Author Topic: Canon software wordt geblokkeerd door Avast  (Read 2326 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline BBBB

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Canon software wordt geblokkeerd door Avast
« on: December 12, 2013, 01:35:25 PM »
Goeiemiddag,

Sinds kort een nieuwe printer aangeschaft, maar het probleem bleef zich voordoen dat er niet mee gescand
kon worden. Sinds kort ben ik erachter gekomen dat dit komt doordat Avast een deel van de software van
Canon blokkeert, waardoor er niet gescand kan worden. (Dit is via wifi om een foto naar pc te krijgen).
Op dit moment gebruik ik Windows 8.0.

Hoe kan dit worden omzeild zodat ik gewoon kan scannen?

Alvast bedankt!

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31344
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Canon software wordt geblokkeerd door Avast
« Reply #1 on: December 12, 2013, 01:42:20 PM »
Update naar W8.1
Welke versie van avast gebruik je?
Welke vps versie?

Offline BBBB

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Canon software wordt geblokkeerd door Avast
« Reply #2 on: December 12, 2013, 02:50:06 PM »
Op dit moment gebruik ik versie 2014.9.0.2007
En virusdefinitie versie 131210-0, als ik goed heb begrepen wat de vps versie is?

Updaten naar Windows 8.1 was ik nog niet van plan, omdat daar zoveel slechte verhalen over zijn.

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31344
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Canon software wordt geblokkeerd door Avast
« Reply #3 on: December 12, 2013, 08:05:57 PM »
Nieuwste avast versie is 2014.9.0.2010.

Ik stel voor dat je de huidige versie verwijderd met avastclear en dan de nieuwste versie installeerd.
Het kan goed zijn dat de problemen al zijn opgelost.

Offline BBBB

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Canon software wordt geblokkeerd door Avast
« Reply #4 on: December 18, 2013, 11:17:03 AM »
Op dit moment zit ik op versie 2014.9.0.2011 en heb ik avast verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. Helaas is het probleem niet opgelost
en krijg ik in het programma van Canon nog steeds de foutmelding niet te kunnen scannen...