Author Topic: Is Avast firewall blocking this Azure setup?  (Read 1038 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline chris210

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Is Avast firewall blocking this Azure setup?
« on: October 31, 2015, 06:37:21 PM »
I have been trying for 2 weeks to set up the Azure Storage Emulator on Windows 10.  I really need to pass the Azure test to keep my job, yet nothing I do connects my session to the SQL service (which is running).

 I get this when I try and I suspect the Avast firewall may be the problem.  How to I let bi-directional traffic happen in the firewall?  I see no instructions.


\Windows Azure Storage Emulator 4.2.0.0 command line tool
A network-related or instance-specific error occurred while establishing a connection to SQL Server. The server was not found or was not accessible. Verify that the instance name is correct and that SQL Server is configured to allow remote connections. (provider: Named Pipes Provider, error: 40 - Could not open a connection to SQL Server)

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 36993
Re: Is Avast firewall blocking this Azure setup?
« Reply #1 on: October 31, 2015, 06:58:35 PM »
Quote
I get this when I try and I suspect the Avast firewall may be the problem. 
Does it work if you turn off avast firewall?


Avast FAQ     https://www.avast.com/faq.php
Video   https://www.avast.com/faq.php?q=Video   /    youtube.com/results?q=avast firewall&sm=3

« Last Edit: October 31, 2015, 07:01:52 PM by Pondus »