Author Topic: Error Server could not be started  (Read 6816 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline abs-so

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Error Server could not be started
« on: October 10, 2005, 08:59:00 PM »
Hello

I'm new on the forum

I'm Franch and my english is not very but i will try to explain as best as possible

I buy for a customer of mine a license of Avast Standard Edition and i download ADNM

I'll try to install it on my computer (win xp SP2 512 Mo IPCop firewall )
I just want to try an instalation before doing it really

So i use the demo code. I chose to instal MSDE and I create the miror.
Just before the end I've got this message :

Service Avast Management Server could'nt be started error code 0x0000042D

After this it s impossible to open ADNM Console (when i do Detect server there is nothing)

If someone can help me it will be very nice

Because i ve got to install it during this week

Thank you

Hervé



Offline Vlk

  • Global Moderator
  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: Error Server could not be started
« Reply #1 on: October 10, 2005, 09:10:06 PM »
The error code means The service did not start due to a logon failure.

This basically means that the username/password pair you used during installation was not valid (maybe a typo in the password?)

To correct the problem, go to Control Panel -> Administrative Tools -> Services, open the properties of the "avast! Management Server" service, switch to the "Log on" tab and specify the correct username/password pair here.

Please note that the account should have administrative rights.


Thanks
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline abs-so

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Error Server could not be started
« Reply #2 on: October 11, 2005, 08:20:02 PM »
Hello

First thank you for the rapidity..

I'm competely newbie in ADNM and not a crack in Lan

So I've got some questions

My configuration is still the same :

First computer where i install ADNM
win xp SP2 512 Mo IPCop firewall IP 192.x.x.10 and a workgroup name, name machine

other computer wich is quiet the same

win xp SP1 196 Mo IPCop Firewall IP¨192.x.x.15  and the same workgroup name, and a name machine

When I log to ADNM Server is blank and detect server do nothing

So i leave it blank and log with administrator

I can detect the computer there is no problem

But whn i create a Package i ve got some problems :


  1 - May i choose netclient or net server Edition (i'm in Demo but i buy standard suite for 22 computers for my customer)
   2 - What are the name and password i've got to write
   3 - Which  @ IP is it ? 

After when i want to create the task :

   1 - how to complete login accounts


When I reboot my computer SQL is not open but i say auto start


That's all for the moment......

Because when all will be ok with this very simple configuration i will explain the project with 22 computers (not a lot for you who are used to install big configuration) but there are 3 differents sites and i would like to manage all from one computer if possible

Hope for news

Thnk you by advance

Hervé