Author Topic: SOA problems after license renewal  (Read 3521 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline wcstech

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
SOA problems after license renewal
« on: January 25, 2014, 05:36:53 AM »
I have been having problems with our SOA interacting with my clients since we renewed our license.

Shortly before our license expired, I received notice that it was going to expire.  So, I renewed it and inserted the license file.  However, the old file did not disassociate and when it expired the new file did not take over and I had to contact support to get it resent.

When this all happened, the SOA started showing client computers that had been previous installed as being either disconnected (unplugged icon) or unmanaged (question mark icon).  Some clients also started giving a message that the "trial" period was up and I needed to purchase Avast or insert a license file.  One of the clients won't even let me log into it on the client machine; it keeps saying the password is incorrect.  Some computers on the network are showing up twice in the SOA.  When I try to install the client on the machines that are showing disconnected or unmanaged I get an error that says, "No network provider accepted the given network path [1203]" or messages about incorrect passwords.  Nothing has changed with the server, domain, or client machines.  The trigger seemed to be the expiration of the license file.  I thought maybe they would "fix" themselves over time depending on how the license file gets passed out to the clients, but this has been going on for over 2 weeks.

What am I doing wrong and what do I need to do to fix this?  It is driving me and my users nuts!

Offline giogio

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 4113
Re: SOA problems after license renewal
« Reply #1 on: January 25, 2014, 06:39:50 PM »
Hi,
which version of SOA are you using? and clients?
Try to update the console to the new one first and then the clients
http://forum.avast.com/index.php?topic=145047.0
Prima di scrivere sul forum per favore leggi le istruzioni qui https://forum.avast.com/index.php?topic=144453.0
Non inviatemi MP per supporto,grazie-No support PM please
Home: E8400-4GB RAM-500GB HDD-Win10.0.15063x64-Avast! Free 17.3.2291-CryptoPrevent-MBAM 2.2free-Chrome 57(uBlock origin)-TB52
Work: i5-2400-4GB RAM-500GB HDD-Win 7sp1x64-Avast!Business Security 12.3.2515,     
Cloud Console 2.18
-FF52-TB52

Offline wcstech

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: SOA problems after license renewal
« Reply #2 on: January 28, 2014, 05:19:12 AM »
I attempted to download and update the console only to get an error about updating an ini file with the path c:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Avast! Endpoint Protection Suite.url.  It asks me to check to make sure this file exists and that I can access it.  It does exist and I should be able to access it as I have full security permissions for it, but I am unable to do anything with it (can't rename, can't delete, can't open--says the target file is "").  I have tried multiple times always with the same result.  Now what?

Offline giogio

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 4113
Re: SOA problems after license renewal
« Reply #3 on: January 28, 2014, 10:15:42 PM »
Ok,
try to run this
http://files.avast.com/iavs9x/avastclear.exe
from Safe Mode (press F8 during boot)
also try from the safe mode to remove this file (c:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Avast! Endpoint Protection Suite.url) if after using avastclear.exe the file still exist.
I suggest also to use http://it.malwarebytes.org/products/fileassassin if you're unable to remove it after all the tricks.

Then you can install from new avast and verify if the problems remains or not.
Prima di scrivere sul forum per favore leggi le istruzioni qui https://forum.avast.com/index.php?topic=144453.0
Non inviatemi MP per supporto,grazie-No support PM please
Home: E8400-4GB RAM-500GB HDD-Win10.0.15063x64-Avast! Free 17.3.2291-CryptoPrevent-MBAM 2.2free-Chrome 57(uBlock origin)-TB52
Work: i5-2400-4GB RAM-500GB HDD-Win 7sp1x64-Avast!Business Security 12.3.2515,     
Cloud Console 2.18
-FF52-TB52

Offline wcstech

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: SOA problems after license renewal
« Reply #4 on: January 30, 2014, 03:41:06 AM »
I get this error when trying to install clients

The system cannot find the file specified [2], No network provider accepted the given network path [1203]

These are clients I know exist and I have installed on before.