Author Topic: Medion lifecloud  (Read 3400 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline harryvdlaan0

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Medion lifecloud
« on: December 04, 2014, 03:59:02 PM »
Ik kan Medion lifecloud niet door de firewall krijgen.
In Windows 7 de firewall volledig uitgeschakeld evenals in de linksys router.

Hoe kan de firewall in W 7 nog iets tegenhouden als alles open staat?
« Last Edit: December 04, 2014, 04:56:04 PM by harryvdlaan0 »

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31345
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Medion lifecloud
« Reply #1 on: December 04, 2014, 04:04:23 PM »
Kijk in de logboeken van de firewall om te zien wat je moet toelaten om het te laten werken.

Offline harryvdlaan0

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Medion lifecloud
« Reply #2 on: December 04, 2014, 07:41:52 PM »
Ik zal eens kijken wat er gebeurt na het verwijderen van Avast!

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31345
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Medion lifecloud
« Reply #3 on: December 04, 2014, 08:25:58 PM »
Aha, dat lijkt erop dat je avasts certificaat niet hebt geïmporteerd.
Zoek eens op "import certificate"
Er zijn wel posts hier die vertellen hoe dat moet.
Ik kan het me nu even nu niet herrinneren, ben moe.

Offline harryvdlaan0

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Medion lifecloud
« Reply #4 on: December 04, 2014, 09:25:00 PM »
Aha, dat lijkt erop dat je avasts certificaat niet hebt geïmporteerd.
Zoek eens op "import certificate"
Er zijn wel posts hier die vertellen hoe dat moet.
Ik kan het me nu even nu niet herrinneren, ben moe.

Ik installeer nu Avast opnieuw. werk nu op Laptop. Ik zie hier in Chrome onder extensies dat Avast was uitgeschakeld?

Ik dacht dat het gedownloade certificaat in de map "downloads "voldoende was!

Te lang achter het Scherm Eddy?
Ga even wat anders doen of leg even je hakken op tafel :)
Hdank
 

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31345
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Medion lifecloud
« Reply #5 on: December 05, 2014, 01:54:25 PM »
From avast:
Quote
• HTTPS scanning
Now, we are able to detect and decrypt TLS/SSL protected traffic in our Web-content filtering component. We are using our own generated certificates that are added into the Root Certificate store in Windows and also into major browsers. This feature will protect you against viruses coming through HTTPs traffic as well as adding compatibility for SPDY+HTTPS/ HTTP 2.0 traffic. You can tune/disable this feature in the settings section.

Start > uitvoeren > certmgr.msc
Vertrouwde basiscertificaten > certificaten
Is avast in de lijst?

Offline harryvdlaan0

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Medion lifecloud
« Reply #6 on: December 05, 2014, 02:53:23 PM »
Dank je.
Ja, Avast is in de lijst. 2 verschillende. Weer wat bijgeleerd door mij.
Probleem was inmiddels opgelost door Avast opnieuw te installeren. Tevens hier en daar wat zitten rommelen.
Tevens Security van Java lager gezet. Misschien dat dit de crux was.
Bedankt. Groet. Harry

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31345
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Medion lifecloud
« Reply #7 on: December 05, 2014, 03:09:22 PM »
Goed om te horen dat het is opgelost.
Ik vermoed dat 1 van de certificaten niet goed opgepikt was door Windows.
Zal wel weer zo'n computer Gremlin zijn geweest die van de bits zat te snoepen ;D