Author Topic: Problem sending big attached files  (Read 21948 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

BadBoyTazz4Ever

  • Guest
Re: Problem sending big attached files
« Reply #15 on: October 28, 2005, 12:05:59 PM »
Thanx for the welcome, Great Forum...

Still getting the time out Error!

Now i've made some screen shots & posted them all in the same window so forgive me if it looks a bit blegg...

On the left top i've posted all the providers status that avast gives...

At the botom is the time out error with the status bar of my outlook & my windows taskbar with the avast popup showing only 6 of 7 running even though the top left statuses clearly shows that all seven providers are running!

I do use other email providers than outlook, so that's why i leave internet mail provider running!!!

See attached pic for all the stuff i'm on about here!!!

Thanx again for all the help...

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31078
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Problem sending big attached files
« Reply #16 on: October 28, 2005, 12:08:08 PM »
The Internet Mail provider is not for Outlook.
The Outlook/Exchange provider is.
Are you sure you increased the time out in that one?

BadBoyTazz4Ever

  • Guest
Re: Problem sending big attached files
« Reply #17 on: October 28, 2005, 12:21:45 PM »
Sorry Guy's seems i need GLASSES  ::) :P

The Outlook/Exchange provider has a status showing...

THE PROVIDER IS WAITING FOR A SUB SYSTEM TOE START

See Attached Pic!!!

[Now Where Did I Put The Number For My Optomitrest... :-\]
« Last Edit: October 28, 2005, 12:23:39 PM by BadBoyTazz4Ever »

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31078
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Problem sending big attached files
« Reply #18 on: October 28, 2005, 12:30:29 PM »
The provider should become active as soons as you open Outlook.
If not, check the "avast plugin" in Outlook is enabled.
Can't remember where to check atm, but it is explaind in other threads on this board

Edit:
I found it:
Outlook 2003 > Help > About > Disabled items
Outlook 2000 > Tools menu > Options > Other > Advanced Options > Add-In Manager.

BadBoyTazz4Ever

  • Guest
Re: Problem sending big attached files
« Reply #19 on: October 28, 2005, 12:37:30 PM »
Outlook is open, The avast addin is selected...

See Attached Pic, Big Red Squers

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31078
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Problem sending big attached files
« Reply #20 on: October 28, 2005, 12:43:15 PM »
weird :o
try a repair of Avast
control panel, add/remove, avast, remove/change, repair
reboot after doing so and see it the problem is solved.

BadBoyTazz4Ever

  • Guest
Re: Problem sending big attached files
« Reply #21 on: October 28, 2005, 01:15:05 PM »
Still gives the same stuff after the repair!

Guess it's unistall & re-install...  :-\

Can you think of anything that could have caused this?

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31078
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Problem sending big attached files
« Reply #22 on: October 28, 2005, 01:21:10 PM »
Could be anything, little power problem, interference from other application etc.
1) remove Avast
2) run the uninstall util from avast's website
3) reboot
4) install avast

Let's see if this solves it.
You even may want to use the latest version (beta)

BadBoyTazz4Ever

  • Guest
Re: Problem sending big attached files
« Reply #23 on: October 28, 2005, 01:33:42 PM »
I'll uninstall & reinstall this weekend, things are a bit hectic at the moment...

I'll let you guy's know on Monday what the "results" are!

Thanx again for all the help...

Firts time in over a Year that i have a problem with avast, so Great Program Guy's

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89431
  • No support PMs thanks
Re: Problem sending big attached files
« Reply #24 on: October 28, 2005, 02:58:01 PM »
Have you terminated the Internet Mail provider (if you are only using MS Outlook) as suggested some time ago because your image still shows it running?

I don't know if there may be some form or interaction between the Internet Mail provider and Outlook/Exchange, but terminate the Internet Mail provider if you don't need it and then there can't be any (potential) interaction between the two.

I would suggest you try this before doing the uninstall, boot, install.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.6.6121 (build 24.6.9241.848) UI 1.0.809/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31078
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Problem sending big attached files
« Reply #25 on: October 28, 2005, 03:08:09 PM »
Quote
I do use other email providers than outlook, so that's why i leave internet mail provider running!!!

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89431
  • No support PMs thanks
Re: Problem sending big attached files
« Reply #26 on: October 28, 2005, 03:31:29 PM »
Oops,

When 'BadBoyTazz4Ever' finds this "[Now Where Did I Put The Number For My Optomitrest...]" I trust he will send me it ;D
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.6.6121 (build 24.6.9241.848) UI 1.0.809/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

DennyM

  • Guest
Re: Problem sending big attached files
« Reply #27 on: October 28, 2005, 04:23:02 PM »
How big was the attachment?
Can the attachment be compressed/zipped to reduce the size?
If all else fails, there is nothing to stop her using the option to temporarily disable the scan outbound email.


These are large high resolution digital pictures to be used for printing purposes.  She often gets around the problem by sending one at a time but that does make for more work.  I will suggest the idea of disabling the scan of outbound email and see how that goes.

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89431
  • No support PMs thanks
Re: Problem sending big attached files
« Reply #28 on: October 28, 2005, 04:34:07 PM »
That would probably be best to temp disable smtp scanning sends these then enable again, especially over dial up as the upline will only be 33.6KB per sec, so it would take absolutely ages.

Welcome to the forums.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.6.6121 (build 24.6.9241.848) UI 1.0.809/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

oxnardprof

  • Guest
Re: Problem sending big attached files
« Reply #29 on: October 31, 2005, 06:00:36 AM »
I have had the same problem, in the last several days, sending attached files.  I run on a dsl connection, and could not send two files, half a megabyte in size.  So far, I have followed the advice and cancelled the scan of outgoing attachments - and I will wait to see if the uninstall / reinstall works.  I just thought it would be  of some value to report the same problem on another system.

I run Windows XP, using a dsl connection (1500 / 128), and I have been sending attachments before the last week or two with no problem.  I can't really pinpoint when this problem developed.