Author Topic: Zone Alarm  (Read 22233 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

MFB

  • Guest
Zone Alarm
« on: September 07, 2005, 12:27:39 AM »
After updating Zone Alarm, I keep receiving a blue screen stating that there was a program trying to start and Windows XP prevent it from starting, now I forgot the name of that program but it had "NoPage" in it's name or something like that. I removed Zone Alarm (using Windows Firewall for the moment) and I haven't received any blue screen anymore.  I ran Hijackthis and Spybot but didn't detect anything.  Did anyone else got this problem after updating their Zone Alarm?   ???


New note: Went back to 6.0.631.003 and everything is fine, must be the new version that causes the problem.
« Last Edit: September 07, 2005, 01:12:44 AM by Turkey :) »

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40589
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Zone Alarm
« Reply #1 on: September 07, 2005, 11:24:58 PM »
No probs here running ZoneAlarm Pro version:6.0.667.000

Offline szc

  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6927
Re: Zone Alarm
« Reply #2 on: September 07, 2005, 11:38:56 PM »
No problems here either, latest version installed and running better than ever !

Fixer, try to completely uninstall ZA (I mean totally, clean Registry as well), and then reinstall it from the scratch.
« Last Edit: September 07, 2005, 11:40:51 PM by S.Z.Craftec »
MB: GIGABYTE GA-Z77X-UD3H Intel 7 Series  - LGA1155, CPU: Intel Core i5-3570K - Quad Core, 3.40GHz (3.80GHz Max Turbo), CPU COOLER: Cooler Master Hyper 212 EVO Direct Heat Pipe R2, RAM: 16 GB Kingston HyperX Blu DDR3, VIDEO CARD: Galaxy GeForce GTX 560 Ti - 1GB, GDDR5, POWER SUPPLY: Corsair Enthusiast Series TX750 V2 - 750 Watts, HD: Seagate Barracuda - 2TB, 7200RPM, 64MB, SATA 6Gb/s

MFB

  • Guest
Re: Zone Alarm
« Reply #3 on: September 07, 2005, 11:44:11 PM »
Sasha, that's what I did, I unistal Zone Alarm, clean my PC for any remains and still got this problem.  For now, I'm gonna stick with the old version.  I don't think I wanna reply to Zone Alarm forum anymore cause the last time I ask for assitance (which was a month ago) none of them responded.   :'(

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 48655
  • 64 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Zone Alarm
« Reply #4 on: September 08, 2005, 02:49:21 AM »
Strange, I installed it on top of the old one and have no problems.   
I did get a pop-up message during the install telling me that it found Google Desktop Search
on my computer and wanted me to shut it dow if it was running. Since it's not being used and not resident,
I just continued with the install.
Free Security Seminar: https://bit.ly/bobg2023  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v24H2 64bit, 32 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 24.4.6112, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://bit.ly/BobGInternet

Offline SpeedyPC

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3398
  • Avast shall conquer the whole world
Re: Zone Alarm
« Reply #5 on: September 08, 2005, 04:56:36 AM »
Turkey,

I have come across a very similar problem you have but my problem was a bit different when I update the ZA Free v6.0.631.003 to v6.0.667.000.

What happen was the normal uninstall ZA way didn't shut down ZA before updating, when I install the new version my ZA went crazy didn't work well.

The automatic ZA uninstall from the control panel section didn't shut down ZA properly, so I had to do it the old way and it works.

Follow my instruction.

1. Before updating the new version of ZA manual shut down ZA first, by dragging your mouse to the bottom right corner of your screen where the clock is located and you see a ZA icon. Left click over the ZA icon manual shut down ZA dead.

2. Then goto the control panel section to uninstall ZA, depending on what OS you have to uninstall the ZA software. It will ask you to reboot your PC, please reboot.

3. MS will popup a warning that you don't have your firewall enable or turn on, MS will automatically turn on the window firewall. You need to manual shut MS Window firewall and don't worry about the MS security popup message.

4. Goto to harddrive into program files directory right down bottom and manual delete ZA directory, and you don't really need to clean the ZA windows register.

