Author Topic: it is really long time Windows Does't Detect Avast  (Read 3769 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vista7

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
it is really long time Windows Does't Detect Avast
« on: July 23, 2014, 06:52:57 PM »
In windows 8.1 for a long time I am seeing a security related message regarding avast is turned off. But avast shields are turned on. Why avast technical team not fixing this issue. I am using avast IS 2014.9.0.2021 and still the issue is not fixed. It is not only my problem some other users are saying the same. Please somebody reply and tell how to fix it.
Thank you
Here is a video running avast with Windows defender at the same time
https://www.youtube.com/watch?v=Cd-vxbKu7RQ

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 37057
Re: it is really long time Windows Does't Detect Avast
« Reply #1 on: July 23, 2014, 07:22:37 PM »
Or you may ask, when is microsoft going to fix it    ;)
http://www.eightforums.com/system-security/28849-action-center-says-virus-protection-turned-off.html


Google     windows 8.1 security senter say my antivirus is off   and you will see that this is not just related to avast


Offline vista7

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
Re: it is really long time Windows Does't Detect Avast
« Reply #2 on: July 24, 2014, 03:13:16 PM »
Or you may ask, when is microsoft going to fix it    ;)
http://www.eightforums.com/system-security/28849-action-center-says-virus-protection-turned-off.html


Google     windows 8.1 security senter say my antivirus is off   and you will see that this is not just related to avast

OK.  :-X That may be windows problem, but I also tried bitdefender Internet security for about 20 days but I did't seen any such issues and I return back to Avast Internet Security. And the issue is not always happening.

If the issue is due to Windows Action Center it should be applicable to all the antivirus software. Already I said that I have tried other security software.  :-[

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 37057
« Last Edit: July 24, 2014, 03:25:43 PM by Pondus »

Offline vista7

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
Re: it is really long time Windows Does't Detect Avast
« Reply #4 on: July 24, 2014, 03:24:19 PM »
From Bitdefender website
http://www.bitdefender.com/support/what-to-do-when-windows-security-center-reports-antivirus-antispyware-and-or-firewall-are-turned-off-1091.html
But I think it is not a forum thread and they are giving the users as a precautions. I mean that is not a problem listed by a user of the software, and it is said by the software publisher itself. And I already seen many posts regarding this issue in this forum .( I have only account in avast forum since I have been using avast for years  :D)
And in all the posts an exact fix is not mentioned by avast support team ( I didn't seen anything until now )

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 37057

Offline vista7

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
Re: it is really long time Windows Does't Detect Avast
« Reply #6 on: July 24, 2014, 03:40:29 PM »
May be it is Windows Problems  :-[ http://answers.microsoft.com/en-us/search/search?SearchTerm=windows+8.1+action+center+says+virus+protection+off&x=10&y=13&CurrentScope.ForumName=&CurrentScope.Filter=&ContentTypeScope=

And there is no problem with the message from action center regarding protection, but it just annoys.  :'( . And Where is avast support team. Just come and say it is problem with Windows 8.1 and not with avast  :o

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85357
  • No support PMs thanks
Re: it is really long time Windows Does't Detect Avast
« Reply #7 on: July 24, 2014, 05:09:12 PM »
This problem with the Windows Security Center - WSC and later Windows Action Center - WAC (failing to recognise AV installations) has been going on for many, many years in XP, Vista, Win7 and now Win8 and has been answered many times.

So to have to continually come back to say the same thing (as has been said here) is somewhat over the top.

The solution has also been mentioned at length in many topics, by disabling avast and enable it again, seems to jump start the WAC. Right click the avast tray icon, avast! Shield Control - Disable for 10 minutes - don't wait 10  minutes a few seconds should be enough and then enable them again.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.5.2470 (build 21.5.6354.675) UI 1.0.646/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 45667
  • 61 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: it is really long time Windows Does't Detect Avast
« Reply #8 on: July 25, 2014, 10:45:02 PM »

Nothing new and easily corrected.
http://youtu.be/5eqPZUxmbOY
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 21.6, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline vista7

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
Re: it is really long time Windows Does't Detect Avast
« Reply #9 on: July 27, 2014, 04:58:09 AM »
Thank you all  :) :) :)