Author Topic: [2282] Main interface takes too long to load  (Read 2292 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9346
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
[2282] Main interface takes too long to load
« on: January 03, 2017, 10:33:28 PM »
It takes around 1 second at "Loading" screen and then maybe half a second more to actually display interface and even that seems to progressively load and isn't instantly available.
Considering this is happening on my super fast system, I find it unacceptable. Can this be optimized in any way?
Visit my webpage Angry Sheep Blog

Offline DJBone

  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6332
Re: [2282] Main interface takes too long to load
« Reply #1 on: January 03, 2017, 11:46:12 PM »
My GUI doesn't open anymore today. The window opens, takes about 3 seconds at Loading screen and then the circle is spinning and spinning...
Yesterday everything went okay.

DJBone
Win10 x64, APS (always latest version)
Avast Mobile Security (always latest version)

Offline Simion

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 834
Re: [2282] Main interface takes too long to load
« Reply #2 on: January 04, 2017, 04:44:56 AM »
My GUI doesn't open anymore today. The window opens, takes about 3 seconds at Loading screen and then the circle is spinning and spinning...
Yesterday everything went okay.

DJBone

Same here. I can still right click the tray icon and open Virus Chest, Update and Registration, but no front page.




Win 7-64, SP1

Offline Asyn

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 66882
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: [2282] Main interface takes too long to load
« Reply #3 on: January 04, 2017, 08:24:24 AM »
It takes around 1 second at "Loading" screen and then maybe half a second more to actually display interface and even that seems to progressively load and isn't instantly available.
Considering this is happening on my super fast system, I find it unacceptable. Can this be optimized in any way?
Confirmed. It's extremely slow on XP.
In 2280 the GUI opens instantly, in 2282 it takes over one minute..!! :o
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.8.2428.B#3 [UI.562] - CC 5.72 - EEK - FF ESR 78.3 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 68.12 - SB/CP/SL/DU.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 44136
  • 60 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v1909 64bit, 24 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 20.7.xxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline DJBone

  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6332
Re: [2282] Main interface takes too long to load
« Reply #5 on: January 06, 2017, 12:04:30 AM »
My GUI now opens. Loading Time is still 3-4 seconds. I've installed AIS again with the offline installer over existing installation.

DJBone
Win10 x64, APS (always latest version)
Avast Mobile Security (always latest version)