5. Okay you can go ahead an install the new version of ZA.

My works like magic. 
« Last Edit: September 08, 2005, 08:53:43 AM by SpeedyPC »
Gigabyte 670 LGA1200 Full ATX MB | Intel Core i9-13900 CPU/LGA 1700 | GeForce Nvidia RTX-4070/12GB | 32GB DDR4 | 2 x 1TB Samsung SSD | W11 Home 64bit | Avast Premium v24.3.6108 | Avast SecureLine VPN | Avast Secure Browser | Avast Driver Updater | Avast BreachGuard | Firefox 64bit | MalwareBytes Premium | Adguard Premium | CCleaner Portable | Macrium Reflect | 7-Zip

MFB

  • Guest
Re: Zone Alarm
« Reply #6 on: September 08, 2005, 06:18:01 AM »
Thanks Speedy for this tip, I'll look forward trying it and see if it works .   :) 

Offline SpeedyPC

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3398
  • Avast shall conquer the whole world
Re: Zone Alarm
« Reply #7 on: September 09, 2005, 04:42:44 AM »
Thanks Speedy for this tip, I'll look forward trying it and see if it works .   :) 

Turkey have you solved your problem
Gigabyte 670 LGA1200 Full ATX MB | Intel Core i9-13900 CPU/LGA 1700 | GeForce Nvidia RTX-4070/12GB | 32GB DDR4 | 2 x 1TB Samsung SSD | W11 Home 64bit | Avast Premium v24.3.6108 | Avast SecureLine VPN | Avast Secure Browser | Avast Driver Updater | Avast BreachGuard | Firefox 64bit | MalwareBytes Premium | Adguard Premium | CCleaner Portable | Macrium Reflect | 7-Zip

MFB

  • Guest
Re: Zone Alarm
« Reply #8 on: September 09, 2005, 05:05:12 AM »
Not yet since I'm very busy, but I'll try it when I have plenty of time.   ;D

MFB

  • Guest
Re: Zone Alarm
« Reply #9 on: September 10, 2005, 01:29:12 AM »
Speedy I tried your way but I still get the same problem, but thanks for your generous help;  this new Zone Alarm update is driving me nuts and wasted alot of my time. I'm gonna stick with the old version until Zone Lab respond to this issue since people already complain about it.   :)
« Last Edit: September 10, 2005, 02:26:21 AM by Turkey :) »

johnny223

  • Guest
Re: Zone Alarm
« Reply #10 on: September 10, 2005, 07:19:42 AM »
I had the same problem after installing zonealarm, got a blue screen, after that, i just removed it and used sygate instead.

Culpeper

  • Guest
Re: Zone Alarm
« Reply #11 on: September 10, 2005, 07:28:28 AM »
Zonealarm has a forum addressing issues with the new version 6.

Offline SpeedyPC

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3398
  • Avast shall conquer the whole world
Re: Zone Alarm
« Reply #12 on: September 10, 2005, 08:04:41 AM »
Speedy I tried your way but I still get the same problem, but thanks for your generous help;  this new Zone Alarm update is driving me nuts and wasted alot of my time. I'm gonna stick with the old version until Zone Lab respond to this issue since people already complain about it.   :)

Turkey I have forgot to tell you turn off ZA Automatic update there was a small bug! when I update the new version, I don't understand why your getting problem and I'm not.

My ZA free version is running smooth as a baby with my Avast Home Edition.

Turkey I believe your is "PEBKAC!"

Problem
Exist
Between
Keyboard
And
Chair

I cannot think anything to resolved your problem all you can do is or

Go outside and have and try and workout how did you go wrong behind the computer.
« Last Edit: September 10, 2005, 10:07:19 AM by SpeedyPC »
Gigabyte 670 LGA1200 Full ATX MB | Intel Core i9-13900 CPU/LGA 1700 | GeForce Nvidia RTX-4070/12GB | 32GB DDR4 | 2 x 1TB Samsung SSD | W11 Home 64bit | Avast Premium v24.3.6108 | Avast SecureLine VPN | Avast Secure Browser | Avast Driver Updater | Avast BreachGuard | Firefox 64bit | MalwareBytes Premium | Adguard Premium | CCleaner Portable | Macrium Reflect | 7-Zip

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 48655
  • 64 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Zone Alarm
« Reply #13 on: September 10, 2005, 01:21:55 PM »
ZA Forun can be found HERE
Free Security Seminar: https://bit.ly/bobg2023  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v24H2 64bit, 32 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 24.4.6112, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://bit.ly/BobGInternet

Offline Abraxas

  • Avast Evangelist
  • Advanced Poster
  • ***
  • Posts: 730
  • Perseverance Furthers...
    • PCLinuxOS-Forums
Re: Zone Alarm
« Reply #14 on: September 13, 2005, 07:36:26 PM »
 I've had no problem with updating to  ZA v6.0.667.000. free.
It seems that with program updates there can be a small % of people who have problems.
It is time consuming, and generally if in doubt I'll go back to the previous version which worked, till time permits further investigation. I'm using ZA v6.0.667.000. , with Avast! Home , and no probs on  WinXP or '98 SE.