Author Topic: (Solved) Avast breaks SSL on Virustotal  (Read 1887 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

REDACTED

  • Guest
(Solved) Avast breaks SSL on Virustotal
« on: February 08, 2015, 11:30:45 PM »
I'm using Avast Free AV on Windows 7 64bit Home
Avast Free version: 2015.10.0.2208

When I connect to Virustotal.com using Google Chrome (Version 40.0.2214.111)

I get what appears to be a broken ssl lock, which makes me think that the connection is not secure.
Disabling ssl scanning in the web shield fixes this problem. Can anyone comment on this? Is this fixed in the beta?

« Last Edit: February 09, 2015, 02:50:25 PM by Sutieday »

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31078
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Avast breaks SSL on Virustotal
« Reply #1 on: February 09, 2015, 03:27:17 AM »
Install the latest version of avast.

https://forum.avast.com/index.php?topic=165749.0

REDACTED

  • Guest
Re: Avast breaks SSL on Virustotal
« Reply #2 on: February 09, 2015, 03:42:50 AM »
Install the latest version of avast.

https://forum.avast.com/index.php?topic=165749.0

Fine, I will test beta and see if this is fixed in that version or not and report back.

REDACTED

  • Guest
Re: Avast breaks SSL on Virustotal
« Reply #3 on: February 09, 2015, 04:02:30 AM »
Confirmed, the issue is fixed in Avast! beta 2015.10.2.2209, hopefully the beta completes soon so that stable can get these fixes.

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31078
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Avast breaks SSL on Virustotal
« Reply #4 on: February 09, 2015, 04:10:26 AM »
Always good to hear a problem has been solved.

Well, the beta was released only about a week ago.
So far it looks like many problems are solved in it, but who knows what turns up as a problem with this version...