Author Topic: Windows XP stops at aswRvrt.sys; Loads Black Screen with Cursor, NO Windows  (Read 12557 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jabbaria86

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 21
I tried booting up the computer using the OTLPENET only to get a blue screen as attached.

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40627
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
To me it looks as though you have a hardware problem

First thing to check will be the memory

Full instructions here http://www.ehow.co.uk/how_7321200_run-memory-test-windows-xp.html

Offline thekochs

  • Speak Your Mind, Who minds don't matter, Who matters won't mind
  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 1115
  • Hapkido Blackbelt
You may be able to also reboot your machine and on POST (Power-On-Self-Test...you know, where logo of PC manufacturer comes on screen) hit the "F" key associated with "enter or boot to BIOS".  Many BIOSes have a memory hardware test built in.
Just a thought.............
OpenDNS + Avast Free + MBAM Premium + MBAE Free Anti-Exploit + CryptoPrevent + Windows Firewall
Avast FAQ Videos
Avast 2016 Videos
Avast Clean Un/Re-Install How-To

Offline Kadilov

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
jabbaria86
Do you have Windows XP x64 Edition?
There is an old bug with black screen on startup with this OS
https://forum.avast.com/index.php?topic=144233.0

In the old days when I met this problem I heard that changing "HKLM\SYSTEM\ControlSet001\Services\aswSP" to "4" can help (register editing can be done via another Windows copy working with your HDD).