Author Topic: Will avast's webshield cause errorless timeouts?  (Read 1796 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline wizzlbang

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
Will avast's webshield cause errorless timeouts?
« on: May 17, 2015, 10:23:15 AM »
from time to time when browsing in firefox, when clicking a link or a bookmark, the tab will say "connecting" for a moment only to abruptly stop and leave me on the page I was already on, as if my browser 'forgot' what it was doing or to take me there.

I've taken it up with Mozillas support forums, but it's very hard to test what's causing since it happens totally at random, sometimes several times in a row, sometimes it'll go hours without doing it. One mod suggested Avast's url scanning might be to blame, but I'm a little hesitant to just brows for hours without my webshield on to test it

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 44139
  • 60 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Will avast's webshield cause errorless timeouts?
« Reply #1 on: May 17, 2015, 02:38:33 PM »
Do you have any screenshots or examples of the sites were this behavior occurs ???
We'll also need to know your OS, the version of Avast you're using and any other security related
programs running on your system.
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v1909 64bit, 24 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 20.7.xxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline wizzlbang

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
Re: Will avast's webshield cause errorless timeouts?
« Reply #2 on: May 17, 2015, 09:34:46 PM »
it's hard to get a screenshot because like I said, the tab just says 'connecting', and then stops what its doing, the page doesn't refresh or change or anything. Using windows 7, avast pro 2015.10.2.2218, no other security programs actively running (other than windows defender I think? not sure what that's doing). I've already ruled out my firewall or any plugins
It seems to occurs most youtube, 4chan, and in google searches
« Last Edit: May 17, 2015, 09:40:59 PM by wizzlbang »

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 44139
  • 60 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Will avast's webshield cause errorless timeouts?
« Reply #3 on: May 17, 2015, 10:41:33 PM »
Aan exact web address would probably be helpful.
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v1909 64bit, 24 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 20.7.xxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline wizzlbang

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
Re: Will avast's webshield cause errorless timeouts?
« Reply #4 on: May 17, 2015, 11:04:21 PM »
it seems to happen totally at random though, not any more on specific addresses than others. Sometimes it'll happen just clicking refresh or in an empty tab clicking a link in my toolbar

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 44139
  • 60 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Will avast's webshield cause errorless timeouts?
« Reply #5 on: May 17, 2015, 11:17:48 PM »
Does the same thing happen in other browsers as well ??? Chrome, Opera or IE ???
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v1909 64bit, 24 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 20.7.xxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline wizzlbang

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
Re: Will avast's webshield cause errorless timeouts?
« Reply #6 on: May 18, 2015, 12:09:55 AM »
Haven't tested those yet, but I do think it's an issue with firefox. So far though I haven't been able to find a single instance of anyone having  a similar problem, it's pretty frustrating, lol