Author Topic: MS EDGE and Forum Buttons  (Read 7332 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline schmidthouse

  • VIRUS FREE A Long Time
  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 7168
  • When you think you know, Think Again
MS EDGE and Forum Buttons
« on: August 02, 2015, 01:49:40 AM »
I mentioned this in another Topic and I know others have noticed the Buttons/Smiles don't function with this Browser.
Would this be a W10 issue or MS EDGE Browser issue?
I haven't come across this issue on other Forums I frequent but on Avast forum there's an issue somehow. :-(
Hopefully, Can we expect this will be corrected/resolved soon. :-)

Offline Secondmineboy

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3645
Re: MS EDGE and Forum Buttons
« Reply #1 on: August 02, 2015, 02:21:29 AM »
Its definitely a MS Edge issue since the buttons and smilies work for me in Firefox on Windows 10 :)
Windows 10 1909, 4 GB DDR3 RAM, 500 GB 5400 RPM HDD, 1366 by 768 LCD Screen, Intel Core i3 5010U Dual Core, Intel HD Graphics 5500
HUAWEI P30 Pro. Android 10

Offline CraigB

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 11248
  • No support PM's thanks
Re: MS EDGE and Forum Buttons
« Reply #2 on: August 02, 2015, 06:53:50 AM »
Yeah it's just an Edge issue which happens across all my forums.

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 48702
  • 64 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: MS EDGE and Forum Buttons
« Reply #3 on: August 02, 2015, 04:48:55 PM »
Yeah it's just an Edge issue which happens across all my forums.
Simple answer = Don't use Edge. :)
Need help changing the default browser ???
https://www.youtube.com/watch?v=gpAHKjFNgMM
« Last Edit: August 02, 2015, 04:50:50 PM by bob3160 »
Free Security Seminar: https://bit.ly/bobg2023  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v24H2 64bit, 32 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 24.4.6112, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://bit.ly/BobGInternet

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89421
  • No support PMs thanks
Re: MS EDGE and Forum Buttons
« Reply #4 on: August 02, 2015, 04:58:36 PM »
I read somewhere that the Edge browser is one of the Metro style browser App not like a full blown browser. Is that correct ?
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.6.6121 (build 24.6.9241.848) UI 1.0.809/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline Secondmineboy

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3645
Re: MS EDGE and Forum Buttons
« Reply #5 on: August 02, 2015, 05:01:38 PM »
Yes, Edge is a Universal App :)
Windows 10 1909, 4 GB DDR3 RAM, 500 GB 5400 RPM HDD, 1366 by 768 LCD Screen, Intel Core i3 5010U Dual Core, Intel HD Graphics 5500
HUAWEI P30 Pro. Android 10

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89421
  • No support PMs thanks
Re: MS EDGE and Forum Buttons
« Reply #6 on: August 02, 2015, 05:05:24 PM »
Thanks for the clarification.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.6.6121 (build 24.6.9241.848) UI 1.0.809/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40589
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: MS EDGE and Forum Buttons
« Reply #7 on: August 02, 2015, 05:06:07 PM »
It is not yet ready for use as it is a basic browser that will not accept any addons or additions

Offline schmidthouse

  • VIRUS FREE A Long Time
  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 7168
  • When you think you know, Think Again
Re: MS EDGE and Forum Buttons
« Reply #8 on: August 02, 2015, 05:10:39 PM »
Yeah it's just an Edge issue which happens across all my forums.

Well that's not my experience as EDGE works just fine with Buttons etc on other forums I frequent, for example no issue with MBAM forum or Wilders (And Others)
imo The forum here doesn't seem to support EDGE
« Last Edit: August 02, 2015, 05:12:56 PM by schmidthouse »

Offline CraigB

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 11248
  • No support PM's thanks
Re: MS EDGE and Forum Buttons
« Reply #9 on: August 02, 2015, 05:23:46 PM »
Yeah it's just an Edge issue which happens across all my forums.

Well that's not my experience as EDGE works just fine with Buttons etc on other forums I frequent, for example no issue with MBAM forum or Wilders (And Others)
imo The forum here doesn't seem to support EDGE
The only thing that isn't working for me with Edge is the smiles/emoticons.

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 48702
  • 64 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: MS EDGE and Forum Buttons
« Reply #10 on: August 02, 2015, 05:30:09 PM »
Yeah it's just an Edge issue which happens across all my forums.

Well that's not my experience as EDGE works just fine with Buttons etc on other forums I frequent, for example no issue with MBAM forum or Wilders (And Others)
imo The forum here doesn't seem to support EDGE
The only thing that isn't working for me with Edge is the smiles/emoticons.
On THIS forum ???
Free Security Seminar: https://bit.ly/bobg2023  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v24H2 64bit, 32 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 24.4.6112, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://bit.ly/BobGInternet

Offline schmidthouse

  • VIRUS FREE A Long Time
  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 7168
  • When you think you know, Think Again
Re: MS EDGE and Forum Buttons
« Reply #11 on: August 02, 2015, 05:37:11 PM »
Yeah it's just an Edge issue which happens across all my forums.

Well that's not my experience as EDGE works just fine with Buttons etc on other forums I frequent, for example no issue with MBAM forum or Wilders (And Others)
imo The forum here doesn't seem to support EDGE
The only thing that isn't working for me with Edge is the smiles/emoticons.

Yup that's it. :-)

I'm going to use FireFox for now as there are other issues with Edge at the moment. For me I'm finding it jerky at times, not smooth. At times with extra tabs I'm finding it does not respond immediately and a common Bug experienced by many (if googled) is typing at times will just stop when using edge, the key stokes for example will stop responding when posting.
So FireFox for now   lolol

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 48702
  • 64 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: MS EDGE and Forum Buttons
« Reply #12 on: August 02, 2015, 05:37:59 PM »
In Edge, bb code does not work unless you do it manually this is bold. I surrounded "this is bold" with the code.
Free Security Seminar: https://bit.ly/bobg2023  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v24H2 64bit, 32 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 24.4.6112, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://bit.ly/BobGInternet

Offline schmidthouse

  • VIRUS FREE A Long Time
  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 7168
  • When you think you know, Think Again
Re: MS EDGE and Forum Buttons
« Reply #13 on: August 02, 2015, 05:39:03 PM »
In Edge, bb code does not work unless you do it manually this is bold. I surrounded this is bold with code

Show me Smiles Bob. :-)

Offline CraigB

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 11248
  • No support PM's thanks
Re: MS EDGE and Forum Buttons
« Reply #14 on: August 02, 2015, 05:40:58 PM »
The only thing that isn't working for me with Edge is the smiles/emoticons.
On THIS forum ???
All forums smiles don't work for me with Edge.

@ schmidthouse, you can use the IE browser in Win 10...it works like normal.