Author Topic: avast blocking programs  (Read 16714 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline napop

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
avast blocking programs
« on: July 30, 2005, 01:36:50 PM »
hello,

 i have avast 4.6 home and for some reason the avast program blocks the game Warcraft III Reign Of Chaos, and Warcraft III The Frozen Throne. anyhow, there r features in the game that i can play, but others that i cannot. i have contacted blizzard which is the producer of the game and technicel support of any kind, all said its my anti virus. so im looking for a way to unblock programs that avast has probably blocked them.

thx in advance,
guy kazakov,
israel, tel aviv

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31366
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: avast blocking programs
« Reply #1 on: July 30, 2005, 01:52:43 PM »
Please read THIS and let us know if it solved the problem or not.

Offline napop

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
Re: avast blocking programs
« Reply #2 on: July 30, 2005, 02:00:48 PM »
did everything u said-didnt work =[ any other idea?i mean yea i just need to check what avast blocked, which is warcraft iii and i need to unblock it.

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31366
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: avast blocking programs
« Reply #3 on: July 30, 2005, 02:04:24 PM »
You can put the game to the exclusion list of Avast and see if that solves it.

Offline napop

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
Re: avast blocking programs
« Reply #4 on: July 30, 2005, 02:05:24 PM »
what???how do i do that??

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31366
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: avast blocking programs
« Reply #5 on: July 30, 2005, 02:17:34 PM »
Open the settings in Avast and goto exclusions.
It is all explained in Avast's manual.
I suggest you spend some time reading it and make yourself familiar with Avast and all the options/settings it is offering the user.

Offline napop

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
Re: avast blocking programs
« Reply #6 on: July 30, 2005, 03:18:57 PM »
ok m8 i did what u said but didnt understand it said these programs will be excluted from scans....how can that help???
thx for the help eddy ^^

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31366
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: avast blocking programs
« Reply #7 on: July 30, 2005, 03:21:33 PM »
There could be a conflict between the game and Avast.
If you exclude the game from being scanned, there may be no conflict anymore.

Offline napop

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
Re: avast blocking programs
« Reply #8 on: July 30, 2005, 03:25:53 PM »
been there done that- didnt work=[ other idea?
and m8 i told u i just need to make avast to not block warcraft III, thats the problem i belive and many more do.....thats all thx

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 81777
  • No support PMs thanks
Re: avast blocking programs
« Reply #9 on: July 30, 2005, 03:46:54 PM »
Is this a game you play on-line or off-line?
How is it being blocked?
What errors/warnings or symptoms are you seeing to indicate it is blocked?
Or is it that because the AV is doing what it should do, scan files that are accessed/modified by the program and this slows the game?

Whilst it is a nice option for Blizzard just to say it's your AV and send you on your way, without saying why or how an AV might block the program, it doesn't help us to help you.

WinXP ProSP3/ Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ avast! free 18.5.2342/ Firefox ESR, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ DropMyRights/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 19.7.2388 (build: 19.7.4674.494)/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ WinPatrol+/

Offline napop

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
Re: avast blocking programs
« Reply #10 on: July 30, 2005, 06:31:19 PM »
well....i got blizzard email and they said more things but they said its probably my antivirus now its an online game i mean its both but the prob is online and i think avast is not letting me connect to battle net although i can play some features in battle net but i cannot play costum games. doont know y. i dont get any warning its just icannot play it i cannot see the list of games.i got no clue whats an av

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31366
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: avast blocking programs
« Reply #11 on: July 30, 2005, 06:33:18 PM »
Disable the network shield and let us know if you are able to play the game then.

Offline napop

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
Re: avast blocking programs
« Reply #12 on: August 02, 2005, 07:02:01 PM »
how do i do that??

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 81777
  • No support PMs thanks
Re: avast blocking programs
« Reply #13 on: August 02, 2005, 07:14:03 PM »
Open the On-access Scanner's detailed view (click the avast! icon) and either pause or terminate Network Shield.
Or right click the avast! icon and select, Pause Provider, Network Shield.

These details and much more information on avast is in the avast help file.
WinXP ProSP3/ Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ avast! free 18.5.2342/ Firefox ESR, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ DropMyRights/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 19.7.2388 (build: 19.7.4674.494)/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ WinPatrol+/

Offline napop

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
Re: avast blocking programs
« Reply #14 on: August 02, 2005, 08:35:19 PM »
well dude when i click on the icon it does a memory check and then when i cancle it i get like sumthing wihich isnt realy what u have shown me....i get like a grey thing.. any idea?