Author Topic: Unable to get autofill working  (Read 4249 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kathy61

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Unable to get autofill working
« on: June 16, 2016, 04:07:31 PM »
Cannot enable autofill in settings, get the following error

'failed to open settings for avast autofill'

Have looked on the web but cannot see anyone else reporting this.

I have also uninstalled passwords and reinstalled it, but still no joy !

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31483
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Unable to get autofill working
« Reply #1 on: June 16, 2016, 04:13:05 PM »
Have you rebooted the device to see if it makes a difference ?
Have you synchronization enabled ?

Offline kathy61

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Unable to get autofill working
« Reply #2 on: June 16, 2016, 04:27:56 PM »
Thanks for the quick response.

Yes, I have rebooted and also have synced the passwords.

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31483
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Unable to get autofill working
« Reply #3 on: June 16, 2016, 04:51:56 PM »
What Android version are you using ?
What browser ?

Offline kathy61

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Unable to get autofill working
« Reply #4 on: June 16, 2016, 05:13:07 PM »
I'm using Android version 6.0.1 and was trying to use the inbuilt "Internet" browser.  The error appears when you go into Settings/Language and input/Avast Autofill

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31483
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Unable to get autofill working
« Reply #5 on: June 16, 2016, 07:20:41 PM »
According to the FAQ that browser isn't supported.
https://www.avast.com/faq.php?article=AVKB254#idt_050
Perhaps that has something to do with it.

But wait and see if someone with more knowledge than me about avast passwords says about it.

Offline kathy61

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Unable to get autofill working
« Reply #6 on: June 17, 2016, 02:37:35 PM »
Strangely it was working fine on my Samsung tablet before I upgraded it to the latest Android version.  Now I'm getting the same error message on the tablet as I'm getting on the phone.  I agree that it seems that the inbuilt Android browser isn't supported - I was just surprised that the error message was appearing under settings, unless maybe that is linked in someway to the inbult Android browser ....

Offline jelinek

  • Moderator
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 20
Re: Unable to get autofill working
« Reply #7 on: June 27, 2016, 01:13:32 PM »
Dear kathy61,

we were supporting auto-filleven for Samsung Internet Browser, but then Samsung release a new version of mobile browser and unfortunately our auto-fill feature won’t work with this new version right now.

Browsers which we support on mobile platforms are Mobile Google Chrome & Mobile Opera browser. . If you have auto-fill turned on (you can check it in the settings in Android Avast Passwords app), you should see the overlay icon in these support browsers.

May I ask if you see a "failed to open settings for Avast Autofill” message while using the Internet Browser casually, or only if you click on "Avast Autofill" in Settings/Language?

Offline Tomasz95

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Unable to get autofill working
« Reply #8 on: September 23, 2016, 03:48:48 PM »
Do you consider to extend supprted mobile browsers (f.e. my favourite CM Browser)? Or will Avast Browser be avaliable for Android?

Offline tipforeveryone

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • W3ATeam
Re: Unable to get autofill working
« Reply #9 on: November 08, 2016, 03:17:12 AM »
I have this problem too, getting "failed to open settings for Avast Autofill” when using Settings/Language and keyboard (HTC One N9 - Android 5) I love Avast Password auto-fill, I can use them on PC and my Laptop but my phone
Think outside the box, I am still inside that box