Author Topic: Avast SecureLine not connecting to any location  (Read 1820 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline VanHelsing

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 29
Avast SecureLine not connecting to any location
« on: May 16, 2018, 03:34:32 AM »
Win7 HP Laptop, Avast Premiere, SecureLine, Malwarebytes Premium.


I have just renewed my Secureline license for 3yrs.  I have noticed in the last few days I cannot connect to any location.  I have uninstalled thru Avast Premiere as directed and then reinstalled.  It tries to connect and after about
40 seconds it says connection has failed. Sorry it is not possible to establish connection. I have tried a number of locations in US and UK.  It does not matter.  It will not connect!!!! What else can I try to get this working? Thanks!
« Last Edit: May 16, 2018, 04:01:45 AM by VanHelsing »

Offline mchain

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 4614
  • Spartan Warrior
Re: Avast SecureLine not connecting to any location
« Reply #1 on: May 16, 2018, 07:14:01 AM »
Did you try to insert your new vpn license while connected and online?
Windows 10 Home 64-bit 1809 (OS Build 17763.1) Avast Internet Security version 18.6.2349 (build 18.6.3983.371)

Offline VanHelsing

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 29
Re: Avast SecureLine not connecting to any location
« Reply #2 on: May 16, 2018, 06:28:51 PM »
I installed the stand alone version of Avast SecureLine and now can connect.  So why does the Secureline component not work in the Avast Premiere module? I have noticed that the icon in the tool bar that represents the SecureLine in Premiere never shows the red X when disconnected.  Does this have something to do with it?
« Last Edit: May 16, 2018, 06:39:49 PM by VanHelsing »

Offline mchain

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 4614
  • Spartan Warrior
Re: Avast SecureLine not connecting to any location
« Reply #3 on: May 17, 2018, 01:11:22 AM »
What I get when I disconnect is a white lightbulb with two radiating ellipses.  At least I used to. 

I get the white lightbulb only before the first vpn connection, otherwise the picture attached below remains as if it it connected.  New bug introduced with the latest AIS version I believe.  It does not change back after disconnection as it did before.

Why your new license does not work through Premier is a mystery unless that license is in use on another one of your systems.  One vpn license per system, no multiple use licenses available.
Windows 10 Home 64-bit 1809 (OS Build 17763.1) Avast Internet Security version 18.6.2349 (build 18.6.3983.371)

Offline VanHelsing

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 29
Re: Avast SecureLine not connecting to any location
« Reply #4 on: May 17, 2018, 02:40:20 AM »
I only use Secureline on this laptop so its not a license issue.  I do remember that not all locations would work when it was working.  And it crapped out one time when i tried to disconnect. Maybe something happened at that point. (The slider switch thing would not move over to off position) But you would think uninstalling and reinstalling would fix that?  Anyway it should work inside Premiere and the fact it does not is a problem for me.  I need something else to try to get this working. Thanks in advance!

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 38948
  • 58 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Avast SecureLine not connecting to any location
« Reply #5 on: May 17, 2018, 09:25:44 PM »
Avast icon with SecureLine not connected:

Avast icon with SecureLine Connected

Have you tried to contact Customer Support ???
https://support.avast.com/en-us
« Last Edit: May 17, 2018, 09:27:41 PM by bob3160 »
Free avast! Security Seminar: http://www.authorstream.com/Presentation/bob3160-1425909-protecting-yourself/    -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v1809 64bit, 8 Gig Ram, AvastFree 18.7.2354, WinPatrol, Unchecky How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline VanHelsing

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 29
Re: Avast SecureLine not connecting to any location
« Reply #6 on: May 18, 2018, 03:40:42 AM »
Holy crap after jumping through multiple hoops uninstalling/installing full Avast product I was able to get it working. 

Since when is Malwarebytes not compatible with Avast? The Avast Premiere program classifies it (Malwarebytes) as an anti-virus but I always thought it was added protection from malware?  So can both of these run at same time?  No one said anything as I stated what I was running in first post?


Thanks to all who read and responded to this case.
« Last Edit: May 18, 2018, 03:50:24 AM by VanHelsing »

Offline mchain

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 4614
  • Spartan Warrior
Re: Avast SecureLine not connecting to any location
« Reply #7 on: May 18, 2018, 04:03:55 AM »
Might be because:
  • I did not see you were running Malwarbytes Anti-Malware Premium.  I missed reading that.
  • I run the free version of Mawarebytes Anti-Malware.
After the fact:  https://forums.malwarebytes.com/topic/197926-malwarebytes-and-avast/

Conflict issue has been known for quite some time:  https://forums.malwarebytes.com/topic/47907-avast-and-malwarebytes-conflict-question/

Just plumb missed it.  Sorry. 

Glad you got it sorted out. 
Windows 10 Home 64-bit 1809 (OS Build 17763.1) Avast Internet Security version 18.6.2349 (build 18.6.3983.371)

Offline VanHelsing

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 29
Re: Avast SecureLine not connecting to any location
« Reply #8 on: May 18, 2018, 04:12:06 AM »
Cool thanks for those links.  I went in and made the exclusions to avoid conflicts in the future.

Offline mchain

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 4614
  • Spartan Warrior
Re: Avast SecureLine not connecting to any location
« Reply #9 on: May 18, 2018, 04:30:02 AM »
You're welcome.  Learning experience for both of us.
Windows 10 Home 64-bit 1809 (OS Build 17763.1) Avast Internet Security version 18.6.2349 (build 18.6.3983.371)

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 38948
  • 58 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Avast SecureLine not connecting to any location
« Reply #10 on: May 18, 2018, 03:34:29 PM »
Just for clarification, The mutual exclusions are only needed on some systems, not all.
Free avast! Security Seminar: http://www.authorstream.com/Presentation/bob3160-1425909-protecting-yourself/    -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v1809 64bit, 8 Gig Ram, AvastFree 18.7.2354, WinPatrol, Unchecky How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 55207
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Avast SecureLine not connecting to any location
« Reply #11 on: May 18, 2018, 04:06:09 PM »
Just for clarification, The mutual exclusions are only needed on some systems, not all.
I'd suggest to apply them anyway, even when no obvious problems occur - they can prevent slowdowns.

Regarding Avast & Malwarebytes, see: https://forums.malwarebytes.com/topic/200324-exclusions-for-avast-users/
Win 8.1 [x64] - Avast Premier 18.7.2354.BC - CC 5.47 - MCS - EEK - FF ESR 60.2.2 [NS/AOS/uBO] - TB 60.2.1 [EM] - ACP/ASB/ASL.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523

Offline VanHelsing

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 29
Re: Avast SecureLine not connecting to any location
« Reply #12 on: May 20, 2018, 02:57:53 AM »
ok will do thanks! thanks again to all who responded!
« Last Edit: May 20, 2018, 03:46:54 AM by VanHelsing »

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 55207
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Avast SecureLine not connecting to any location
« Reply #13 on: May 20, 2018, 08:00:47 AM »
You're welcome.
Win 8.1 [x64] - Avast Premier 18.7.2354.BC - CC 5.47 - MCS - EEK - FF ESR 60.2.2 [NS/AOS/uBO] - TB 60.2.1 [EM] - ACP/ASB/ASL.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523