Author Topic: Administrator privileges during install... again  (Read 4163 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

trthing

  • Guest
Administrator privileges during install... again
« on: February 13, 2006, 03:03:12 AM »
Hi, folks!

Just trying to install my recently bought Avast 4.0 Pro but I am having some trouble... the most basic one: I can't install it on my machine.

I keep getting this message:

>>>>>

12.02.2006 22:52:38 general: Started: 12.02.2006, 22:52:38
12.02.2006 22:52:38 general: Running setup_av_pro-2fb (763)
12.02.2006 22:52:38 system: Operating system: WindowsXP ver 5.1, build 2600, sp 2.0 [Service Pack 2]
12.02.2006 22:52:38 system: Computer WinName: XXX
12.02.2006 22:52:38 system: Windows Net User: XXX\XXX
12.02.2006 22:52:38 general: Cmdline: /sfx /sfxstorage "C:\DOCUME~1\ANTONI~1\CONFIG~1\Temp\_av_sfx.tm~a02212"  /srcpath "C:\Documents and Settings\XXX\Meus documentos\XXX"
12.02.2006 22:52:38 general: DldSrc set to sfx
12.02.2006 22:52:38 general: Old version: ffffffff (-1)
12.02.2006 22:52:38 general: Install check: SetupVersion does NOT exist
12.02.2006 22:52:38 general: SGW32P::CheckIfInstalled set m_bAlreadyInstalled to 0
12.02.2006 22:52:38 registry: ERROR!:Cannot create registry HKLM\Software\ALWIL Software\TestSetup, error code: 0x00000005
12.02.2006 22:52:38 general: Err:Not enough user rights to continue.


>>>

AFAIK, I've read all the posts here about the Administrator account issues, tried the suggested workarounds and nothing (running winXP Pro SP2, brazilian Portuguese) worked, like:

1. logging as "Administrador" (the default Administrator account in Portuguese), through two Ctrl-Alt-Del

2. Logging in as "Administrador" in safe-mode

3. Tried changing my XXX account (with administration privileges) to a limited one: XP says I can't do it because there should be at least one account with adminstrator privileges (but there IS one, the default Adminstrator acount, duh!)

To add to my dismay, Avast installs fine in my another machine right by my side (same account config; one user with administrator status, running the same winXP Pro SP2.

Worse, my machine dual boots to another XP Install and it also runs fine there: no complaints about privileges.

I am in the middle of a huge project here and cannot just reinstall everything: is there anyone around to help this poor soul?  :'(

Best regards

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11841
    • AVAST Software
Re: Administrator privileges during install... again
« Reply #1 on: February 13, 2006, 10:20:14 AM »
Did you change any access rights to registry?
Do you use any (security) programs that may cause such restrictions?

trthing

  • Guest
Re: Administrator privileges during install... again
« Reply #2 on: February 13, 2006, 12:14:35 PM »
Did you change any access rights to registry?

Not that I know of, no...

Do you use any (security) programs that may cause such restrictions?

Same as above: use to have Spybot, Ad-aware and CA EZ anti-virus installed (uninstalled yesterday to try again but the situation didn't change).

I am still stuck.

Thanks for the reply!


Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11841
    • AVAST Software
Re: Administrator privileges during install... again
« Reply #3 on: February 13, 2006, 04:52:36 PM »
What if you try to create the mentioned key (HKLM\Software\ALWIL Software\TestSetup) manually (i.e. using regedit) - is it possible?