Author Topic: Upload Issues (Web Shield) [Fix inbound]  (Read 29368 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline [Oli]

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 333
Re: Upload Issues (Web Shield)
« Reply #45 on: January 19, 2014, 07:24:52 PM »
Ive had an idea for testing the shields at a test/development site. You could attempt to use the VLab's HPC rig and then attach a router/firewall/switch that can do bandwidth capping/traffic shaping to emulate the bug. It's just an idea but thought it would be worth sharing.

Offline [Oli]

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 333
Re: Upload Issues (Web Shield)
« Reply #46 on: January 20, 2014, 09:12:09 PM »
I know it might be too early to ask but I was wondering if theirs been any progress with the Web Shield bug? If you need any logs do feel free to let me know. Id be more than happy to help!

Many Thanks
Oliver

Offline Parabell

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
Re: Upload Issues (Web Shield)
« Reply #47 on: January 21, 2014, 12:19:00 PM »
Hello again,

I am trying this webshield.ini thing right now.
Tthe tips von wefixit with the notepad in administrator-mode helped
a lot! :)

It seems to work, but first after reboot it looked like dropbox was again
not syncing, stuck some minutes again with the same (small) file, giving
different upload ratio all the time, but after a few minutes it started to
upload for real.

That´s better.. :)

Thanks!




Offline [Oli]

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 333
Re: Upload Issues (Web Shield)
« Reply #48 on: January 21, 2014, 01:20:30 PM »
Hello again,

I am trying this webshield.ini thing right now.
Tthe tips von wefixit with the notepad in administrator-mode helped
a lot! :)

It seems to work, but first after reboot it looked like dropbox was again
not syncing, stuck some minutes again with the same (small) file, giving
different upload ratio all the time, but after a few minutes it started to
upload for real.


That´s better.. :)

Thanks!

I've tried the proxy fix this morning. It worked well until rebooting the machine. The problem came back and I've been unable to upload due to Web Shield.  :-( Lukas mentioned that proxy mode has some pros and cons. What are the cons of proxy mode? Feeling a bit sad about the situation.

Offline Parabell

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
Re: Upload Issues (Web Shield)
« Reply #49 on: January 21, 2014, 01:27:10 PM »
At the moment I am trying some video-uploads - we´ll see and I will keep on reporting.

Offline [Oli]

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 333
Re: Upload Issues (Web Shield)
« Reply #50 on: January 21, 2014, 03:57:02 PM »
At the moment I am trying some video-uploads - we´ll see and I will keep on reporting.
Ok good luck! *fingers crossed*

Offline lukor

  • Moderator
  • Super Poster
  • *
  • Posts: 1878
    • AVAST Software
Re: Upload Issues (Web Shield)
« Reply #51 on: January 21, 2014, 04:20:24 PM »
Hello again,

I am trying this webshield.ini thing right now.
Tthe tips von wefixit with the notepad in administrator-mode helped
a lot! :)

It seems to work, but first after reboot it looked like dropbox was again
not syncing, stuck some minutes again with the same (small) file, giving
different upload ratio all the time, but after a few minutes it started to
upload for real.


That´s better.. :)

Thanks!

I've tried the proxy fix this morning. It worked well until rebooting the machine. The problem came back and I've been unable to upload due to Web Shield.  :-( Lukas mentioned that proxy mode has some pros and cons. What are the cons of proxy mode? Feeling a bit sad about the situation.


I am really surprised that switching to proxy would help only after reboot? Have you restarted the service before rebooting? Can you verify, that you are indeed "in the proxy" mode after reboot?


You can do that for example by:
1) checking that aswstm.sys is not running
- Run CMD as administrator
- type SC QUERY ASWSTM
- if it says RUNNING - you are running streamfilter, if not, you are either switched off or running a proxy mode WebShield


2) check that proxy server is listening on 12080
- run CMD as aministrator
- type netstat -a -p TCP |findstr LISTENING
- do you see a line saying 127.0.0.1:12080 ?
- if yes, we are probably running there in proxy mode


Since proxy mode is in avast for years and we have never heard about upload problems before, I really have some troubles believing this would be a new bug in both StreamFilter and Proxy based WebShield implementation, especially knowing the fact, that there were no significant changes is Proxy-based webshield for some time.


Lukas.

