Author Topic: After uninstalling Avast - the system does not get up  (Read 1685 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline lukmaciej

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
After uninstalling Avast - the system does not get up
« on: August 14, 2015, 11:07:40 PM »
Hello, I have a little problem. I uninstalled Avast, wrote restart the computer, I made this action, but the system does not raise. Windows 8.1 diagnoses the computer but can not fix the problem. So I ran FRST64.exe WinRE environment. Here are the results of the scan
http://wklej.org/id/1774749/

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3708
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Re: After uninstalling Avast - the system does not get up
« Reply #1 on: August 15, 2015, 01:55:21 AM »
Hi lukmaciej :)

You can attach your logs by clicking on "Attachments and other options"  :)
But I have notified essexboy to help you.
As it is night here in Europe, be patient though.

Greetz, Red.
OS: Win 10 / iOS 14 / Debian 10 / Tails 4
Real Time: Avast Premium Security
VPN: NordVPN ( NordLynx ) with Cybersec

Offline lukmaciej

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: After uninstalling Avast - the system does not get up
« Reply #2 on: August 15, 2015, 08:41:05 AM »
oki log added

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40627
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: After uninstalling Avast - the system does not get up
« Reply #3 on: August 15, 2015, 12:11:50 PM »
Quote
C:\Windows\System32\Drivers\volsnap.sys IS MISSING <==== ATTENTION
C:\Windows\System32\codeintegrity\Bootcat.cache IS MISSING <==== ATTENTION
Now theoretically windows should replace bootcat if it is missing

At the command prompt enter the following command and try a reboot on completion

sfc /scannow /offbootdir=c:\ /offwindir=c:\windows

Offline lukmaciej

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: After uninstalling Avast - the system does not get up
« Reply #4 on: August 15, 2015, 12:22:38 PM »
beginning system scan. This proces will take some time.
Windows Resource Protection could not perform the requested operation.

It shows up on your command

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40627
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: After uninstalling Avast - the system does not get up
« Reply #5 on: August 15, 2015, 12:35:32 PM »
You may have to restore the computer, but at least your files will be saved


Select the Trouble shoot option   
   
   
   
Select Refresh your PC   option    
   
   
   
And follow the prompts