Author Topic: V2016 Beta 2 is HERE! (2016.11.1.2235)  (Read 24148 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline AndreaVr

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 192
    • Blog Ufficiale Andrea Lonardi ~ Non si vive di sola tecnologia !!
Re: V2016 Beta 2 is HERE! (2016.11.1.2235)
« Reply #30 on: October 10, 2015, 09:28:10 AM »
For a few days I noticed that by activating the safe mode of Moderate (the Sandbox short for instance) and HIPS bothers me when I have to open the control panelWindows 10 in build 10547 insider preview, the error is coming out this form of a window:

:: (26EE0668-A00A-44D7-9371-BEB064C98683) The remote procedure call failed

This happens after he tried to open the control panel with the right mouse button on the Start menu is output an error dialog which also led to the blocking ofSTART menu

I think due to the fact that the Sandbox is too slow to act as timeout and sends the command to open the control panel of Windows 10, now thisHIPS function sandbox and the disabled, and it seems to go all right, I tried to create a rule for the explorer.exe process but with a rule like that is uselessthe sandbox because all changes are made roughly on explorer.exe

See attached photos
« Last Edit: October 10, 2015, 09:48:39 AM by AndreaVr »

Offline irongod

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 111
Re: V2016 Beta 2 is HERE! (2016.11.1.2235)
« Reply #31 on: October 10, 2015, 09:38:58 AM »
In GUI I do not see the update available from .2234... ?! :-[
You take the tarot cards and throw them to the wind!

Offline Asyn

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 66030
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: V2016 Beta 2 is HERE! (2016.11.1.2235)
« Reply #32 on: October 10, 2015, 09:41:00 AM »
In GUI I do not see the update available from .2234... ?! :-[
You can always run a manual program update or use the full installer.
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.7.2421.B#1 [UI.544] - CC 5.70 - EEK - FF ESR 68.11 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 68.11 - SB/CP/SL/DU.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9343
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Re: V2016 Beta 2 is HERE! (2016.11.1.2235)
« Reply #33 on: October 10, 2015, 10:00:35 AM »
Would be nice if HIPS part had some sort of list of all the stuff you got asked about in the past, soy ou can actually control what was allowed, what wasn't, make selections permanent or not etc. Without this, I'm not moving the sensitivity slider to medium or high, because it's just not useful. Especially not medium, because it just directly blocks stuff...
Visit my webpage Angry Sheep Blog

Offline AndreaVr

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 192
    • Blog Ufficiale Andrea Lonardi ~ Non si vive di sola tecnologia !!
Re: V2016 Beta 2 is HERE! (2016.11.1.2235)
« Reply #34 on: October 10, 2015, 10:09:31 AM »
Would be nice if HIPS part had some sort of list of all the stuff you got asked about in the past, soy ou can actually control what was allowed, what wasn't, make selections permanent or not etc. Without this, I'm not moving the sensitivity slider to medium or high, because it's just not useful. Especially not medium, because it just directly blocks stuff...

I agree with you look, it would be great and very useful to have the opportunity to create rules so as to avoid that every time we ask the same thing

Offline Be Secure

  • Long Time Avast User(9years.....) Security Enthusiast.
  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1907
Re: V2016 Beta 2 is HERE! (2016.11.1.2235)
« Reply #35 on: October 10, 2015, 10:17:25 AM »
Every time when i open a new webpage AOS reset to default( But i set it to block all).
PC- Windows10 EDU 64Bit,avast! free 20.4.2410,uBlock Origin,NVT_OSA,GoogleChrome(64bit),CCleaner,Unchecky,ZAM Free,Shadow Defender.
Security Enthusiast

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9343
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Re: V2016 Beta 2 is HERE! (2016.11.1.2235)
« Reply #36 on: October 10, 2015, 10:31:22 AM »
I don't even have AOS anywhere. Could it be coz I'm using Firefox Beta and not release version?
Visit my webpage Angry Sheep Blog

Offline hectic-mmv

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 234
Re: V2016 Beta 2 is HERE! (2016.11.1.2235)
« Reply #37 on: October 10, 2015, 12:25:11 PM »
Setup is crashing AGAIN (no support..., no beta test at all...).

