Author Topic: For ME STILL NO Sound or correct Virus Toaster Popup  (Read 13520 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

happy avast user

  • Guest
For ME STILL NO Sound or correct Virus Toaster Popup
« on: December 13, 2013, 06:22:08 PM »
Hi,

I still have NO sound or voice over
I thought this issue was resolved in 9.0.2008?  Sadly for me it has not been fixed at all:(

The ONLY popup I get today 13/12/2013 is about avast Mobile Security Survey. :(
NO sound, Voice Over or correct Virus Toaster Popup in other words NO information about the Virus Database being updated and what version of the Virus Database I have :(
 
Hope this will be looked into for me and resolved, thank you in advance.
 
Regards
 
happy avast user :)

Rohugh

  • Guest
Re: For ME STILL NO Sound or correct Virus Toaster Popup
« Reply #1 on: December 13, 2013, 06:39:05 PM »
I assume this is about the beta?  Your signature says otherwise atm.  ;)

I was not getting sound with the 9.0.2008 version - well perhaps once in a blue moon but the pop ups were always correct.  Since using 9.0.2010 it has announced the updates with the pop-up,  although perhaps it is lulling me into a false sense of security,  heh, I hope it has been resolved on my system

It seems strange that it works for some and not for others. 

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 86672
  • No support PMs thanks
Re: For ME STILL NO Sound or correct Virus Toaster Popup
« Reply #2 on: December 13, 2013, 07:38:15 PM »
Well for me it has been intermittent for some days/week where some times I get the normal update notification popup, with voice over and the duration settings work.

Then I will get the screwed up update notification, incorrect popup, no voice over and popup timings not working.

So this intermittent update notification issue/bug still has to be completely squashed.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 22.5.6015 (build 22.5.7263.730) UI 1.0.711/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

happy avast user

  • Guest
Re: For ME STILL NO Sound or correct Virus Toaster Popup
« Reply #3 on: December 14, 2013, 11:12:32 AM »
I assume this is about the beta?  Your signature says otherwise atm.  ;)

I was not getting sound with the 9.0.2008 version - well perhaps once in a blue moon but the pop ups were always correct.  Since using 9.0.2010 it has announced the updates with the pop-up,  although perhaps it is lulling me into a false sense of security,  heh, I hope it has been resolved on my system

It seems strange that it works for some and not for others.
   

Hi Rohugh, thank you so much for your reply I really appreciate it.:)
Yes this is about the beta, sorry I did not change my signature but I have now.

Thanks again.

happy avast user :)

happy avast user

  • Guest
Re: For ME STILL NO Sound or correct Virus Toaster Popup
« Reply #4 on: December 14, 2013, 11:39:59 AM »
Well for me it has been intermittent for some days/week where some times I get the normal update notification popup, with voice over and the duration settings work.

Then I will get the screwed up update notification, incorrect popup, no voice over and popup timings not working.

So this intermittent update notification issue/bug still has to be completely squashed.

Hi DavidR,  thank you so much for your reply I really appreciate it:)

I am glad there is someone else who is having the same problem / issue as me:)  I thought I was the only one that had this problem / issue.

I have had this problem with ALL versions of Avast 2014 9.0 from the time I started testing the Betas to now this bug has NOT been fixed and I have reported this  problem / issue numerous times and still this bug has not been squashed.:(
Program update 9.0.2008 was supposed to resolve this problem / issue, but sadly it has not been fixed / resolved :(

Thanks again

happy avast user :) 

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9401
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Re: For ME STILL NO Sound or correct Virus Toaster Popup
« Reply #5 on: December 14, 2013, 02:50:27 PM »
Are you by any chance using Silent Mode ?
Visit my webpage Angry Sheep Blog

happy avast user

  • Guest
Re: For ME STILL NO Sound or correct Virus Toaster Popup
« Reply #6 on: December 14, 2013, 04:26:40 PM »
Are you by any chance using Silent Mode ?

Hi RejZor, thanks for your reply and question I really appreciate it:)

To answer your question I can happily say and confirm that I am not using Silent Mode, I have all sounds enabled.:)
The only sound  and correct Popup I don't get is when the Virus Database is updated, when the Virus Database is updated the Popup Notification I get is about Mobile Security Survey with NO Voice Over Announcement  and not the Virus Database has been updated popup Toaster:(

All other sounds and popups are fine and working normally. :)

happy avast user:)


jrace

  • Guest
Re: For ME STILL NO Sound or correct Virus Toaster Popup
« Reply #7 on: December 14, 2013, 06:20:54 PM »
Well for me it has been intermittent for some days/week where some times I get the normal update notification popup, with voice over and the duration settings work.

