Author Topic: WmiPrvSE.exe on Firefox Start-up  (Read 2242 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Yaron10

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 88
WmiPrvSE.exe on Firefox Start-up
« on: September 20, 2014, 10:40:31 PM »

Since updating to FF 32.0.2, 'WmiPrvSE.exe'' starts automatically on Firefox start-up.
Some people suggested that Avast may be the cause, but WmiPrvSE.exe starts with FF even if Avast is disabled.
Any idea how to fix it?

Win 7, 32-bit, Avast 9.0.2021.

Thank you.

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1070123

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31345
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: WmiPrvSE.exe on Firefox Start-up
« Reply #1 on: September 20, 2014, 11:45:19 PM »
Are you using a proxy ?

Offline Yaron10

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 88
Re: WmiPrvSE.exe on Firefox Start-up
« Reply #2 on: September 21, 2014, 09:51:26 PM »
Thank you Eddy. I wasn't notified of your reply.

The default is using the system proxy. I changed the setting to 'No Proxy', but it didn't make a difference.
Anyway, it only started after the last FF update.

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31345
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: WmiPrvSE.exe on Firefox Start-up
« Reply #3 on: September 22, 2014, 02:10:30 PM »
It seems to be caused by something in the latest FF that has changed.
I suggest you use Sysinternals Process Explorer to find out more.

Offline Yaron10

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 88
Re: WmiPrvSE.exe on Firefox Start-up
« Reply #4 on: September 22, 2014, 11:12:36 PM »
Some Win 7-Firefox 32 users reported that the process does not start with FF. Up until a couple of days ago, it wouldn't start on my system either.

I use Process Hacker.
Even when 'WmiPrvSE.exe' is running, this is what I see in the Services tab:
http://s28.postimg.org/kuxmvyg59/wmi_Ap_Srv.png

Thanks again