Author Topic: avast! 12.1.2272 Backup Settings function broken  (Read 19181 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Online DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 84794
  • No support PMs thanks
Re: avast! 12.1.2272 Backup Settings function broken
« Reply #15 on: June 24, 2016, 06:30:59 PM »
I have reported it, now lets hope we get some input.
Windows 10 Home 2004 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.3.2459 (build 21.3.6164.561) UI 1.0.609/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline Dch48

  • Massive Poster
  • ****
  • Posts: 3150
Re: avast! 12.1.2272 Backup Settings function broken
« Reply #16 on: June 24, 2016, 07:04:08 PM »
I'm running Windows 10 32 bit on this 2 in 1 device and I'm getting the access denied message too. I have no other security software of any kind installed.
Avatar FX6327X desktop, FX-6300 CPU, RX 470 GPU, 8GB RAM, Windows 10 Home 64 bit
HP dv6-6140us laptop, A8-3500M APU, 8GB RAM, Windows 7 Home Premium 64 bit
RCA W101 v2 10" tablet, Intel Atom Bay Trail Z3735F processor, 2GB RAM, Windows 10 Home 32 bit

Offline =Snake=

  • Nincsen elfelejtettem.
  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 8407
Re: avast! 12.1.2272 Backup Settings function broken
« Reply #17 on: June 24, 2016, 10:35:29 PM »

It is as you wished: running W10 isn't the last option.

=Snake=
Main: AMD LE1620,W7ult SP1|MS-7091,P4,XP pro SP3| AMD-Athlon 1800+ (XP pro SP3,FFesr 45.9,TB 45.8,CC 5.11)|
Laptops: Acer Aspire V5-591G,W10 Home[x64] v1909(Build 18363.959)|HPI_2020M,W8.1 pro[x64]|Amilo Xi2428,W8.1 pro|MD95400,W7ult SP1|MD97400,XP pro SP3|
FF ESR 78.8.0[NS,AOS,ABP],TB 78.8.0,MCS,CC 5.77, Defraggler 2.19.982,MBAM,MBAE,FW(XP+W7): CIS 3.14[FW,D+],AV: Avast Free [XP+W7:10.4.2233] 20.8.2429 |

Offline -midnight

  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2398
Re: avast! 12.1.2272 Backup Settings function broken
« Reply #18 on: June 24, 2016, 11:04:09 PM »
Worked for me.

Offline =Snake=

  • Nincsen elfelejtettem.
  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 8407
Re: avast! 12.1.2272 Backup Settings function broken
« Reply #19 on: June 24, 2016, 11:16:19 PM »

Seems so! As you wrote before you didn't really want to upgrade to W10 !!!
 :-X
=Snake=
Main: AMD LE1620,W7ult SP1|MS-7091,P4,XP pro SP3| AMD-Athlon 1800+ (XP pro SP3,FFesr 45.9,TB 45.8,CC 5.11)|
Laptops: Acer Aspire V5-591G,W10 Home[x64] v1909(Build 18363.959)|HPI_2020M,W8.1 pro[x64]|Amilo Xi2428,W8.1 pro|MD95400,W7ult SP1|MD97400,XP pro SP3|
FF ESR 78.8.0[NS,AOS,ABP],TB 78.8.0,MCS,CC 5.77, Defraggler 2.19.982,MBAM,MBAE,FW(XP+W7): CIS 3.14[FW,D+],AV: Avast Free [XP+W7:10.4.2233] 20.8.2429 |

Offline -midnight

  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2398
Re: avast! 12.1.2272 Backup Settings function broken
« Reply #20 on: June 24, 2016, 11:22:36 PM »
@=Snake=,

If this is directed at me, I upgraded 2 computers to Win 10.

If directed to someone else.........whoops!

Offline =Snake=

  • Nincsen elfelejtettem.
  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 8407
Re: avast! 12.1.2272 Backup Settings function broken
« Reply #21 on: June 24, 2016, 11:37:08 PM »
@=Snake=,

If this is directed at me, I upgraded 2 computers to Win 10.

