Author Topic: UI Failed to load AGAIN  (Read 16246 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

REDACTED

  • Guest
Re: UI Failed to load AGAIN
« Reply #15 on: May 11, 2018, 06:35:02 PM »
Yes the problem is that auto-recovery when service isn't running doesn't work on latest Windows 10. We plan to release hotfix for version 18.4 today, and next week also fix for version 18.3

Have you done so yet? If so how is the 'fix' implemented?

Further... is it a permanent fix?

-> https://support.avast.com/article/Troubleshoot-Antivirus-UI-Failed-load

That's not really a true 'fix' though. They need to actually do something to fix this issue permanently.

REDACTED

  • Guest
Re: UI Failed to load AGAIN
« Reply #16 on: May 12, 2018, 04:38:07 PM »
Still waiting for a fix.

So bump.

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 88764
  • No support PMs thanks
Re: UI Failed to load AGAIN
« Reply #17 on: May 12, 2018, 04:52:06 PM »
If you aren't going to try any of the workarounds, then I guess you will have to wait for a fix. 

Bumping the topic isn't going to change that.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.1.6099 (build 24.1.8821.762) UI 1.0.796/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

REDACTED

  • Guest
Re: UI Failed to load AGAIN
« Reply #18 on: May 12, 2018, 05:40:12 PM »
If you aren't going to try any of the workarounds, then I guess you will have to wait for a fix. 

Bumping the topic isn't going to change that.

I never said I wouldn't try one of the workarounds. I'll try them if it takes to long for the devs to implement a permanent fix.

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76038
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: UI Failed to load AGAIN
« Reply #19 on: May 12, 2018, 05:49:05 PM »
I never said I wouldn't try one of the workarounds. I'll try them if it takes to long for the devs to implement a permanent fix.
As Dave already mentioned, repeating yourself over and over again in countless threads won't help...
W8.1 [x64] - Avast Free AV 23.3.8047.BC [UI.757] - Firefox ESR 102.9 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 102.9.1
Avast-Tools: Secure Browser 109.0 - Cleanup 23.1 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 23.1 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline victor290

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 22
Re: UI Failed to load AGAIN
« Reply #20 on: May 12, 2018, 10:21:02 PM »
All of a sudden the UI failed to load issue is back only two days after applying the workaround of turning Desktop Remote Services to Automatic

REDACTED

  • Guest
Re: UI Failed to load AGAIN
« Reply #21 on: May 12, 2018, 10:53:44 PM »
disabling virtualization did not help, the activation of the Remote Desktop service does not help, Аvast Premier also gives this error.

REDACTED

  • Guest
Re: UI Failed to load AGAIN
« Reply #22 on: May 12, 2018, 11:45:33 PM »
I have exactly the same problem and would really appreciate it if the avast-developers could solve this issue

REDACTED

  • Guest
Re: UI Failed to load AGAIN
« Reply #23 on: May 12, 2018, 11:53:38 PM »
All of a sudden the UI failed to load issue is back only two days after applying the workaround of turning Desktop Remote Services to Automatic

And now I'm glad I didn't try it. Clearly it was only a temporary fix and a permanent fix is needed.

The devs need to fix this issue permanently. The sooner the better. If not people are going to look for other free anti-viruses.

REDACTED

  • Guest
Re: UI Failed to load AGAIN
« Reply #24 on: May 13, 2018, 12:01:25 AM »
the only thing that "works" for me so far is not shutting down or restarting my computer. I just put it on sleep mode and it worked for today.
but of course thats not a solution, just a little workaround.

REDACTED

  • Guest
Re: UI Failed to load AGAIN
« Reply #25 on: May 13, 2018, 12:45:34 AM »
the only thing that "works" for me so far is not shutting down or restarting my computer. I just put it on sleep mode and it worked for today.
but of course thats not a solution, just a little workaround.

Right. I only restart my Windows 10 laptop about once a week but if a permanent fix isn't done by that point next week I guess I'll just have to wait for a permanent fix before I can do that.

Offline Patrick2

  • Poster
  • *
  • Posts: 489
Re: UI Failed to load AGAIN
« Reply #26 on: May 13, 2018, 12:54:00 AM »
Maybe that is why I had so many issues, as I shutdown all the machines nightly, Laptop, Desktops 1 and 2, Desktop 3 sleeps,  maybe i'll do my clean install in morning and give Avast 1 more shot, but if it storms, then I may have to shutdown, almost thinking of just using Windows Defender
Windows 10 Pro 64bit 1909 18363.476, Intel I7 7700 Nvidia Geforce 1050 16gb DDR4, WD 250GBSSD, 1tb Storage, Avast Free 19.8.2393
HP Omen Laptop Intel I7 7700HQ, 8gb Of Ram Windows 10 Home x64 1909 18363.476 128GB SSD, 1tb Storage, Avast Free 19.8.2393

REDACTED

  • Guest
Re: UI Failed to load AGAIN
« Reply #27 on: May 13, 2018, 04:27:25 PM »
Maybe that is why I had so many issues, as I shutdown all the machines nightly, Laptop, Desktops 1 and 2, Desktop 3 sleeps,  maybe i'll do my clean install in morning and give Avast 1 more shot, but if it storms, then I may have to shutdown, almost thinking of just using Windows Defender

I'd do that too but Avast has pretty much kept me virus free for so many years now that I've actually lost count. I'm unsure if Windows Defender would do the same.

*sighs*

The devs really need to permanently fix this...  :-\

REDACTED

  • Guest
Re: UI Failed to load AGAIN
« Reply #28 on: May 13, 2018, 05:58:03 PM »
Maybe that is why I had so many issues, as I shutdown all the machines nightly, Laptop, Desktops 1 and 2, Desktop 3 sleeps,  maybe i'll do my clean install in morning and give Avast 1 more shot, but if it storms, then I may have to shutdown, almost thinking of just using Windows Defender
I'd do that too but Avast has pretty much kept me virus free for so many years now that I've actually lost count. I'm unsure if Windows Defender would do the same.
*sighs*
The devs really need to permanently fix this...  :-\
+

REDACTED

  • Guest
Re: UI Failed to load AGAIN
« Reply #29 on: May 13, 2018, 06:25:22 PM »
This isn't acceptable.
Why am I having this problem ?
Am I protected or not ?