Author Topic: Mailschild waarschuwt voor willekeurige certificaten?  (Read 2756 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Dariogweg

  • Guest
Mailschild waarschuwt voor willekeurige certificaten?
« on: February 22, 2014, 10:49:36 PM »
Hallo mensen,

sinds vandaag krijg ik steeds willekeurig meldingen binnen van Avast dat een website probeert een certificaat probeert te installeren (ik zal onderaan screenshots bijvoegen). De uitgever van dit certificaat is blijkbaar iets of iemand uit LA. Het rare is, ik krijg de melding ook als ik niet mijn browser geopend heb. Het IP-adres van de server varieërt ook bij elke melding. Opnieuw opstarten van mijn computer werkt ook niet. Een snelle scan van Avast detecteert ook niks. Momenteel doe ik een volledige scan, ik hoop dat die wat oplost, maar ik betwijfel het. Mijn vraag is nu, wat moet ik hiermee aan? Heeft iemand hiermee ervaring mee? En de beveiligingsuitsluiting waar dat certificaat (of mailschild, ik weet het niet zeker) om vraagt, moet ik die toestaan of blijven annuleren?

Ik hoop dat iemand me kan helpen :(

Printscreentjes
http://imgur.com/gFe2lth
http://imgur.com/OfVSgzy

propheticus

  • Guest
Re: Mailschild waarschuwt voor willekeurige certificaten?
« Reply #1 on: February 23, 2014, 12:56:57 AM »
Heb je uberhaupt een Bittorrent client (uTorrent) geïnstalleerd? En zo ja: stond deze aan tijdens deze meldingen? Het lijkt alsof het een self-signed certificaat is van een torrent programma/-gebruiker.

Ik zou nooit ongeldige onbekende certificaten vertrouwen of installeren tenzij ik echt weet dat het geen kwaad kan (bijv. als ik zelf een certificaat zou maken/gebruiken voor een ssl verbinding).
Wel raar dat een random adres uit Australië een certificaat wil installeren...

Dariogweg

  • Guest
Re: Mailschild waarschuwt voor willekeurige certificaten?
« Reply #2 on: February 23, 2014, 05:21:52 PM »
Ja, ik heb wel een bittorrent client geïnstalleerd, maar ik krijg de meldingen ongeacht of hij wel of niet aanstaat. Ik heb in het verleden nooit conflicten tussen mijn bittorrent en Avast gehad, dus ik denk niet dat het certificaat van BitTorrent is. Ik heb Avast en een ander anti-malware programma gister mijn computer grondig laten doorzoeken en hoewel ze geïnfecteerde bestanden vonden en ik deze heb aangepakt blijf ik de meldingen krijgen. Ik heb geen idee wat ik ermee aanmoet, maar ik denk dat ik ook ga kijken of wisselen van torrentclient misschien werkt.