Author Topic: Avast stopped by UAC prompt in every Win 7 reboot  (Read 1564 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline glnz

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 300
Avast stopped by UAC prompt in every Win 7 reboot
« on: August 01, 2015, 09:40:28 PM »
Every time I reboot my Win 7 SP1 64-bit machine, Avast Free does NOT automatically start.  Instead I get a UAC prompt, and I have to hit Allow or Yes or Don't Fuss for Avast to start and for my machine to be completely on.

How do I set what settings to let Avast start automatically (as it used to do)?

Thanks.
Various Dell Optiplexes running XP Pro SP3 32-bit, Win 7 Pro SP1 64-bit and Win 10 Pro 64-bit.  Firefox with security add-ons.

Offline Sahri

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 32
Re: Avast stopped by UAC prompt in every Win 7 reboot
« Reply #1 on: August 02, 2015, 10:25:49 AM »
Do you have UAC disabled?

Offline glnz

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 300
Re: Avast stopped by UAC prompt in every Win 7 reboot
« Reply #2 on: August 02, 2015, 04:13:25 PM »
Sahri - my UAC is on the default normal setting.  I have had this issue only recently - was not happening before. 

How do I set something so that Avast starts up with everything else without being blocked by a UAC prompt?

Thanks.
Various Dell Optiplexes running XP Pro SP3 32-bit, Win 7 Pro SP1 64-bit and Win 10 Pro 64-bit.  Firefox with security add-ons.

Offline glnz

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 300
Re: Avast stopped by UAC prompt in every Win 7 reboot
« Reply #3 on: August 15, 2015, 02:14:49 PM »
 
Bump.  I would like some help with this. 

It continues - every time I reboot Win 7 Pro 64-bit, there is a UAC prompt for Avast.  Everything is stuck until I hit Yes or Allow.  This should not be - Avast should start without a UAC prompt.  How to fix?
Various Dell Optiplexes running XP Pro SP3 32-bit, Win 7 Pro SP1 64-bit and Win 10 Pro 64-bit.  Firefox with security add-ons.

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40627
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Avast stopped by UAC prompt in every Win 7 reboot
« Reply #4 on: August 15, 2015, 02:36:59 PM »
Have you tried a repair of Avast ...  Did you install as administrator