It was directed at you, for you wrote more than once to not upgrade to W10!
 ::)
=Snake=
Main: AMD LE1620,W7ult SP1|MS-7091,P4,XP pro SP3| AMD-Athlon 1800+ (XP pro SP3,FFesr 45.9,TB 45.8,CC 5.11)|
Laptops: Acer Aspire V5-591G,W10 Home[x64] v1909(Build 18363.959)|HPI_2020M,W8.1 pro[x64]|Amilo Xi2428,W8.1 pro|MD95400,W7ult SP1|MD97400,XP pro SP3|
FF ESR 78.8.0[NS,AOS,ABP],TB 78.8.0,MCS,CC 5.77, Defraggler 2.19.982,MBAM,MBAE,FW(XP+W7): CIS 3.14[FW,D+],AV: Avast Free [XP+W7:10.4.2233] 20.8.2429 |

Offline -midnight

  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2398
Re: avast! 12.1.2272 Backup Settings function broken
« Reply #22 on: June 25, 2016, 01:04:48 AM »
@=snake=,

Maybe I did but I changed my mind.

Getting off topic so no more replies from me about Win 10.  :-X

Offline Shaun985

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
Re: avast! 12.1.2272 Backup Settings function broken
« Reply #23 on: June 25, 2016, 11:15:57 PM »
Weird, also have this issue.  Fresh install of Win 10 Home 64bit, fresh install of new avast 12.1.2272.

Offline DocCovington

  • Geek
  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 31
Re: avast! 12.1.2272 Backup Settings function broken
« Reply #24 on: June 27, 2016, 07:30:05 AM »
I've tried to update my custom settings and found out it's broken. It's impossible to export (backup) settings anywhere. I've tried desktop, my documents and even secondary non-system partition, always DENIED error message. Can someone else try exporting settings if you guys get the same error...
I'm having the same issue!

Just uninstalled and reinstalled the pre-Nitro version, which is better anyway as this new version is completely laggy on Windows startup and cloggs everything. Haven't been this unsatisfied with a new Avast update in years. >:(

Edit: I'm on Windows 7, by the way, and don't intend to upgrade anytime soon.
Virus-free since 2001.

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9360
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Re: avast! 12.1.2272 Backup Settings function broken
« Reply #25 on: June 27, 2016, 08:05:17 AM »
Wouldn't hurt if someone from avast! team would drop in here to at least give us some idea where to look at and see what actually causes this. Because I have no clue how to even debug this.
Visit my webpage Angry Sheep Blog

Online bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 45155
  • 61 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: avast! 12.1.2272 Backup Settings function broken
« Reply #26 on: June 27, 2016, 04:16:59 PM »
I had reported this problem weeks ago. It's still a problem for me with the latest version but,
not on all of my computers.  :o
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v20H2 64bit, 24 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 20.7.xxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline Alikhan

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2234
Re: avast! 12.1.2272 Backup Settings function broken
« Reply #27 on: June 27, 2016, 04:31:17 PM »
This is getting ridiculous now, no confirmation or anything at all from the Avast team.

Windows 10 Home 64-bit • Avast Free (latest stable version) •  Malwarebytes 4 Premium (On-Demand) • Windows Firewall Control • Google Chrome • LastPass • CCleaner • O&O ShutUp10 •

Online bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 45155
  • 61 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: avast! 12.1.2272 Backup Settings function broken
« Reply #28 on: June 27, 2016, 04:33:29 PM »
This is getting ridiculous now, no confirmation or anything at all from the Avast team.
They acknowledged the problem in another thread.
The problem is that it only affects certain systems not all. Guess they haven't figured out what
the common denominator is ???
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v20H2 64bit, 24 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 20.7.xxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline Vapor

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 245
Re: avast! 12.1.2272 Backup Settings function broken
« Reply #29 on: June 29, 2016, 06:35:28 AM »
So I'm not alone I guess. I have several Win 7 x64 workstations, some are OK and some are not. In this case don't matter what I do I cannot export my settings, below is the image of the problem


So no one from avast has responded to this, that's not the way to go about it I have been pooling my hair trying to figure out what's going on and did clean install using avast uninstall utility, clean remains of registry that was left from avast nothing is working, just when I thought everything is fine this happens  ;D

I have reported this to avast as well, hopefully they will fix it.
« Last Edit: June 29, 2016, 06:59:47 AM by Vapor »