Author Topic: Popup constantly saying "Threat has been detected" in Google Chrome  (Read 9286 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline LeeMitchell1234

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 32
A message keeps popping up saying 'Threat has been detected...' and I don't know why.

Any help would be greatly appreciated. Thanks, Lee

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 43199
  • 60 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
A message keeps popping up saying 'Threat has been detected...' and I don't know why.
Welcome to the forum. :)
Help us help you.
What version of Avast are you using ??? What Operating System are you using ???
A screenshot of the Popup would be helpful.
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v1909 64bit, 8 Gig Ram, AvastFree 19.6.xxxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67275
Besides what Bob is questioning, try to delete your temporary files (CCleaner could be a good start for it).
The best things in life are free.

Offline LeeMitchell1234

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 32
Hi, thanks for replying.

Operating System = Windows 8.1 Pro 64-bit.
Program version: 2015.10.22218

How do i post a picture onto the forums?

Thanks, Lee

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31352
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 43199
  • 60 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Please follow the instructions:
https://forum.avast.com/index.php?topic=53253.0
How does that help the user post a picture ???


Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v1909 64bit, 8 Gig Ram, AvastFree 19.6.xxxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline Arnold72

  • Poster
  • *
  • Posts: 564
  • RIP.Jay "padre" Miner.(May 31, 1932 – June 20, 19
More to the point how does posting a picture help in solving the issue..?
Avast Free V9.0.2006.||Comodo Firewall 6.3||Sandboxie.||SUA.||Firefox Web Browser.

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40631
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
A screenshot of the alert does actually add more information about the problem.  As a specific url can indicate where the problem lies

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 43199
  • 60 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
More to the point how does posting a picture help in solving the issue..?
It may give us a clue as to the actual issue. Something we right now don't know. :)
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v1909 64bit, 8 Gig Ram, AvastFree 19.6.xxxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline LeeMitchell1234

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 32
Thank you bob3160.

Sorry it has my wallpaper and everything but the pop up is in the bottom right of the screen.

Offline LeeMitchell1234

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 32
Re: Popup constantly saying "Threat has been detected" in Google Chrome
« Reply #10 on: May 28, 2015, 02:19:44 PM »
Here also are the logs from Malwarebytes, FRST and aswMBR.

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31352
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Popup constantly saying "Threat has been detected" in Google Chrome
« Reply #11 on: May 28, 2015, 02:53:41 PM »
Unless you installed it yourself, malware has turned Chrome into a developer version.
This makes it possible for malware to install itself with the user noticing it.
I strongly suggest you start with removing Chrome and for the other things wait till a malware removal expert guide you further.

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40631
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Popup constantly saying "Threat has been detected" in Google Chrome
« Reply #12 on: May 28, 2015, 03:34:56 PM »
You brought this on yourself

 File: C:\ProgramData\{4409f4c3-c19e-a3c1-4409-9f4c3c19d30f}\sony vegas pro 13 crack serial number download.exe  **INFECTED** Win32:Adware-gen [Adw]



Re-install Chrome

Unless you did this yourself, malware has changed your Chrome version into the Development Build. Among other things this allows malware to install any extension it wants. We need to resolve this.

1. If you have bookmarks, let's save them by exporting them - Export Bookmarks
2. Then I need you to go Google Sync and sign into your account
3. Scroll down until you see the "Stop and Clear" button and click on the button. At the prompt click on "Ok"
4. Now we need to uninstall chrome via control panel.
Note: When asked about user data or settings you must remove this also so please check the box.
5. Restart the computer and reinstall chrome, You can download The latest version from here - Google Chrome
6. Import your bookmarks back into Chrome
7. Sign back in to your Chrome browser so that your bookmarks sync with your online account.

THEN

CAUTION :  This fix is only valid for this specific machine, using it on another may break your computer

Open notepad and copy/paste the text in the quotebox below into it:
 
Quote
CreateRestorePoint:
CHR HKLM\SOFTWARE\Policies\Google: Policy restriction <======= ATTENTION
2015-05-26 17:45 - 2015-05-26 17:45 - 00000000 ____D () C:\ProgramData\{4409f4c3-c19e-a3c1-4409-9f4c3c19d30f}
Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\IPSec\Policy\Local /f
Reg: reg add HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\IPSec\Policy\Local /f
RemoveProxy:
EmptyTemp:
CMD: bitsadmin /reset /allusers

 
Save this as fixlist.txt, in the same location as FRST.exe

Run FRST and press Fix
On completion a log will be generated please post that

FINALLY

Please download AdwCleaner by Xplode onto your desktop.
  • Close all open programs and internet browsers.
  • Double click on AdwCleaner.exe to run the tool.
  • Click on Scan.
  • After the scan is complete click on "Clean"
  • Confirm each time with Ok.
  • Your computer will be rebooted automatically. A text file will open after the restart.
  • Please post the content of that logfile with your next answer.
  • You can find the logfile at C:\AdwCleaner[S0].txt as well.

Offline LeeMitchell1234

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 32
Re: Popup constantly saying "Threat has been detected" in Google Chrome
« Reply #13 on: May 28, 2015, 04:25:28 PM »
Thank you essexboy.

I have followed the steps given and the 2 files are attached.

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40631
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Popup constantly saying "Threat has been detected" in Google Chrome
« Reply #14 on: May 28, 2015, 04:56:48 PM »
Have the alerts now ceased ?