Author Topic: Avast caused my TV capture card not working in some program  (Read 2525 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline aarv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
my TV capture card does not work with some program (eg. DVBViewer, DScaler, MPC-HC)
but only work for some program (TotalMedia, PotPlayer)
temporarily disable avast does not resolve, only uninstall avast all program resume normal.

this problem happen on this weak

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 63555
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Avast caused my TV capture card not working in some program
« Reply #1 on: May 01, 2017, 01:33:09 PM »
- Which Avast..? (Free/Pro/IS/Premier)
- Which version..?
- OS..? (32/64 Bit..? - which SP/Build..?)
- Other security related software installed..?
- Which AV(s) did you use before Avast..?
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.2.2401.Beta#4 [UI.502] - CC 5.65 - EEK - Firefox ESR 68.6 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 68.6 - ASB/ASL.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline aarv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Avast caused my TV capture card not working in some program
« Reply #2 on: May 01, 2017, 01:38:23 PM »
Avast free version, i used avast over years

I tried reinstall windows, after installed avast this problem happens immediately

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 63555
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Avast caused my TV capture card not working in some program
« Reply #3 on: May 01, 2017, 01:43:01 PM »
- Which version..?
- OS..? (32/64 Bit..? - which SP/Build..?)
- Other security related software installed..?
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.2.2401.Beta#4 [UI.502] - CC 5.65 - EEK - Firefox ESR 68.6 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 68.6 - ASB/ASL.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline aarv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Avast caused my TV capture card not working in some program
« Reply #4 on: May 01, 2017, 01:54:54 PM »
17.3.2291 (build 17.3.3443.0), only installed 4 components (file syatem shield, behavior shield, mail shield, web shield)
Win8.1 64bit
no other security related software installed

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 63555
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Avast caused my TV capture card not working in some program
« Reply #5 on: May 01, 2017, 01:57:23 PM »
You could try the latest beta: https://forum.avast.com/index.php?board=15
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.2.2401.Beta#4 [UI.502] - CC 5.65 - EEK - Firefox ESR 68.6 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 68.6 - ASB/ASL.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline aarv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Avast caused my TV capture card not working in some program
« Reply #6 on: May 01, 2017, 02:10:02 PM »
Thanks for provide beta version. but unfortunately, this problem still happen in beta version.

(Updated: DVBviewer is worked, but other analog TV player program does not work)
« Last Edit: May 01, 2017, 02:14:48 PM by aarv »

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 63555
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Avast caused my TV capture card not working in some program
« Reply #7 on: May 01, 2017, 02:39:33 PM »
Might be a bug, wait for one of the devs and/or submit a ticket: https://support.avast.com/support/tickets/new
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.2.2401.Beta#4 [UI.502] - CC 5.65 - EEK - Firefox ESR 68.6 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 68.6 - ASB/ASL.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline joejoejoe

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Avast caused my TV capture card not working in some program
« Reply #8 on: May 02, 2017, 10:44:31 AM »
Me too!
I have 2 TV capture cards and 2 HDMI capture cards that do not work properly. But uninstall "avast free" to make it back to normal.
Win7 64bit

Offline ingenue007

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Avast caused my TV capture card not working in some program
« Reply #9 on: May 03, 2017, 03:13:29 PM »
I have this issue too with all my medical device cameras.

Offline NON

  • Japanese User
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 4245
  • Whatever will be, will be.
Re: Avast caused my TV capture card not working in some program
« Reply #10 on: May 03, 2017, 04:52:14 PM »
Some Japanese users reported similar issues too.
Main: Win10 Pro 1909 64bit / Core i5-7400 3.0GHz / 16GB RAM / Avast 20 Premier Beta / Comodo Firewall 12
Mobile: Win10 Pro 1903 32bit, Vista SP2 32bit / Core 2 Duo SU9300 1.2GHz / 4GB RAM / Avast 20 Free / Windows Firewall Control
Phone: Android 2.3.4, 4.2.2 / Avast Mobile Security / Avast Anti-Theft

Avast の設定について解説しています。よろしければご覧ください。

Offline Vanic

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Avast caused my TV capture card not working in some program
« Reply #11 on: May 03, 2017, 10:59:01 PM »
Turning the program to "Passive Mode" should be a workaround to the issue. However, this is simply disabling the program, not resolving the issue. There are multiple threads on this.