Offline [Oli]

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 333
Re: Upload Issues (Web Shield)
« Reply #52 on: January 21, 2014, 05:09:30 PM »
Hi the proxy mode is working ok. Will drop you a DM about the patch/build

Offline [Oli]

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 333
Re: Upload Issues (Web Shield)
« Reply #53 on: January 21, 2014, 09:30:30 PM »
Just waiting for 64bit patch, Will then test and publish results :)

Offline [Oli]

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 333
Re: Upload Issues (Web Shield)
« Reply #54 on: January 21, 2014, 10:27:21 PM »
Ok Ive been testing the new patch (Thanks Lukor!) and it seems to have resolved the issue with streaming updates Awesome!  ;D, Next step is to get it out to everyone!

Offline Parabell

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
Re: Upload Issues (Web Shield) [Fix inbound]
« Reply #55 on: January 22, 2014, 10:06:54 AM »
Ok, after one day with heavy uploading and another reboot it still works. :)

Thanks a lot!

I still worry about people who still think their dropbox is damaged or
the sites they´re uploading to. In the dropbox-support forum there
were some people who thought about Avast least and only checked
that when some of us told them to test it out.

This problem does not always look like an anti virus issue, at least
to those who are not programmers or other system-near workers.
I am really no noob, but didn´t get all which was told in this thread. :)

Perhaps it would be best to give this out as an Avast message, as a
popup, like the one from today about the telekom-hijacking attack,
though I know lots of people (with computer experience near zero)
who just click that messages away. :-(

It were people like that whom I recommended Avast so dearly,
because it was so good for them to get spoken messages like
"Achtung, Sie haben einen Virus auf Ihrem Computer"! :->

P.S. Hm, what will the patch do? Override the stream filter at all till
the problem is fixed or give the choice to those who have problems?
And will it come automaticly?
« Last Edit: January 22, 2014, 10:09:07 AM by Parabell »

Offline [Oli]

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 333
Re: Upload Issues (Web Shield) [Fix inbound]
« Reply #56 on: January 22, 2014, 09:08:22 PM »
Ok, after one day with heavy uploading and another reboot it still works. :)

Thanks a lot!

I still worry about people who still think their dropbox is damaged or
the sites they´re uploading to. In the dropbox-support forum there
were some people who thought about Avast least and only checked
that when some of us told them to test it out.

This problem does not always look like an anti virus issue, at least
to those who are not programmers or other system-near workers.
I am really no noob, but didn´t get all which was told in this thread. :)

Perhaps it would be best to give this out as an Avast message, as a
popup, like the one from today about the telekom-hijacking attack,
though I know lots of people (with computer experience near zero)
who just click that messages away. :-(

It were people like that whom I recommended Avast so dearly,
because it was so good for them to get spoken messages like
"Achtung, Sie haben einen Virus auf Ihrem Computer"! :->

P.S. Hm, what will the patch do? Override the stream filter at all till
the problem is fixed or give the choice to those who have problems?
And will it come automaticly?
Hi Parabell the new installation of Avast build 2013 will help fix the web shield. :)

I would recommend removing the previous edit to your INI file (stopping the shield and the in-built defense then removing the line about streaming web shield) then update to version 2013)

Offline PsiSquared

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Upload Issues (Web Shield) [Fix inbound]
« Reply #57 on: May 02, 2014, 05:00:11 PM »
Hello everyone,

this thread is quite old but the last days I have come across the same problem with build 2016. Everything behaves just like the other users describe, I was able to fix it with the ini file workaround. I wonder if the bug was considered fixed, as it obviously isn't.

With best regards
PsiSquared

Edit: Sorry, didn't see that there was another thread on this topic.
« Last Edit: May 02, 2014, 05:03:57 PM by PsiSquared »

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 83811
  • No support PMs thanks
Re: Upload Issues (Web Shield) [Fix inbound]
« Reply #58 on: May 02, 2014, 05:36:13 PM »
Hello everyone,

this thread is quite old but the last days I have come across the same problem with build 2016. Everything behaves just like the other users describe, I was able to fix it with the ini file workaround. I wonder if the bug was considered fixed, as it obviously isn't.

With best regards
PsiSquared

Edit: Sorry, didn't see that there was another thread on this topic.

The latest avast version is 9.0.2018, so the first thing you should do is get the latest version and see if that has resolved that issue.
WinXP ProSP3/ Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ avast! free 18.5.2342/ Firefox ESR, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ DropMyRights/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security
Windows 10 Home 2004 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 20.8.2429 (build 20.8.5653.561) UI-1.0.562/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro