Author Topic: after installing free, internet wont work  (Read 1633 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

REDACTED

  • Guest
after installing free, internet wont work
« on: December 31, 2014, 05:22:39 PM »
After installing avast free, now I'm connected to the internet but won't let me get online.
I tried IE and Mozilla but all I get is no connection. Google desktop won't load and system restore fails.
What happened and do I fix it. Avast free what caused it.

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 37152
  • Not a avast user
Re: after installing free, internet wont work
« Reply #1 on: December 31, 2014, 05:30:14 PM »
Quote
After installing avast free..........   
Did you remove your previous used AV before installing avast?
Did you remove it according to that vendors instructions using removal tool?

General: Uninstalling a third-party antivirus software    https://www.avast.com/en-eu/faq.php?article=AVKB11#artTitle

« Last Edit: December 31, 2014, 05:34:28 PM by Pondus »

Offline bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 48038
  • 63 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: after installing free, internet wont work
« Reply #2 on: December 31, 2014, 07:22:08 PM »
Are you allowing Avast access through your firewall ???
Free Security Seminar: https://bit.ly/bobg2023  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v22H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 23.5.6066, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://bit.ly/BobGInternet

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 87667
  • No support PMs thanks
Re: after installing free, internet wont work
« Reply #3 on: December 31, 2014, 07:34:42 PM »
The most common cause of losing internet connection after installation of avast free - is a security program blocking avast - typically this is your firewall.

What is your operating system and firewall ?
Does it allow avastSvc.exe internet access ?
- If it does delete the entry for it and reconnect to the internet, this should force the firewall to ask permission again.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 23.4.6062 (build 23.4.8118.762) UI 1.0.762/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security