Author Topic: Cannot Load Configuration  (Read 2698 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

elbowroom

  • Guest
Cannot Load Configuration
« on: July 25, 2006, 09:00:34 AM »
Hi! I would just like some help in starting my Avast. I just installed it on my Windows 98 Second Edition and whenever I try to start it, 2 messages appear saying " One of the Library Files needed to run this application can't be found. "Avast Splash Screen Cannot Load Configuration"; and also " Avast Simple User Interface Cannot Load Configuration. I have used Avast before on my Win XP and I really liked it. Thanks a lot!

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11658
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: Cannot Load Configuration
« Reply #1 on: July 25, 2006, 01:03:07 PM »
Is the message really exactly One of the Library Files needed to run this application can't be found. ?? Could you please post the exact wording?


Thanks
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9408
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Re: Cannot Load Configuration
« Reply #2 on: July 25, 2006, 01:20:43 PM »
Vlk, actually i ran into similar (if not the same one) myself too.
Few days ago i repeatedly scanned several samples and all the sudden i got message like this for context extension scan. Ok wtf, then i want to access tray menu and avast! icon just dissapears. I want to launch avast! with main exe, same error. Tried log in, log off, nothing same error over and over again. Tried manually restarting services, nothing it just wouldn't do it.
Started ashDisp.exe, it was running but no tray icons.
Then after i rebooted my PC everything returnd back to normal. ???
WinXP SP2 system here... Don't really know what caused this huh.
Visit my webpage Angry Sheep Blog