Author Topic: VERSION: 2016.11.2.2261  (Read 65408 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline warlock

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 45
Re: NEW VERSION: 2016.11.2.2261
« Reply #75 on: April 08, 2016, 08:05:34 PM »
I really don't know what the hell they are doing.
Me neither. If I didn't have 1,5 year of subscription remaining and wasn't a long time supporter still remembering the good old days of v2(yep that old)/3/4, I would have already switched to something else. I will give them one year to pick the ball up and then abandon the ship if they don't manage.

Offline zony

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 57
Re: NEW VERSION: 2016.11.2.2261
« Reply #76 on: April 09, 2016, 03:12:09 AM »
Can you give the checksum of avast_free_antivirus_setup.exe? MD5 and SHA1.  Thank you!

Offline wallofasgard

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 27
Re: NEW VERSION: 2016.11.2.2261
« Reply #77 on: April 09, 2016, 07:12:39 AM »
Can you give the checksum of avast_free_antivirus_setup.exe? MD5 and SHA1.  Thank you!

Mine are:

MD5: 6939115024311038A9136F54DC9BC49D
SHA1 : 3DBC33748848593CDC4A5FB4E2CE14FB85B69D75
SHA256 : F8ACD5990D4F089018DAF852E9A1A364D541A03AD2B6AB116C9662DE19FCF05F

Do we have the same?

Offline zony

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 57
Re: NEW VERSION: 2016.11.2.2261
« Reply #78 on: April 09, 2016, 12:36:56 PM »
Thank you!,wallofasgard.Same.

Offline huzirt99

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: NEW VERSION: 2016.11.2.2261
« Reply #79 on: April 09, 2016, 04:47:53 PM »
Hello,
just wanted to let you know about a major flaw that the most recent update brought for me:
I run Windows 7 Pro x64 SP1 on a Samsung 840 EVO, basis system is a Dell Vostro 3350 (no hardware issues).

Upon updating and restarting, my OS gave me a bluescreen shortly after the Windows 7 logo is shown the first time - with error code 0x0000007B, no system file or other error description mentioned.
Luckily, I had a 2-month old backup on another hdd. So by changing disks and booting from the backup I was sure, there was no other hardware failure. I connected the original disk via USB and ran chkdsk /f several times - either no issues found or something about the Volumebitmap - but chkdsk seemed to have repaired it. Switching disks again and trying once more, still bluescreen unfortunately.

Ok, so using the error code: apparently it refers to a problem with booting, e.g. the OS cannot initialize properly. duckduckgo-ing brought a lot about the issue of ahci and ide drivers - I checked:
started Win7 in Secure Mode and ran regedit: for the msahci value was 0 as necessary but for iastorv it was now "3" - changed it but still bluescreen.
Again, in secure mode I ran msconfig and disabled the autostart-services and program for avast - et voilá, original OS came back to life.

Thought, it might have been the update, so to be sure; I removed avast completely and downloaded the most recent installer to have a fresh and clean version - it led to the same bluescreen again!
So, it seems to me that this version changes something in its autostart behaviour or in one of its services that at least my OS does not like. Anyone having the same/similar issues? Maybe you (as in avast-team) could investigate and suggest what might be responsible for the different behaviour?! My OS is up and running again but without avast and I'd like of course to continue using it ;-)

Thx in advance!

Best regards,

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 66005
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: NEW VERSION: 2016.11.2.2261
« Reply #80 on: April 09, 2016, 04:53:52 PM »
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.7.2421.B#1 [UI.544] - CC 5.70 - EEK - FF ESR 68.11 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 68.11 - SB/CP/SL/DU.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline Ron65

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: NEW VERSION: 2016.11.2.2261
« Reply #81 on: April 09, 2016, 10:03:59 PM »
I'm having same problem as huzirt99. Computer starts OK with Avast uninstalled. Gets stuck starting even with fresh Avast install. Win7. Avast Free has been on computer for 3 years.

