Author Topic: Received message with broken korean characters(2bytes char)  (Read 524 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline PAID

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Received message with broken korean characters(2bytes char)
« on: October 30, 2017, 09:01:52 AM »
Hi, All.

My test environment as below.

* Server: Avast Business (cloud) v3.4.67
* Client: Windows 7 SP1 with Korean


When Server sends a message to client, it shows correct character set.



Then, client received that message, it shows broken message.



I assumed that avast Business didn't covert proper character set.

Thank a lot!

ILJUNE MOON



Offline GFM

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 208
Re: Received message with broken korean characters(2bytes char)
« Reply #1 on: October 31, 2017, 03:03:35 AM »
I suggest you report this as a bug to Avast support if not already, and continue your contributions you have already made to thread https://forum.avast.com/index.php?topic=210311.0 :)

Offline misak

  • Avast team
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 218
    • Personal page (CZE)
Re: Received message with broken korean characters(2bytes char)
« Reply #2 on: October 31, 2017, 09:27:46 AM »
Hi ILJUNE,

thank you for reporting the issue. We already track the bug since last regression tests (before version 4.0 have been released). The issue has ID CBC-5755 in our internal system. The fix will be done in current sprint and will be released to public in Windows AV version 17.8 or 17.9.

Offline misak

  • Avast team
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 218
    • Personal page (CZE)
Re: Received message with broken korean characters(2bytes char)
« Reply #3 on: December 01, 2017, 06:21:32 PM »
Fixed in AV 17.8 released on Tuesday, Nov 28th.