Author Topic: unable to start Web shield  (Read 11141 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline chris..

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2071
Re: unable to start Web shield
« Reply #15 on: October 02, 2015, 12:44:33 PM »
If you don't get an answer after 7 business days, let us know your ticket-ID.
Hello,

10 days after my updated (package zip file send) MIU-684-63686 ticket (opened august 20th), no news about avast support , can I expected for an other help ?

Thanks

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 63711
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: unable to start Web shield
« Reply #16 on: October 02, 2015, 12:46:57 PM »
Hi Chris, you could try the latest beta: https://forum.avast.com/index.php?topic=177126.0
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.2.2401.BC [UI.505] - CC 5.65 - EEK - Firefox ESR 68.6.1 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 68.6 - ASB/ASL.BUC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline chris..

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2071
Re: unable to start Web shield
« Reply #17 on: October 02, 2015, 08:55:17 PM »
No more web shield enabled with bêta, desperately disabled  :'( (just enabled few seconds before change to desactivated)
More of that , beta doesn't recognize my avastlic license file (corrupted or bad signing).
Well , back to 2218  :-[

Online bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 43166
  • 60 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: unable to start Web shield
« Reply #18 on: October 02, 2015, 09:41:20 PM »
No more web shield enabled with bêta, desperately disabled  :'( (just enabled few seconds before change to desactivated)
More of that , beta doesn't recognize my avastlic license file (corrupted or bad signing).
Well , back to 2218  :-[
I wound up going into Safe Mode, did the un-install through Programs and Features, Rebooted, went back into Safe Mode and
the ran Avast removal tool. After a reboot, I was able to install Avast Free 2016 without any further problems.
Everything is now working.

https://www.youtube.com/watch?v=CHuIYlZdGz4
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v1909 64bit, 8 Gig Ram, AvastFree 19.6.xxxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline chris..

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2071
Re: unable to start Web shield
« Reply #19 on: October 03, 2015, 09:26:14 AM »
Thanks,

Yet , this is exactly what I did
1-un-installed v2218 , I returned to this release for security reasons (WS out with v2233)
2-used the appropriate removal tools in Safe Mode
3-installed AIS beta 2016 in normal mode => but avast doesn't want my avastlic file in progress (until october 2016)
Anyway , the main will I have installing beta was to enable Web Shield , and licence or not licence ,this shield turns off immediately after I manually active.

Other big trouble , the special & appropriate removal tool for beta didn't work when I ran it in SM (just 1/2 second to see avast location folder , then tool UI closed)
nb:others removal tools (for v2233 or v2218) work fine anyway

Now , after a long time spent trying to repair the damage , I hope it will not stay too annoying traces of installing the beta.
Apparently, everything is returned OK with the 2218 release.

I also hope avast support has not forgotten me and my package sent there are 10 days.

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 63711
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: unable to start Web shield
« Reply #20 on: October 03, 2015, 03:47:18 PM »
I also hope avast support has not forgotten me and my package sent there are 10 days.
I can see that Bob already reported it, so let's hope for a reply soon.
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.2.2401.BC [UI.505] - CC 5.65 - EEK - Firefox ESR 68.6.1 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 68.6 - ASB/ASL.BUC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline chris..

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2071
Re: unable to start Web shield
« Reply #21 on: October 29, 2015, 06:24:05 PM »
I can see that Bob already reported it, so let's hope for a reply soon.
Hello,

3 weeks after reported issue here and 2 monthes after reported ticket , no news anymore ?

Do xp users have specific treatment ?
I can remember the support provided by avast when I had to renew my license 3 pc  :-[

More , the avast support have change , and I don't know where is my opened ticket
Quote
The page you were looking for doesn't exist.

You may have mistyped the address or the page may have moved.
« Last Edit: October 29, 2015, 06:29:19 PM by chris05 »

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 63711
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: unable to start Web shield
« Reply #22 on: October 30, 2015, 06:05:20 AM »
More , the avast support have change , and I don't know where is my opened ticket
See: https://forum.avast.com/index.php?topic=177577.0
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.2.2401.BC [UI.505] - CC 5.65 - EEK - Firefox ESR 68.6.1 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 68.6 - ASB/ASL.BUC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline chris..

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2071
Re: unable to start Web shield
« Reply #23 on: November 08, 2015, 03:55:45 PM »
Hello,

by waiting about support answer , I noticed each time I boot my OS or each time I want to activate manualy web shield , I have a system event log error.
In french:
Code: [Select]
Type de l'événement : Erreur
Source de l'événement : Service Control Manager
ID de l'événement : 7000
.....
Le service Avast StreamFilter Driver n'a pas pu démarrer en raison de l'erreur :
Ressources système insuffisantes pour terminer le service demandé.
Traduct:
Code: [Select]
The Avast StreamFilter Driver service failed to start because of the error:
Insufficient system resources exist to complete the requested service.
As this message does not appear with avast 2015 v2218, it's likely that this is the reson of my problem but I have now no idea how to resolve
My config on winxp = PIV 3.2Ghz Ram=2 x DDR2 1G PC3200

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 63711
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: unable to start Web shield
« Reply #24 on: November 09, 2015, 06:20:29 AM »
Did you try the latest version (11.1.2241): https://forum.avast.com/index.php?topic=178580.0
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.2.2401.BC [UI.505] - CC 5.65 - EEK - Firefox ESR 68.6.1 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 68.6 - ASB/ASL.BUC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline chris..

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2071
Re: unable to start Web shield
« Reply #25 on: November 09, 2015, 07:40:11 AM »
oups , I realized it's not mentioned here (just Here)
Quote
.....my old issue I have with 2223 , 2225 and 2233 is already here

but yes , I'm now running 11.1.2241 and it's the same as 10.0.2223 , 2225 and 2233 => web shield  disabled

I would not go astray but during installation ,this version (as 3 latest 2015) launches kb970158_x86.exe / quiet at the end (or with repair) , 2218 didn't launche and works fine.
« Last Edit: November 09, 2015, 07:42:29 AM by chris05 »

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 63711
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: unable to start Web shield
« Reply #26 on: November 09, 2015, 08:17:13 AM »
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.2.2401.BC [UI.505] - CC 5.65 - EEK - Firefox ESR 68.6.1 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 68.6 - ASB/ASL.BUC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline chris..

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2071
Re: unable to start Web shield
« Reply #27 on: November 09, 2015, 10:12:07 AM »
thanks

already done : 2 tickets opened (1 with the old and closed support , 1 with new ticket support) and packages (your link beside) sent to avast (1 support package october 3th with 2015_2233 install and an other last week with 2016_2241 install).

nb:support give me a reg file about netframework driver
Code: [Select]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\aswStmXP\Parameters\Wdf]
"KmdfLibraryVersion"="1.9"
but they know it hasn't resolved issue

I have an other winxp where all is right , so I think it's just a personal issue (missing file ?) , more difficult for avast to understand , I know ... :-[
« Last Edit: November 09, 2015, 10:19:59 AM by chris05 »

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 63711
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: unable to start Web shield
« Reply #28 on: November 09, 2015, 10:17:36 AM »
OK Chris, post your (new) ticket-ID. I'll try to get you some attention.
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.2.2401.BC [UI.505] - CC 5.65 - EEK - Firefox ESR 68.6.1 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 68.6 - ASB/ASL.BUC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline chris..

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2071
Re: unable to start Web shield
« Reply #29 on: November 09, 2015, 10:22:20 AM »
Thank you Asyn

(New) Ticket-ID : #13094