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 43869
  • 60 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: NEW VERSION: 2016.11.2.2261
« Reply #82 on: April 09, 2016, 10:55:44 PM »
I'm having same problem as huzirt99. Computer starts OK with Avast uninstalled. Gets stuck starting even with fresh Avast install. Win7. Avast Free has been on computer for 3 years.
Follow the instructions posted by Asyn.
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v1909 64bit, 24 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 20.3.xxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline bruce_b

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 328
Re: NEW VERSION: 2016.11.2.2261
« Reply #83 on: April 09, 2016, 11:10:31 PM »
Updated okay via the GUI on Toshiba Laptop Windows 10 Home 64 Bit .. but it did install Safe Zone Browser, which I then had to do a manual uninstall on. Ran the standalone installer to update on my Dell 8200 XP Pro SP3 and all other updates, did custom install to just install what I needed (no safe zone or web rep) .. It would be nice if Avast would just update the program in place, keeping the same options / features we had already. If it wants to, the updater could bring up a small box asking if we to add whatever they are trying to add without asking. On the XP machine, some Avast Background Service was initially not running. Fixed with the Resolve Button and all reboots afterward are correct. Otherwise fine, so far.
Dell Dimension 8200 P4 1.8Ghz Windows XP PRO SP3
Avast Free Antivirus 18.8.2356
Toshiba Satellite C855-S5347 Celeron B830 1.8Ghz
Windows 10 Home 64 Bit Version 1909 Build 18363.900
Avast Free Antivirus 20.4.2410 Build 20.4.5312.578

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9343
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Re: NEW VERSION: 2016.11.2.2261
« Reply #84 on: April 09, 2016, 11:47:18 PM »
C'mon, what the hell is with avast! for god sake!?!??!?!? >:( Build 2260 did install NG and I could see the process. 2261 again DOESN'T install NG anymore even though the Secure VM was checked during install. This is getting absurd. You need a month to fix this damn thing across several builds and then you again break it with one hotfix. WTF
Visit my webpage Angry Sheep Blog

Offline SpeedyPC

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3292
  • Avast shall conquer the whole world
Re: NEW VERSION: 2016.11.2.2261
« Reply #85 on: April 10, 2016, 12:07:18 AM »
C'mon, what the hell is with avast! for god sake!?!??!?!? >:( Build 2260 did install NG and I could see the process. 2261 again DOESN'T install NG anymore even though the Secure VM was checked during install. This is getting absurd. You need a month to fix this damn thing across several builds and then you again break it with one hotfix. WTF

ASUS G75VX-T4153H - Avast Premium v20.5.5410 - Avast SecureLine VPN - Avast Secure Browser - W8.1 64bit - Firefox 64bit - Thunderbird 64bit - MBAM Premium - Adguard Premium - CryptoPrevent Premium - Privacy Eraser - MCShield - WinPatrol PLUS - Macrium Reflect Home Edition

Offline lukor

  • Avast team
  • Super Poster
  • *
  • Posts: 1877
    • AVAST Software
Re: NEW VERSION: 2016.11.2.2260
« Reply #86 on: April 10, 2016, 11:08:24 AM »
I couldn't figure out why my system was slower than usual with this latest avast! version despite using Samsung 850 Pro for my PC drive. This version doesn't turn off Windows Defender. They are BOTH running together. C'mon!? How did you f**k this up!?

RejZor,  are you aware of the fact the no AV does turn the defender off? It turns itself off by wsc, as soon as another AV is registered. Do you see Avast as Antimalware provider in Windows security center? If yes, then that's all we can do with that. We have even filled a bug against Windows for not turning defender off in some cases. Microsoft might fix it but never in older versions that Windows 10 RS1.

In the past there was an API to turn defender off manually, but currently it is deprecated and we are banned from using it.

What exactly is the OS version you are running at the moment? Thanks.
Lukas

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9343
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Re: NEW VERSION: 2016.11.2.2261
« Reply #87 on: April 10, 2016, 11:12:38 AM »
It doesn't matter anymore, I've stopped using avast! for good.
Visit my webpage Angry Sheep Blog

Offline -midnight

  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2391
Re: NEW VERSION: 2016.11.2.2261
« Reply #88 on: April 10, 2016, 01:50:44 PM »
I'm using the latest version of Avast on a computer running windows 10 and windows defender is turned off.
« Last Edit: April 10, 2016, 01:52:31 PM by -midnight »

Offline Ron65

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: NEW VERSION: 2016.11.2.2261
« Reply #89 on: April 10, 2016, 09:05:20 PM »
I'm having same problem as huzirt99. Computer starts OK with Avast uninstalled. Gets stuck starting even with fresh Avast install. Win7. Avast Free has been on computer for 3 years.
Follow the instructions posted by Asyn.
I can't because computer would not start with Avast installed. So I uninstalled Avast when in Safe Mode.

Am I correct that to follow those instructions you have to have Avast installed?

Question. Can I go back and install an older version of Avast Free?

EDIT Ugh, now a 2nd computer of mine is having trouble. Windows Explorer kept crashing. Wouldn't load at all. I uninstalled Avast and immediately Windows Explorer works OK.
« Last Edit: April 10, 2016, 09:19:43 PM by Ron65 »