorecard/spytech-web.com?utm_source=addon&utm_content=popup-donuts
Een verwijderroutine suggestie wordt hier beschreven: http://forums.spybot.info/showthread.php?39994-Manual-Removal-Guide-for-SpyAgent
Wilt men liever hulp van een gekwalificeerde malware verwijderaar, voeg dan de logjes bij die hier worden gevraagd:
http://forum.avast.com/index.php?topic=53253.0 
Dit voor hulp bij het compleet verwijderen van Spytech Agent,

polonus
Cybersecurity is more of an attitude than anything else. Avast Evangelists.

Use NoScript, a limited user account and a virtual machine and be safe(r)!

propheticus

  • Guest
Re: Avast en Spytech Agent
« Reply #3 on: December 15, 2013, 01:14:20 AM »
Volgens mij wil ze die Spyware juist blijven gebruiken... Of we haar moeten assisteren bij het iemand (weer) kunnen bespieden? Ik heb er mijn twijfels bij. De keylogger in SpyAgent kan zomaar worden gebruikt om achter wachtwoorden te komen (bijv. bankinfo). T'is nogal een inbreuk op de privacy en ik betwijfel de legaliteit. De enige acceptabele situatie die ik kan bedenken is het in de gaten houden van het online gedrag van je (problematische) kind.