Author Topic: difficulty installing business edition (both full & downloader versions)?  (Read 1314 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline norman.choe

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
So, I'm trying out the Business Edition for my company. I've downloaded the installer and it runs on another machine, but not this one. They're both iMacs running 10.10.4; on mine, it makes its way through most of the installation, and fails at the verification stage.

The very same installer worked fine elsewhere. In fact, the machine it fails on is the one which originally downloaded it, so it's not like it got corrupted in copying it to the fileserver.

Various entries in /var/log/system.log when I grepped for "avast".

Code: [Select]
Jul 16 14:26:44 modo-imac221-choe com.apple.xpc.launchd[1] (com.avast.daemon): This service is defined to be constantly running and is inherently inefficient.
Jul 16 14:26:44 modo-imac221-choe.local com.avast.daemon[3830]: Starting daemon.
Jul 16 14:26:44 modo-imac221-choe.local sudo[3832]:     root : user NOT in sudoers ; TTY=unknown ; PWD=/private/tmp/avastInstaller ; USER=nchoe ; COMMAND=/bin/launchctl load -S Aqua /Library/LaunchAgents/com.avast.update-agent.plist
Jul 16 14:26:44 modo-imac221-choe.local sudo[3868]:     root : user NOT in sudoers ; TTY=unknown ; PWD=/private/tmp/avastInstaller ; USER=nchoe ; COMMAND=/bin/launchctl remove com.avast.update-agent
Jul 16 14:26:44 modo-imac221-choe.local sudo[3880]:     root : user NOT in sudoers ; TTY=unknown ; PWD=/private/tmp/avastInstaller ; USER=nchoe ; COMMAND=/Library/Application Support/Avast/hub/userinit.sh uninstall
Jul 16 14:26:46 modo-imac221-choe.local com.avast.daemon[3830]: Loaded VPS #15071501
Jul 16 14:26:46 modo-imac221-choe com.apple.xpc.launchd[1] (com.avast.service): This service is defined to be constantly running and is inherently inefficient.
Jul 16 14:26:46 modo-imac221-choe com.apple.xpc.launchd[1] (com.avast.proxy): This service is defined to be constantly running and is inherently inefficient.
Jul 16 14:26:46 modo-imac221-choe.local com.avast.proxy[3916]: Starting daemon.
Jul 16 14:26:47 modo-imac221-choe kernel[0]: com.avast.fileshield: Started.
Jul 16 14:26:47 modo-imac221-choe com.apple.xpc.launchd[1] (com.avast.fileshield): This service is defined to be constantly running and is inherently inefficient.
Jul 16 14:26:47 modo-imac221-choe.local com.avast.fileshield[3930]: Starting File Shield (build Jun 19 2015 14:05:12)
Jul 16 14:26:47 modo-imac221-choe.local com.avast.fileshield[3930]: config_load: ini_read() failed [-1]. Will use defaults.
Jul 16 14:26:47 modo-imac221-choe com.apple.xpc.launchd[1] (com.avast.bcc): This service is defined to be constantly running and is inherently inefficient.
Jul 16 14:26:47 modo-imac221-choe.local com.avast.bcc[3965]: daemon started
Jul 16 14:26:47 modo-imac221-choe.local com.avast.bcc[3965]: CConfigurator.loadConfig primary  /Library/Application Support/Avast/config/bcc/var/bcc.cfg  not found
Jul 16 14:26:47 modo-imac221-choe.local com.avast.bcc[3965]: BCC registration  ClientID =  c2d20cce471c41a3aab0fa0755b05baf  serverID =  78d6af0385bf45e4bbc8590f0040f5be  originID= 00000000000000000000000000000000
Jul 16 14:26:47 modo-imac221-choe.local com.avast.bcc[3965]: new synchronize delay  360
Jul 16 14:26:48 modo-imac221-choe.local com.avast.proxy[3916]: swquery.apple.com:https: nodename nor servname provided, or not known
Jul 16 14:26:53 modo-imac221-choe com.apple.xpc.launchd[1] (com.avast.bcc[3965]): Service did not exit 5 seconds after SIGTERM. Sending SIGKILL.
Jul 16 14:26:54 modo-imac221-choe.local com.avast.fileshield[3930]: Stopping File Shield...
Jul 16 14:26:54 modo-imac221-choe kernel[0]: com.avast.fileshield: Stopped.
Jul 16 14:26:54 modo-imac221-choe.local com.avast.proxy[3916]: SIGTERM/SIGINT received. Exiting.
Jul 16 14:26:55 modo-imac221-choe.local com.avast.daemon[3830]: SIGTERM/SIGINT received. Exiting.
Jul 16 14:26:56 modo-imac221-choe.local com.avast.bcc[4161]: farewell was sent

ideas?

I am in the sudoers file, btw.