Author Topic: 17.1.2286 UI Failed to load. AV Service is not responding  (Read 192206 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Charvin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 36
  • That was Clean \\
Re: 17.1.2286 UI Failed to load. AV Service is not responding
« Reply #60 on: March 09, 2017, 03:26:33 AM »
What operating System ??? 32 or 64 bit ???
Which Avast product ??? (Free or paid)

Other security software installed.

Os Windows 10 32Bit Version 1607 build (14393.693)
Product : It does not matter which version i try, Avast! free/Internet Security.
After a clean installation i Installed the free version first then after the UI issue there is nothing much which i can do since i can't even get the options to change any thing even if i want to. It is practically useless with the bug.

This is extremely frustrating since i am using avast since 2006 and never ever had a problem like this which rendered it useless to this extend.

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 47550
  • 62 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: 17.1.2286 UI Failed to load. AV Service is not responding
« Reply #61 on: March 10, 2017, 05:52:09 PM »
What operating System ??? 32 or 64 bit ???
Which Avast product ??? (Free or paid)

Other security software installed.

Os Windows 10 32Bit Version 1607 build (14393.693)
Product : It does not matter which version i try, Avast! free/Internet Security.
After a clean installation i Installed the free version first then after the UI issue there is nothing much which i can do since i can't even get the options to change any thing even if i want to. It is practically useless with the bug.

This is extremely frustrating since i am using avast since 2006 and never ever had a problem like this which rendered it useless to this extend.
When you ran the avastclear tool, did you run it for all version of Avast that you had installed on your system.
In your reply you mentioned both the free version and Internet Security. To actually do a clean install, you would have had to run the cleanup tool twice. Once for each version installed. Once that was done, then install the Avast version of your choice.
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 22.5, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://

Offline Charvin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 36
  • That was Clean \\
Re: 17.1.2286 UI Failed to load. AV Service is not responding
« Reply #62 on: March 11, 2017, 02:27:00 AM »
What operating System ??? 32 or 64 bit ???
Which Avast product ??? (Free or paid)

Other security software installed.

Os Windows 10 32Bit Version 1607 build (14393.693)
Product : It does not matter which version i try, Avast! free/Internet Security.
After a clean installation i Installed the free version first then after the UI issue there is nothing much which i can do since i can't even get the options to change any thing even if i want to. It is practically useless with the bug.

This is extremely frustrating since i am using avast since 2006 and never ever had a problem like this which rendered it useless to this extend.
When you ran the avastclear tool, did you run it for all version of Avast that you had installed on your system.
In your reply you mentioned both the free version and Internet Security. To actually do a clean install, you would have had to run the cleanup tool twice. Once for each version installed. Once that was done, then install the Avast version of your choice.

I have done clean installations for both and even i tried running it in a VM machine i set up to test if it is going to work or nope and it failed the load the UI there as well. :/ This is some weird but a very bad issue. The product cannot be used now. It does not matter how many times i tried clean installation of the product(Free & IS). Even the latest beta is no exception as it also fails in getting the display up and running. Since it failed in a clean OS installed VM machine set up for just this purpose, i can only say that some thing is really wrong with the product. Also there have been multiple reports about the same issue on the thread so it is some sort of a serious issue.

REDACTED

  • Guest
Re: 17.1.2286 UI Failed to load. AV Service is not responding
« Reply #63 on: March 14, 2017, 01:56:08 PM »
Why doesn't Avast fix the problem instead of making us go through hoops to fix a problem on their end?  So many posts of the same problem, you fix it Avast or i'll take my business elsewhere.

Online DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 87057
  • No support PMs thanks
Re: 17.1.2286 UI Failed to load. AV Service is not responding
« Reply #64 on: March 14, 2017, 02:51:11 PM »
Why doesn't Avast fix the problem instead of making us go through hoops to fix a problem on their end?  So many posts of the same problem, you fix it Avast or i'll take my business elsewhere.

