Author Topic: Standaard scan-instellingen..  (Read 2891 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Arlynn

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Standaard scan-instellingen..
« on: August 06, 2016, 05:08:52 PM »
Ik heb per ongeluk zitten rommelen in de scan-instellingen (althans ik vermoed dat het daardoor komt) en nu duurt mijn slimme/snelle scan ineens een uur of langer, terwijl dat voorheen in 10 minuten gepiept was.
Nu ben ik niet zo thuis in de materie..
Kan iemand hier aangeven wat de beste methode is om een snelle scan te doen, wat zijn de standaard instellingen?
Ik heb Avast Free.
Parameters voor de snelle scan staan nu als volgt.
Scangebieden:
- systeemstation
- rootkits (snelle scan)
- autostart programma's (alle gebruikers)

B.v.d.

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31345
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Standaard scan-instellingen..
« Reply #1 on: August 06, 2016, 05:57:42 PM »
Smart scan kan inderdaad een tijd duren afhankelijk van je settings.
Heb je misschien "scan alle bestanden" en/of "op inhoud" aangevinkt ?

https://www.avast.com/faq.php?article=AVKB178

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3667
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Re: Standaard scan-instellingen..
« Reply #2 on: August 07, 2016, 06:53:34 PM »
Hoi Arlynn :)

Je hebt ingesteld om je hele systeem station ( normaal je C: partitie waarop Windows geinstalleerd staat)  te laten scannen.
En dan is het dus geen "snelle scan" meer.
Ik heb een screenshot van de standaaard scan gebieden bijgevoegd ( screen 1 ).

Maar als je gaat testen met instellingen, is het wel verstandig om er eerst een back-up van te maken ( screen 2 ).

Groetjes, Red.
OS: Win 10 / Debian / Tails / iOS
Real Time: Avast Premium Security
VPN: NordVPN ( NordLynx ) with Cybersec

Offline Arlynn

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Standaard scan-instellingen..
« Reply #3 on: August 08, 2016, 12:14:35 PM »
Dag Eddy, is goed mogelijk.. (inderdaad, staat op alle bestanden) :(
Ik ga dit verder grondig nakijken, dank je wel voor de tips!  :)
Die Avast-link had ik inderdaad al doorgelopen, maar eindigde desondanks nog steeds met deze instellingen  :-\

Hoi Red,
Aha, dat verklaart een hoop.. Het lullige is dat ik totaal niet de bedoeling had om iets te veranderen, maar ik vermoed dat ik met mijn muis ergens instond en daarna, al scrollend, veranderden die instellingen en wist ik niet meer hoe ze oorspronkelijk stonden (en brak lichtelijk de paniek uit)  ???
Ik ga eens kijken wat ik eraan kan doen zo, dank je wel!

Oh, en onderaan in screen1, bij bestandstypen.. "inhoud (grondig maar traag)" is de juiste? (staat namelijk nu op bestandsnaamextensie)

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31345
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Standaard scan-instellingen..
« Reply #4 on: August 08, 2016, 12:17:48 PM »
Juiste ?
Er is geen foute instelling.
Je moet het gewoon instellen zoals jij het wilt hebben.

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3667
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Re: Standaard scan-instellingen..
« Reply #5 on: August 08, 2016, 12:56:02 PM »
Oh, en onderaan in screen1, bij bestandstypen.. "inhoud (grondig maar traag)" is de juiste? (staat namelijk nu op bestandsnaamextensie)

Dat is de standaard instelling na installatie van Avast :)

In principe verander ik nooit iets aan de standaard Avast scan instellingen ( behalve het scannen voor PUP's als algemene instelling ).
Als ik met scan instellingen wil spelen maak ik een Aangepaste scan : Avast - Scan - Scannen voor virussen - Aangepaste scan opgeven.

Greetz, Red.
« Last Edit: August 08, 2016, 01:45:01 PM by Rednose »
OS: Win 10 / Debian / Tails / iOS
Real Time: Avast Premium Security
VPN: NordVPN ( NordLynx ) with Cybersec

Offline Arlynn

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Standaard scan-instellingen..
« Reply #6 on: August 08, 2016, 01:54:16 PM »
Helemaal duidelijk, tis precies wat ik normaal altijd doe, standaarden zo laten. Alleen deze keer ging er onbedoeld iets mis en raakte ik de weg totally kwijt.

Red en Eddy, hartelijk dank voor alle adviezen, ga ermee aan de slag.
Fijne dag verder!
groet Arlyn


Offline Mr.Spock

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
Re: Standaard scan-instellingen..
« Reply #7 on: August 08, 2016, 04:27:02 PM »
Succes ermee en als het niet lukt...
Je kan altijd avast helemaal verwijderen en opnieuw installeren ;D

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3667
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Re: Standaard scan-instellingen..
« Reply #8 on: August 08, 2016, 04:51:24 PM »
Succes ermee en als het niet lukt...
Je kan altijd avast helemaal verwijderen en opnieuw installeren ;D

Dat meen je toch niet serieus hè ?

Makkelijker is om dan de fabrieksinstellingen ( gedeeltelijk ) te herstellen : Avast - Instellingen - Probleemoplossing - Fabrieksinstellingen herstellen - ( Schildinstellingen uitvinken ) - Beginwaarden herstellen.

Groetjes, Red.
OS: Win 10 / Debian / Tails / iOS
Real Time: Avast Premium Security
VPN: NordVPN ( NordLynx ) with Cybersec