Author Topic: High Svchost cpu use and no internet access : (  (Read 10849 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Thug21

  • Guest
Re: High Svchost cpu use and no internet access : (
« Reply #15 on: April 20, 2006, 08:31:02 PM »
Can you recommend a good registry cleaner ?  :)

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 87082
  • No support PMs thanks
Re: High Svchost cpu use and no internet access : (
« Reply #16 on: April 20, 2006, 08:52:12 PM »
Links (for almost everything...) There are others a google search for freeware registry cleaner should get some hits after that you would need to check out the web sites for how they work.

I couldn't recommend the one I use RegSeeker as it is fairly powerful but not very user friendly and doesn't categorise the results, so you need to have a knowledge of the registry and the various keys, etc.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 22.10.6038 (build 22.10.7633.734) UI 1.0.733/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

CharleyO

  • Guest
Re: High Svchost cpu use and no internet access : (
« Reply #17 on: April 21, 2006, 02:16:28 AM »
***

TweakNow Regcleaner Standard is relatively safe to use and free. It is quick, has a backup, and catagorizes the results so that you know which are safe to remove.

http://www.tweaknow.com/RegCleaner.html


***

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re: High Svchost cpu use and no internet access : (
« Reply #18 on: April 21, 2006, 03:06:57 AM »
Where were these located so I can double check that I got them all if I reinstall Avast in the future.
Perhaps just searching Grisoft will show you...
But, like Spiritsongs said, a good registry cleaner.
Here a list of them: http://www.snapfiles.com/Freeware/system/fwregtools.html
The best things in life are free.

Trippz1201

  • Guest
Re: High Svchost cpu use and no internet access : (
« Reply #19 on: July 05, 2006, 11:44:06 AM »
ok heres my deal. earlier this morning as i was playing one of my online games i started gettin alot of lag so i checked my fps and my ping and then checked my system resources.  i use win xp home. in my task manager theres a system process that is "System Idle Process" its using up 96 - 99 of my cpu. Its eratic too. It constantly jumps through the list of processes. 
Whats up? someone tell me whats up plz ive never seen this at all

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re: High Svchost cpu use and no internet access : (
« Reply #20 on: July 05, 2006, 01:20:43 PM »
"System Idle Process" is the 'remaing' cpu to 100%
It's not 'using' that CPU but just indicating that 96 - 99 of your cpu is idle...
Well, I think nothing is wrong...  8)
The best things in life are free.