Author Topic: Installiation Problem  (Read 4395 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kiwijohn

  • Guest
Installiation Problem
« on: December 13, 2003, 08:19:22 PM »
When installing Avast 4.1 Home/Pro edition I get the following error.

"You don't have ODBC drivers installed, or they are corrupt. You can download them at www.microsoft.com/data/download2.htm"

I went to the recommended site but cannot find which files to download.  

I am running Win98 4.10.1998

Could someone advise me which files I need.
Thanks.

Kiwi John.

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11660
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:Installiation Problem
« Reply #1 on: December 13, 2003, 08:33:30 PM »
You can try ignoring this warning and install avast anyway. There is a chance it's gonna work OK; if it doesn't let us know...

Thanks
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re:Installiation Problem
« Reply #2 on: December 14, 2003, 02:41:42 AM »
You can try ignoring this warning and install avast anyway. There is a chance it's gonna work OK; if it doesn't let us know...

Thanks
Vlk

I solved this error, in the past, when I was making 'tests' of avast in a very old PC with Windows 95! When I installed 'Office 97' there (this is becoming the Jurassic Park!) avast! runs smoothly after, without asking for ODBC... Is that what you mean Vlk when said 'There is a chance'?  ;D
The best things in life are free.

kiwijohn

  • Guest
Re:Installiation Problem
« Reply #3 on: December 14, 2003, 03:19:11 AM »
Thanks for the help. I took Vlk's advise and continued with the install. Avast installed correctly and appears to be functioning normally.
 Now, all I need is a virus to test the program   :)
 
Thanks again.

Kiwi John

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re:Installiation Problem
« Reply #4 on: December 14, 2003, 02:10:39 PM »
Now, all I need is a virus to test the program   :)

You have a 'virus test' in eicar files:
http://www.eicar.org/anti_virus_test_file.htm
The best things in life are free.

kiwijohn

  • Guest
Re:Installiation Problem
« Reply #5 on: December 15, 2003, 03:21:45 AM »
Quote
You have a 'virus test' in eicar files:
http://www.eicar.org/anti_virus_test_file.htm

Thanks, I will give it a try.
Kiwi John