There are going to be may tens of thousands of system permutations and installed software running. Not all are going to be experiencing this problem, so identifying the cause isn't as simple as it may seem.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 22.10.6038 (build 22.10.7633.734) UI 1.0.733/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

REDACTED

  • Guest
Re: 17.1.2286 UI Failed to load. AV Service is not responding
« Reply #65 on: March 18, 2017, 01:40:10 AM »
just started having this issue after the latest windows 10 update , system was fine before this , as a paid for service i expect it to work within certain  exceptions like the borked virus defs from earlier in the yr . things happen .  ever since they merged with the other product ive encountered two issues now . this needs more direct attention IMO
want to add i have run the Repair to no effect either .
« Last Edit: March 18, 2017, 04:55:25 AM by detpackman »

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 47550
  • 62 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: 17.1.2286 UI Failed to load. AV Service is not responding
« Reply #66 on: March 18, 2017, 01:49:59 PM »
just started having this issue after the latest windows 10 update , system was fine before this , as a paid for service i expect it to work within certain  exceptions like the borked virus defs from earlier in the yr . things happen .  ever since they merged with the other product ive encountered two issues now . this needs more direct attention IMO
want to add i have run the Repair to no effect either .
Update to the latest release:
https://forum.avast.com/index.php?topic=197955.0
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 22.5, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://

REDACTED

  • Guest
Re: 17.1.2286 UI Failed to load. AV Service is not responding
« Reply #67 on: March 18, 2017, 04:43:49 PM »
thanks bob and i am using the latest release 17.2.2288 , but the issue is the same which is why i posted it here sorry for the confusion .

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 47550
  • 62 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: 17.1.2286 UI Failed to load. AV Service is not responding
« Reply #68 on: March 18, 2017, 04:45:27 PM »
thanks bob and i am using the latest release 17.2.2288 , but the issue is the same which is why i posted it here sorry for the confusion .
Try the following:

Repair Avast:
Control Panel> Program and Features (Add/remove program)>Select Avast> Select Repair. Reboot when completed
https://www.avast.com/faq.php?article=AVKB204
If Repair doesn't fix the problem, try the following:
Clean Install of Avast:
https://goo.gl/4Ptzkf
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 22.5, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://

REDACTED

  • Guest
Re: 17.1.2286 UI Failed to load. AV Service is not responding
« Reply #69 on: March 18, 2017, 05:02:22 PM »
thanks bob , i tried the repair  option , now the product keeps saying Reboot needed  , i guess option 2 is the only option now

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 47550
  • 62 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: 17.1.2286 UI Failed to load. AV Service is not responding
« Reply #70 on: March 18, 2017, 05:06:06 PM »
thanks bob , i tried the repair  option , now the product keeps saying Reboot needed  , i guess option 2 is the only option now
After the repair, a reboot is required for the changes to take effect.
You should also reboot after a clean install to make sure all of the changes take place.
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 22.5, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://

REDACTED

  • Guest
Re: 17.1.2286 UI Failed to load. AV Service is not responding
« Reply #71 on: March 18, 2017, 06:07:23 PM »
BOB thank you for your assistance , i had to follow the clean and reinstall route , seems to be ok at this moment .

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 47550
  • 62 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: 17.1.2286 UI Failed to load. AV Service is not responding
« Reply #72 on: March 18, 2017, 06:08:11 PM »
BOB thank you for your assistance , i had to follow the clean and reinstall route , seems to be ok at this moment .
Your welcome. :)
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 22.5, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://

REDACTED

  • Guest
Re: 17.1.2286 UI Failed to load. AV Service is not responding
« Reply #73 on: March 28, 2017, 07:35:03 PM »
 >:(Same problem for days now.  then all of a sudden Avast worked.  Now after restarting cannot get it work again.

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76115
  • Urlaub/Vacation
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: 17.1.2286 UI Failed to load. AV Service is not responding
« Reply #74 on: March 29, 2017, 05:37:05 AM »
Update to the latest version (17.3.2290): https://forum.avast.com/index.php?topic=199715.0
W8.1 [x64] - Avast PremSec 22.7.7366.BC [UI.713] - Firefox ESR 91.11 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 91.11
Avast-Tools: Secure Browser 103.0 - Cleanup 22.2 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 22.2 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0