Author Topic: Mozilla Auto Complete  (Read 4276 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline SonWon

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 27
Mozilla Auto Complete
« on: November 02, 2005, 10:35:23 PM »
Hello,

I am using Avast 4.6.691 Home Edition.  When Web Shield is turned on Mozilla will not auto complete the URL.  For example with Web Shield disabled I can type 'ibm' for the URL and Mozilla will find www.ibm.com.  Mozilla will fill in the 'www.' and '.com' so I don't have to type the URL out.  However with Web Shield turned on Mozilla does nothing?  This happens with all websites.

SonWon

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85965
  • No support PMs thanks
Re: Mozilla Auto Complete
« Reply #1 on: November 02, 2005, 11:17:29 PM »
I don't have a problem, using Mozilla Firefox in reaching ibm with or without the web shield enabled.

I would have thought Mozilla browser and Firefox wouldn't have been that different. However, I'm using the latest avast beta version 4.6.718. This may or may not have an effect.

Whilst beta versions aren't for everyone, this one is looking very stable, it might be worth trying and see if this resolves the issue.

If you want to try it, see this thread, http://forum.avast.com/index.php?topic=17127.0 download the .exe file, run it and do a manual program update.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.9.2494 (build 21.9.6698.703) UI 1.0.672/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67247
Re: Mozilla Auto Complete
« Reply #2 on: November 03, 2005, 01:15:28 AM »
SonWon, which firewall do you use?
Oh, which Windows do you have? Is it updated?
« Last Edit: November 03, 2005, 01:18:40 AM by Tech »
The best things in life are free.

Offline SonWon

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 27
Re: Mozilla Auto Complete
« Reply #3 on: November 03, 2005, 02:49:56 AM »
Hi Tech,

ZoneAlarm 6.0.667.000

Windows XP Pro, Version 2002, SP2, and every other patch MS has released.

Oh, I also loaded the Avast prerelease to see if that made a difference, version 4.6.718.  No change.

SonWon

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67247
Re: Mozilla Auto Complete
« Reply #4 on: November 03, 2005, 03:07:37 AM »
SonWon, I thought the firewall could have a rule here... but I'm not sure.
Autocomplete feature shoudn't be affected either by avast or ZA as it's a browser feature...
I can't imagine what is happening  :'(
The best things in life are free.

Offline SonWon

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 27
Re: Mozilla Auto Complete
« Reply #5 on: November 03, 2005, 03:38:01 AM »
Hi Tech,

Well, I know when I turn the Web Shield off and remove the proxy settings in Mozilla, it works okay.  With the Web Shield on it does not so something in the Web Shield is messing things up or at least an interaction between the software components when Web Shield is on.  I wonder if the Avast testers thoguht to check this feature when beta testing the Web Shield?

SonWon

Offline SonWon

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 27
Re: Mozilla Auto Complete
« Reply #6 on: November 03, 2005, 03:41:25 AM »
DavidR,

I also don't have a problem reaching ibm.com when I type the full URL but it does fail when I type ibm without the 'www.' and '.com', then no web page?

SonWon

Offline justin1278

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 1072
Re: Mozilla Auto Complete
« Reply #7 on: November 03, 2005, 03:51:08 AM »
Hello SonWon i will try it on my computer now and tell you how it works. You are using the mozilla browser not the firefox one correct?
My PC's

Compaq Presario:
Windows Vista Ultimate SP1
AMD Athlon 3800+ 2.4 GHz
2 GB RAM

Sony Vaio:
Windows XP Professional SP3 [Tester]
Intel Pentium M 1.86 GHz
1.5 GB RAM

Offline justin1278

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 1072
Re: Mozilla Auto Complete
« Reply #8 on: November 03, 2005, 03:57:40 AM »
Hello again SonWon I have just tried both the Mozilla Firefox and the Mozilla browser and both auto completes worked for me. Maybe you should try a repair on your browser or try something like shutting down ZA to see if that is why then turn Za back on.
My PC's

Compaq Presario:
Windows Vista Ultimate SP1
AMD Athlon 3800+ 2.4 GHz
2 GB RAM

Sony Vaio:
Windows XP Professional SP3 [Tester]
Intel Pentium M 1.86 GHz
1.5 GB RAM

Offline SonWon

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 27
Re: Mozilla Auto Complete
« Reply #9 on: November 03, 2005, 04:26:55 PM »
Hi Justin1278,

Yes, I am using Mozilla not Firefox.  I like the suite concept but have been thinking of switching to Firefox/Thunderbird.

Which version of the Mozilla browser are you using?  I know I have an older version 1.7.3.  Just been lazy to upgrade.

Since it appears I need to upgrade which do you prefer Mozilla suite or Firefox/Thunderbird?

SonWon

Offline justin1278

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 1072
Re: Mozilla Auto Complete
« Reply #10 on: November 04, 2005, 12:33:22 AM »
The mozilla suite i used was 1.7.12

I prefer firefox i think it is much easier to use and i like thunderbird because it has an easier to use interface. Plus you can download new themes for both of them.
« Last Edit: November 04, 2005, 12:35:31 AM by justin1278 »
My PC's

Compaq Presario:
Windows Vista Ultimate SP1
AMD Athlon 3800+ 2.4 GHz
2 GB RAM

Sony Vaio:
Windows XP Professional SP3 [Tester]
Intel Pentium M 1.86 GHz
1.5 GB RAM