Then I will get the screwed up update notification, incorrect popup, no voice over and popup timings not working.

So this intermittent update notification issue/bug still has to be completely squashed.
My update process behaves exactly the same as you describe it.  8)

bobo1

  • Guest
Re: For ME STILL NO Sound or correct Virus Toaster Popup
« Reply #8 on: December 21, 2013, 05:27:28 PM »
Using beta on test rig. on xp sp3 system. Can confirm that the bug on virus update popup still no sound as on V8 older avasts still work.

Must be ongoing to sort this out on the next fix update?

Online CraigB

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 11157
  • No support PM's thanks
Re: For ME STILL NO Sound or correct Virus Toaster Popup
« Reply #9 on: December 21, 2013, 05:47:05 PM »
Using beta on test rig. on xp sp3 system. Can confirm that the bug on virus update popup still no sound as on V8 older avasts still work.

Must be ongoing to sort this out on the next fix update?
The missing sound is a known problem still ongoing, beta testing is also over as the latest stable is 2014.9.0.2011.

bobo1

  • Guest
Re: For ME STILL NO Sound or correct Virus Toaster Popup
« Reply #10 on: December 21, 2013, 06:10:18 PM »
Craigb.

Can confirm that off removed beta on my test rig.

Installed the new latest avast V9.  & Still the same ongoing issue on XP SYSTEMS. My test rig is fully patched and on xp sp3.

Sound is not working on the updates of the virus definitions.

The sounds do work if you inject a virus to avast to prove that it works ok!!!!!!!. as i have got some virus test samples to simulate a virus to avast to detect.  ecar etc test files

Ongoing fault on xp systems. Is any one having the same issues on windows 7 & 8???.

More soak testing needed. On my other computer still on V.8
« Last Edit: December 21, 2013, 06:13:36 PM by bobo1 »

Offline Vladimyr

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1639
  • Super(massive black hole) Poster
Re: For ME STILL NO Sound or correct Virus Toaster Popup
« Reply #11 on: January 19, 2014, 01:50:30 PM »
At the risk of "awakening' a sleeping topic....

In regard to update toaster & audio notifications, for some time I've had various avast! versions behaving in different ways at different times. But today for the first time, all 4 machines I have switched on are unified in their responses to updates.

These are:
1 x Windows 8 64-bit - AIS 2014.9.0.2011
1 x Windows Vista Home 32-bit - Free 2014.9.0.2012
1 x Windows XP Pro 32-bit - AIS 2014.9.0.2010
1 x Windows XP Home 32-bit - Free 2014.9.0.2012

All are set to default update behaviour, i.e. none on "Silent/Gaming."
All are apparently receiving the latest updates as they become available.
None are displaying notification popups or playing audio
. The only popups are as attached samples.

I don't think I need to spell it out. It's just not a good look!
« Last Edit: January 20, 2014, 01:39:10 PM by Vladimyr »
There is a way that seems right to a man,
       but in the end it leads to death
.” - Proverbs 16:25

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76239
  • Urlaub/Vacation
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: For ME STILL NO Sound or correct Virus Toaster Popup
« Reply #12 on: January 19, 2014, 02:09:06 PM »
No such problem here.
W8.1 [x64] - Avast PremSec 22.7.7366.BC [UI.713] - Firefox ESR 91.11 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 91.11
Avast-Tools: Secure Browser 103.0 - Cleanup 22.2 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 22.2 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline Vladimyr

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1639
  • Super(massive black hole) Poster
Re: For ME STILL NO Sound or correct Virus Toaster Popup
« Reply #13 on: January 20, 2014, 04:07:21 PM »
Coincidence or someone heard me?  ;)

Toaster & audio notifications back working today on 2 of the betas.
Will check the other 2 tomorrow.

There is a way that seems right to a man,
       but in the end it leads to death
.” - Proverbs 16:25

bobo1

  • Guest
Re: For ME STILL NO Sound or correct Virus Toaster Popup
« Reply #14 on: January 30, 2014, 02:12:51 PM »
Re sound issue on my system. Narrowed it down to a currupt windows system file for sounds on my system.

Re built system files with sfc \scannow on comand prompt.

Did a fresh re instal again of the new avast & the english speaking voice is all working for the gereral virus update message.