Author Topic: Virus chest help  (Read 3014 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline robert779

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Virus chest help
« on: May 13, 2017, 07:30:57 AM »
So i just installed Avast and now it has a file locked in its chest that i cant get out.  I have tried restore/export/ even submit to Lab and it wont do anything it just keeps the file. I was going to uninstall avast but i am afraid it will also delete the file please help it has stopped all production since that file runs important software.


Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 72265
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Virus chest help
« Reply #1 on: May 13, 2017, 09:27:13 AM »
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.9.6675.IBC [UI.671] - EEK - Firefox ESR 78.15 [NS/uBO/PB] - TB 91.2.1
Avast-Tools: Secure Browser 94.0 - Cleanup 21.3 - SecureLine 5.13 - Driver Updater 21.3 - CCleaner 5.85
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 37106
Re: Virus chest help
« Reply #2 on: May 13, 2017, 09:49:12 AM »
Quote
  I have tried restore/export/ even submit to Lab and it wont do anything it just keeps the file.
Are you sure? .... restore/export/ submit to Lab > a copy remain in chest just in case


Offline robert779

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Virus chest help
« Reply #3 on: May 13, 2017, 09:12:44 PM »
Yes I followed those directions when I completed each task it looked like avast was doing something but when I checked the folders it never would come back. When I did the summit to lab I never received a prompt or anything. Still don't have it.

If I Uninstall will it be deleted?

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 72265
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Virus chest help
« Reply #4 on: May 13, 2017, 09:15:13 PM »
If I Uninstall will it be deleted?
Yep.

- Which Avast..? (Free/Pro/IS/Premier)
- Which version..?
- OS..? (32/64 Bit..? - which SP/Build..?)
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.9.6675.IBC [UI.671] - EEK - Firefox ESR 78.15 [NS/uBO/PB] - TB 91.2.1
Avast-Tools: Secure Browser 94.0 - Cleanup 21.3 - SecureLine 5.13 - Driver Updater 21.3 - CCleaner 5.85
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline robert779

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Virus chest help
« Reply #5 on: May 13, 2017, 09:55:35 PM »
Win7 64bit. Free  17.4.2294. Program version. Build. 17.4.3482.0




Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 72265
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Virus chest help
« Reply #6 on: May 13, 2017, 10:09:00 PM »
Repair Avast:
1. Control Panel -> Add/Remove programs -> Avast
2. Click on 'Repair'.
3. Follow instructions.
4. Reboot.
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.9.6675.IBC [UI.671] - EEK - Firefox ESR 78.15 [NS/uBO/PB] - TB 91.2.1
Avast-Tools: Secure Browser 94.0 - Cleanup 21.3 - SecureLine 5.13 - Driver Updater 21.3 - CCleaner 5.85
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline robert779

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Virus chest help
« Reply #7 on: May 14, 2017, 12:46:33 AM »
Did not work. I am glad I tried the free one before going all out and doing all 5 of my computers. Ideas?  Repair restarted Tham thing.

Offline mchain

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 5420
  • Spartan Warrior
Re: Virus chest help
« Reply #8 on: May 14, 2017, 01:26:30 AM »
<snip>
Quote
Repair restarted Tham thing.
<snip>
No idea what that is?
Windows 10 Home 64-bit 20H2 Avast Premier Security version 21.3.2459 (build 21.3.6164.652) UI version 1.0.612.

Offline robert779

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Virus chest help
« Reply #9 on: May 15, 2017, 05:50:44 AM »
It was " same thing"  no change.

Offline robert779

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Virus chest help
« Reply #10 on: May 17, 2017, 03:55:21 AM »
I uninstalled, installed my software and installed symantec  and all works.