Author Topic: Avast IS i FREE - Windows 10  (Read 2696 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline maxXx1

• Newbie
  • *
Avast IS i FREE - Windows 10
« on: February 10, 2016, 09:11:48 AM »
Dobrý den,

zakoupil jsem licence pro celou rodinu (celkem 5 PC). Na 4 z nich je Windows 10.
Problémy byli již s verzí FREE kterou jsem na daných počítačích testoval (jen jsem nevěděl, že to způsobuje právě Avast!)
Jediný PC na kterém vše funguje má OS Windows 7 Professional 64bit.

Problém se projevuje na Windows 10 (Home i Pro) nefunkční nabídkou start popř. při aktualizacích vypadne zvuk nebo zmizí ikony na hlavním panelu ve spojení s dříve uvedenými problémy.

Vždy mi pomohlo zakázat všechny služby Avastu (odinstalovat ho pomocí removeru) a opravit systémové soubory pomocí ultility "sfc /scannow".

Když ponechám PC bez anti-viru, tak se problém neprojeví ani po několika týdnech.

Tento problém se postupně projevoval na všech verzích programu Avast včetně té nejnovější k dnešnímu dni.
A mám podezření, že nějak souvisí s aktualizačním procesem na Windows 10 skrze Windows Update.

Již mnoho problémů s programem Avast jsem vyřešil povypínáním různých funkcí viz. GooglePlay Music a VirtualBox.

Doufám, že toto téma neskončí jako většina zde zadaných bez odpovědi, či s jednou nic neříkající reakcí (jen tak aby se neřeklo).
« Last Edit: February 10, 2016, 09:17:47 AM by maxXx1 »

Offline Blue-A

• Avast team
  • Jr. Member
  • *
Re: Avast IS i FREE - Windows 10
« Reply #1 on: February 10, 2016, 03:40:38 PM »
Dobrý den,

velmi se nás mrzí tyto nepříjemnosti.

Zkuste prosím v Avastu na Windows 10 vypnout funkci - Avast -> Nastavení -> Řešení problémů -> zrušit zaškrtnutí u "Povolit hardwarovou virtualizaci".

Navazující komunikaci bychom však potřebovali vést přímo v systému pro technickou podporu. Tedy můžete prosím vytvořit Požadavek přes stránku cs.support.avast.com a dole kliknout na tlačítko "Kontaktovat zákaznickou podporu" a po přihlášení k Vašemu Avast účtu vytvořit daný Požadavek navazující odtud.

Děkujeme.

Offline maxXx1

• Newbie
  • *
Re: Avast IS i FREE - Windows 10
« Reply #2 on: March 09, 2016, 10:01:21 AM »
Dobrý den (opět),

udělal jsem vše co mi podpora radila (powershell script, zakázání hardwarové virtualizace), ale problém při aktualizacích přetrvává!
Nyní se již nestává, že by mizely ikony a nefungoval start, ale při aktualizacích vypadne zvuk (do restartu).

Nechtěl jsem vinu shazovat na Avast, ale nechal jsem si problém diagnostikovat přímo od podpory Microsoftu a jejich rada po prozkoumání mých dumpů zněla "Odinstalujte anti-virus třetí strany".

Avast IS na Windows 10 Pro 64bit.