Author Topic: Porfile Picture - server not responding  (Read 3537 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ludwig5

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 23
Porfile Picture - server not responding
« on: October 28, 2016, 03:04:59 AM »
Hello there!
When i try to put a profile picture through id.avast.com it says server not responding and i have tried many times. Why is this? Any special regulations for pics?

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31078
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Porfile Picture - server not responding
« Reply #1 on: October 28, 2016, 10:03:30 AM »
Just tested it and it works without a problem for me.

Picture used :
JPG 103x150x24
Size 9,23kb.

Offline Ludwig5

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 23
Re: Porfile Picture - server not responding
« Reply #2 on: October 28, 2016, 12:04:22 PM »
Thanks, that worked! Too bad there are no rules texts over how large the pictures should be! I would not have this hassle then.

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89443
  • No support PMs thanks
Re: Porfile Picture - server not responding
« Reply #3 on: October 28, 2016, 03:44:36 PM »
There used to be something about forum avatar sizes being, max size 100X100. But I can't find it now.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.6.6121 (build 24.6.9241.848) UI 1.0.809/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31078
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Porfile Picture - server not responding
« Reply #4 on: October 28, 2016, 03:49:54 PM »
As the OP indicated "it says server not responding", it seems to have been a glitch/temporary problem to me.

And a size restriction is to be expected as the image is meant to be a avatar.

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89443
  • No support PMs thanks
Re: Porfile Picture - server not responding
« Reply #5 on: October 28, 2016, 05:14:51 PM »
Well an avatar (profile image) can be set directly from the forum settings. 

I think trying to do the same thing from the my.avast.com is more likely to complicate things as there is going to be a validation of sorts. Hence the reference to id.avast.com by the OP.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.6.6121 (build 24.6.9241.848) UI 1.0.809/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31078
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Porfile Picture - server not responding
« Reply #6 on: October 28, 2016, 05:49:20 PM »
The avatar here and on my.avast.com are two separate things.

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89443
  • No support PMs thanks
Re: Porfile Picture - server not responding
« Reply #7 on: October 28, 2016, 07:33:20 PM »
The avatar here and on my.avast.com are two separate things.

Then I can't see why the id.avast.com comes into effect, as prior to importing a profile image into the my.avast.com account the user would have already logged on and credentials validated against id.avast.com.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.6.6121 (build 24.6.9241.848) UI 1.0.809/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security