Please could you sent us support package with the crash from setup?

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67275
Re: V2016 Beta 2 is HERE! (2016.11.1.2235)
« Reply #38 on: October 10, 2015, 02:34:27 PM »
Setup is crashing AGAIN (no support..., no beta test at all...).

Please could you sent us support package with the crash from setup?
Do you mean the support package of the already installed Avast 2015 as the beta did not install over it?
Send but... wouldn't it be necessary a log (or dump) of the crashing setup? If so, how to generate it?
The best things in life are free.

Offline petr_matrix

  • Avast team
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 268
  • avast! programmer
    • AVAST Software
Re: V2016 Beta 2 is HERE! (2016.11.1.2235)
« Reply #39 on: October 10, 2015, 03:09:19 PM »
Every time when i open a new webpage AOS reset to default( But i set it to block all).

Please, can you tell us which browser?

Offline Be Secure

  • Long Time Avast User(9years.....) Security Enthusiast.
  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1907
Re: V2016 Beta 2 is HERE! (2016.11.1.2235)
« Reply #40 on: October 10, 2015, 03:48:44 PM »
Every time when i open a new webpage AOS reset to default( But i set it to block all).

Please, can you tell us which browser?
Google Chrome Version 45.0.2454.101 m
PC- Windows10 EDU 64Bit,avast! free 20.4.2410,uBlock Origin,NVT_OSA,GoogleChrome(64bit),CCleaner,Unchecky,ZAM Free,Shadow Defender.
Security Enthusiast

Offline Patrick2

  • Poster
  • *
  • Posts: 490
Re: V2016 Beta 2 is HERE! (2016.11.1.2235)
« Reply #41 on: October 10, 2015, 04:54:34 PM »
Avast 2016 Beta 2 Crashing on Setup, (Started Sepeate topic as well, won't install over 2015 either tried that)   Tried to Generate support file, resulting in error as well

Windows 10 Pro 64bit, 10240
(All up to date)

Windows 10 Pro 64bit 1909 18363.476, Intel I7 7700 Nvidia Geforce 1050 16gb DDR4, WD 250GBSSD, 1tb Storage, Avast Free 19.8.2393
HP Omen Laptop Intel I7 7700HQ, 8gb Of Ram Windows 10 Home x64 1909 18363.476 128GB SSD, 1tb Storage, Avast Free 19.8.2393

Offline Be Secure

  • Long Time Avast User(9years.....) Security Enthusiast.
  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1907
Re: V2016 Beta 2 is HERE! (2016.11.1.2235)
« Reply #42 on: October 11, 2015, 04:56:37 AM »
GUI issue:When i click Menu it only back to the upper section(Scan,Tools,passwords,store)but lower section is not change at all.It is not easy to understand ???
PC- Windows10 EDU 64Bit,avast! free 20.4.2410,uBlock Origin,NVT_OSA,GoogleChrome(64bit),CCleaner,Unchecky,ZAM Free,Shadow Defender.
Security Enthusiast

Offline Be Secure

  • Long Time Avast User(9years.....) Security Enthusiast.
  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1907
Re: V2016 Beta 2 is HERE! (2016.11.1.2235)
« Reply #43 on: October 11, 2015, 05:31:33 AM »
When i click store at avast! gui it opens with Statistics(occurs only once)
PC- Windows10 EDU 64Bit,avast! free 20.4.2410,uBlock Origin,NVT_OSA,GoogleChrome(64bit),CCleaner,Unchecky,ZAM Free,Shadow Defender.
Security Enthusiast

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40631
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: V2016 Beta 2 is HERE! (2016.11.1.2235)
« Reply #44 on: October 11, 2015, 12:09:47 PM »
GUI issue:When i click Menu it only back to the upper section(Scan,Tools,passwords,store)but lower section is not change at all.It is not easy to understand ???
Double click the little house and then it will reset :)