Author Topic: Secure DNS cannot operate in this network  (Read 4106 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline a4all

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Secure DNS cannot operate in this network
« on: October 02, 2015, 03:48:38 PM »
My browser is rather slow. Avast interface says: "Secure DNS cannot operate in this network". I come across some old chat that says this may mean PC is infected with rootkit.  I am not too experienced user. could you pls. advice how I fould fix this problem.

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 36992
Re: Secure DNS cannot operate in this network
« Reply #1 on: October 02, 2015, 04:33:08 PM »
download and scan as instructed with the requested programs, and attach the logs they produce


Instructions  https://forum.avast.com/index.php?topic=53253.0
Attach Malwarebytes + Farbar Recovery Scan Tool + aswMBR  ....  4 logs total


See below the box you write in ... Attachments and other options

when done a malware expert will assist you



Offline a4all

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Secure DNS cannot operate in this network
« Reply #2 on: October 02, 2015, 08:36:21 PM »
Both Avast Antirootkit and ASWMBR crash while systen scanned with ASWMBR

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 36992
Re: Secure DNS cannot operate in this network
« Reply #3 on: October 03, 2015, 11:07:43 AM »
If you have problems with one program, move to next

We need those logs before we can help


Offline a4all

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Secure DNS cannot operate in this network
« Reply #4 on: October 03, 2015, 12:31:20 PM »
Hi,
Here I attach aswMBR log, FRST and FRST addition logs

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 36992
Re: Secure DNS cannot operate in this network
« Reply #5 on: October 03, 2015, 12:35:18 PM »
I see no logs attached!


Offline a4all

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Secure DNS cannot operate in this network
« Reply #6 on: October 03, 2015, 12:39:44 PM »
Sorry, I was too quick to send
Just to add, MBAM has found no issues

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40627
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Secure DNS cannot operate in this network
« Reply #7 on: October 03, 2015, 12:52:20 PM »
Let me know if this makes a difference

CAUTION :  This fix is only valid for this specific machine, using it on another may break your computer

Open notepad and copy/paste the text in the quotebox below into it:
 
Quote
CreateRestorePoint:
IFEO\hsscp.exe: [Debugger] "C:\Program Files (x86)\AVG\AVG PC TuneUp\TUAutoReactivator64.exe"
IFEO\lightscribecontrolpanel.exe: [Debugger] "C:\Program Files (x86)\AVG\AVG PC TuneUp\TUAutoReactivator64.exe"
IFEO\lslauncher.exe: [Debugger] "C:\Program Files (x86)\AVG\AVG PC TuneUp\TUAutoReactivator64.exe"
IFEO\mediabuilder.exe: [Debugger] "C:\Program Files (x86)\AVG\AVG PC TuneUp\TUAutoReactivator64.exe"
IFEO\systemreport.exe: [Debugger] "C:\Program Files (x86)\AVG\AVG PC TuneUp\TUAutoReactivator64.exe"
IFEO\trueimagelauncher.exe: [Debugger] "C:\Program Files (x86)\AVG\AVG PC TuneUp\TUAutoReactivator64.exe"
IFEO\trueimagetools.exe: [Debugger] "C:\Program Files (x86)\AVG\AVG PC TuneUp\TUAutoReactivator64.exe"
IFEO\uninstall.exe: [Debugger] "C:\Program Files (x86)\AVG\AVG PC TuneUp\TUAutoReactivator64.exe"
ProxyEnable: [S-1-5-21-3105419014-954986011-1938194117-1000] => Proxy is enabled.
ProxyServer: [S-1-5-21-3105419014-954986011-1938194117-1000] => http=127.0.0.1:8555;https=127.0.0.1:8555
Toolbar: HKLM - No Name - {CC1A175A-E45B-41ED-A30C-C9B1D7A0C02F} -  No File
Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\IPSec\Policy\Local /f
Reg: reg add HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\IPSec\Policy\Local /f
Reg: Reg Delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg" /F
Reg: Reg Add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg" /F
RemoveProxy:
EmptyTemp:
CMD: bitsadmin /reset /allusers

 
Save this as fixlist.txt, in the same location as FRST.exe

Run FRST and press Fix
On completion a log will be generated please post that

Offline a4all

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Secure DNS cannot operate in this network
« Reply #8 on: October 03, 2015, 01:19:19 PM »
Fixlog attached

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40627
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Secure DNS cannot operate in this network
« Reply #9 on: October 03, 2015, 01:59:40 PM »
Are there any problems still

Offline a4all

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Secure DNS cannot operate in this network
« Reply #10 on: October 03, 2015, 02:10:45 PM »
Thanks for your support!
Right now I see no obvious problems.  PC seems to be fast.
However AVAST still says Secure DNS cannot operate in this network.

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40627
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Secure DNS cannot operate in this network
« Reply #11 on: October 03, 2015, 02:18:27 PM »
Are you using the latest beta ?

Does it look like this

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3715
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Re: Secure DNS cannot operate in this network
« Reply #12 on: October 03, 2015, 02:49:11 PM »
I have the same, but as you can see I have not updated to the Beta yet.

Greetz, Red.
OS: Win 10 / iOS 14 / Debian 10 / Tails 4
Real Time: Avast Premium Security
VPN: NordVPN ( NordLynx ) with Cybersec

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40627
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Secure DNS cannot operate in this network
« Reply #13 on: October 03, 2015, 02:52:52 PM »
I wonder if Avast is having problems with secure DNS

Offline a4all

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Secure DNS cannot operate in this network
« Reply #14 on: October 03, 2015, 03:03:31 PM »
I use AVAST IS 2015