Author Topic: Resolved: Beta R2 2012 Under the update tab their is something wrong  (Read 4851 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Diddy

  • Poster
  • *
  • Posts: 594
HI I recently downloaded the lasted Beta version of avast free 2012 to beta test it on my system. This morning I thought I would check out something in the main GUI of avast free so I went to the update tab and clicked on it to check on things.  Then I scrolled down to the Details tab I clicked on it and the tab dropped down and under the Details tab their are two ways for avast to connect to the internet.  The settings are:

I only connect to the Internet using a dial up modem and then it has a white box to put a tick in it.
My computer Is Permanently connected to the internet it has a  box to put a tick into it.- When I try to put a tick in the second internet connection box and push ok to exit the update menu.  Then when I click on settings and then click on the update tab and then click on  Details and then scroll down to the second option to see if the tick remains in the box the tick is gone.  The tick never stays in the box at all unless I put it their in the box when I go back in the update menu the tick is gone from the  box next  to the second connection setting is no longer their.

As far as I can tell all my other settings have not changed at all.  The only thing that has changed is the above setting.

thanks

I will also provide a screen shot

« Last Edit: January 20, 2014, 10:58:43 AM by Diddy »
Windows 10 Home Edition  64 Bit
Avast free 11.1.2253

Offline jrace

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 381
Re: Beta R2 2012 Under the update tab their is something wrong
« Reply #1 on: January 19, 2014, 05:54:25 PM »

On my system that thing works as advertised.

You could try one or all of the following and see if that helps:
   - "Repair"
   - "Clean Install"
   -   Manually change in "avast5.ini" under "[InetWD]" the item "AssumeAlwaysConnected=0" to read "AssumeAlwaysConnected=1"
Sony VGN-SZ71VN/X, 4GB RAM, 256GB SSD, win7/32_ult_SP1-U
avast! pro 11.2.2255, Win7 Firewall, MBAM 2.2.0.1024
FF 45.0

Offline schmidthouse

  • VIRUS FREE A Long Time
  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6453
  • When you think you know, Think Again
Re: Beta R2 2012 Under the update tab their is something wrong
« Reply #2 on: January 19, 2014, 07:10:58 PM »
@Diddy
Yes, there have been others with the Settings not staying and I believe many were resolved with a 'Repair'.
As jrace mentioned, a clean install is also a possibility(may be needed) if a 'Repair' doesn't resolve the issue. :)

edit: Not to forget this is a Beta ;)
***HP ENVY 15K LT W10 Pro 2004 64Bit/750GB HD/16GB Ram/Avast Premium 20.6.2420 beta /Secureline v.5.6.4982/VS 5.77/ASB v.84b/SANDBOXIE/Prey Project
**HP Compaq 8510p LT W10 Pro 2004 64Bit/1TB HD/8GB Ram/Avast Premium 20.6.2420 beta/ASB v.84b/SANDBOXIE/Prey Project/HotSpot Shield Elite vpn 
     
*Dell Inspiron XPsp4 PRO 32Bit/Avast(since 2002)18.8.2356/WP/Comodo FW 3.14/Secureline/Comodo IceDragon v.40
<LAYERED SECURITY SOFTWARE PROTECTION all OS

Offline bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 43847
  • 60 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Beta R2 2012 Under the update tab their is something wrong
« Reply #3 on: January 19, 2014, 08:16:37 PM »
Mine was a clean install since the update function didn't work.
The settings changes also work for me.
My system has also been rebooted since I made the changes described by Diddy.




Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v1909 64bit, 24 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 20.3.xxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline Diddy

  • Poster
  • *
  • Posts: 594
Re: Beta R2 2012 Under the update tab their is something wrong
« Reply #4 on: January 19, 2014, 09:00:53 PM »
HI I did do a repair of avast and it did not solve my issue at all.  I did do a complete uninstall and reinstall earlier before I installed this beta on my system.  I think I will possibly wait for a fix to resolve this issue I never feel comfortable tinkering with  any file on my computer or with security software.  So I will just wait for this bug to get fixied since it is a beta after all.

thanks everyone for your help and your suggestions as always.
Windows 10 Home Edition  64 Bit
Avast free 11.1.2253

Offline Para-Noid

  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6713
  • Trust only what you test yourself!
Re: Beta R2 2012 Under the update tab their is something wrong
« Reply #5 on: January 19, 2014, 10:41:37 PM »
Mine was an over the top. Download "full" installer then installed. No problems.
I never download/install through the GUI. Downloading through the GUI has brought
me nothing but headaches.

As mentioned above sometimes multiple reboots work.
Other times a repair works.
If all else fails a clean install is necessary.
Dell Inspiron, Win10x64--HP Envy Win10x64--Both systems Avast Free v17.9.2322, Comodo Firewall v8.2 w/D+, MalwareBytes v3.0, OpenDNS, Super Anti-Spyware, Spyware Blaster, MCShield, Unchecky, Vivaldi Browser and, various browser security tools.

"Look before you leap!" Use online scanners before you click on any link.

Offline Diddy

  • Poster
  • *
  • Posts: 594
Beta R2 2012 Under the update tab their is something wrong
« Reply #6 on: January 20, 2014, 10:58:06 AM »
hI I would just like to let everyone now that I did re download avast free R2 Beta 2012 on my computer and I did use the avast uninstall utility and then I re installed avast free back on my computer and this time when I clicked on settings and then clicked on update and then went down to details and clicked on that and but a tick in the box that says my computer is permanently connected to the internet.  After I put the tick in the box and pushed ok and then I went back into details the tick is still their so what was wrong it is now fixed and everything else is staying ticked so far.

So I would just like to say to everyone who helped me thanks everyone for your time and your help
Talk to you later Diddy
Windows 10 Home Edition  64 Bit
Avast free 11.1.2253

Offline jrace

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 381
Re: Resolved: Beta R2 2012 Under the update tab their is something wrong
« Reply #7 on: January 20, 2014, 04:02:14 PM »

I'm glad you are back with a working system!
Sony VGN-SZ71VN/X, 4GB RAM, 256GB SSD, win7/32_ult_SP1-U
avast! pro 11.2.2255, Win7 Firewall, MBAM 2.2.0.1024
FF 45.0