Author Topic: (Solved) - Blue Screen when using AVAST!  (Read 6870 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

REDACTED

  • Guest
(Solved) - Blue Screen when using AVAST!
« on: January 17, 2015, 01:41:50 PM »
Hello,

I had my computer blue sreen fault of avast! i am using the avast from the first version release and i was trust it with close eyes now i see this and i cannot understand what is happening can someone explain me what to do for solve it or i must unistall it, this happening when i try to copy/paste an large folder with a lot of files more than 7000+ files into it in an local location.

OS: 8.1 pro x64
Dump file: http://www.megafileupload.com/en/file/599569/011715-51218-01-dmp.html

Take and .dmp file to find the problem.
« Last Edit: January 22, 2015, 03:07:42 PM by westor »

Offline pk

  • Avast team
  • Super Poster
  • *
  • Posts: 2078
Re: Blue Screen when using AVAST!
« Reply #1 on: January 17, 2015, 01:51:21 PM »
Thanks for your minidump, this bug (in copy file routine) was already fixed, but the patch is available only for new installations. Would you mind to reinstall avast? The patch will be automatically downloaded & applied just at the end of the installation. Thanks.

REDACTED

  • Guest
Re: Blue Screen when using AVAST!
« Reply #2 on: January 17, 2015, 01:54:50 PM »
So you mean to redownload the avast! and install it again and it will be solve? all of my old settings will be keep?

Will this fix will be included on the next version of avast! ?

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31078
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Blue Screen when using AVAST!
« Reply #3 on: January 17, 2015, 02:00:11 PM »
The fix is already in the current version as PK said.
No, your settings will not be preserved, but you can back them up before deleting the current installation.

Offline pk

  • Avast team
  • Super Poster
  • *
  • Posts: 2078
Re: Blue Screen when using AVAST!
« Reply #4 on: January 17, 2015, 02:00:54 PM »
The fastest way is to export settings (from UI), redownload avast and install it again (to verify the patch was applied, \windows\system32\aswmonflt.sys should be from Jan 2015, not from Nov 2014). The fix will be also included in next avast version.

REDACTED

  • Guest
Re: Blue Screen when using AVAST!
« Reply #5 on: January 17, 2015, 02:36:49 PM »
Well i did this " redownload avast and install it again (to verify the patch was applied, \windows\system32\aswmonflt.sys should be from Jan 2015, not from Nov 2014)." but the .sys file still saying that 4 dec 2014 why?


Offline pk

  • Avast team
  • Super Poster
  • *
  • Posts: 2078
Re: Blue Screen when using AVAST!
« Reply #6 on: January 17, 2015, 02:44:49 PM »
mmm, patch should be updated automatically only for 2208 build (are you using this build?)
I saw from your minidump your aswMonFlt.sys version was from: Nov 06 13:53:07 2014 (now it's from Dec, better, but not perfect :) )

REDACTED

  • Guest
Re: Blue Screen when using AVAST!
« Reply #7 on: January 17, 2015, 02:51:17 PM »
Yes i am using the 2208 and now and before the reinstall but i don't know what happens any solution ?

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40589
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Blue Screen when using AVAST!
« Reply #8 on: January 17, 2015, 02:56:20 PM »
Download Avast Uninstall Utility to your Desktop.
Download the correct version of Avast 
Avast Free
Avast Pro
Avast Internet Security
Avast Premier
Disconnect from the net
Uninstall Avast via control panel

  • Run the uninstall tool and accept the reboot to safe mode
  • Once complete reboot your system
  • Reinstall Avast
----------

REDACTED

  • Guest
Re: Blue Screen when using AVAST!
« Reply #9 on: January 17, 2015, 03:20:47 PM »
Ok i did this progress now how can i see if the progress was success and i have the new .sys file?

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40589
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Blue Screen when using AVAST!
« Reply #10 on: January 17, 2015, 03:22:00 PM »
As it was a fresh install the patch will have been applied.  Have you since experienced the BSOD

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31078
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Blue Screen when using AVAST!
« Reply #11 on: January 17, 2015, 03:24:33 PM »
right click the file > properties

REDACTED

  • Guest
Re: Blue Screen when using AVAST!
« Reply #12 on: January 17, 2015, 03:28:44 PM »
Also i found 2 issues when i was making this progress.

1. When i select X from the program setup installer and then i reopen it it says to reboot to run it again, the question here is why need reboot to run it again if i select cancel to an program setup installation before?

2. When i reload my user settings to the new reinstalled program the "Registration" button did not disappeared from the program (as i am already registered and logged in), and when i click into the Account tab it still saying me to log in... and when i log in again the "Registration" button did not disappear.

Offline pk

  • Avast team
  • Super Poster
  • *
  • Posts: 2078
Re: Blue Screen when using AVAST!
« Reply #13 on: January 20, 2015, 09:04:37 AM »
@westor: thanks for your feedback, I'll forward it to our team. As for patch update, I just installed pro version (from this page: https://forum.avast.com/index.php?topic=159528.msg1147357#msg1147357) and when I check aswmonflt.sys in \system32\drivers folder, it was updated properly (digital signature shows Jan 2015, right-click on .sys file and choose properties)

REDACTED

  • Guest
Re: Blue Screen when using AVAST!
« Reply #14 on: January 21, 2015, 01:50:44 AM »
Okay, thanks all for your help and support since now (5+ days) this blue screen problem did not appeared again.